ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ M.sc. – M.T.

Φυσικοθεραπευτής – Χειροπράκτης
Απόφοιτος του Αλεξάνδρειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Ειδικός αποκατάστασης ορθοπαιδικών και νευρολογικών παθήσεων
Μετεκπαιδευθείς στη χειροπρακτική
Εξειδίκευση στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων & αθλητικών κακώσεων

Αποφοίτησε από το τμήμα φυσικοθεραπείας της σχολής επιστημών υγείας και πρόνοιας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.
Αφού πραγματοποίησε την πρακτική του εξάσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας λαμβάνοντας και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,
εργάστηκε σε πλήθος αθλητικών σωματείων και ομάδων πρώτης κατηγορίας τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.
Έχει υπάρξει υπεύθυνος ορθοπαιδικού τμήματος σε καταξιωμένο κέντρο φυσικής αποκατάστασης της Αττικής, κερδίζοντας μια άριστη επαγγελματική προϋπηρεσία.
Παρακολούθησε με απόλυτη επιτυχία στην Ιταλία τα μαθήματα χειροπρακτικής και χρήσης μεθόδων σύγχρονης φυσικοθεραπευτικής προσέγγισης, καθώς και σειρά σεμιναρίων κλασσικού βελονισμού, Taping και McKenzie.

Το 2012 ίδρυσε το Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης i-physio, το οποίο εδρεύει στο Ελληνικό. Η επαγγελματική και ερευνητική του εμπειρία προσανατολίζεται κυρίως στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών τραυματισμών και δυσλειτουργιών, στην εκτίμηση και διαχείριση αθλητικών κακώσεων, καθώς επίσης και στην προεγχειρητική και μετεγχειρητική αποκατάσταση του ασθενή. Το φυσικοθεραπευτήριο είναι άρτια εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο να παρέχει άμεση ανακούφιση και αποκατάσταση στον ασθενή μέσω εξειδικευμένων καινοτόμων και δραστικών θεραπειών.

Παράλληλα, έχοντας την πείρα και την επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα της φυσικοθεραπείας και της χρήσης φυσικών μέσων θεραπείας, παραδίδει τακτικά σεμινάρια χρήσης εξοπλισμού σε αναγνωρισμένες σχολές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κατέχοντας τον τίτλο ¨pagani applicator specialist-expert”.

Τέλος, αποτελεί τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και επίτιμος συνεργάτης και εκπρόσωπος καταξιωμένων εταιρειών φυσικοθεραπευτικού εξοπλισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.