Θεραπεία INDIBA activ

Τι είναι;

Η θεραπεία INDIBA® activ βασίζεται σε πατενταρισμένη τεχνολογία ραδιοκυμάτων και συνδυάζεται με πρωτόκολλα θεραπευτικών χειρισμών και κινητοποιήσεων για να προσφέρει ταχύτερη επούλωση των ιστών, μείωση του πόνου και σύντομη επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα.

Χάρη στην κλινικά τεκμηριωμένη δυνατότητα της να ενεργοποιεί βιολογικούς μηχανισμούς με θερμικό και μη θερμικό τρόπο, η θεραπεία INDIBA® είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο οξύ και υποξύ στάδιο καθώς και σε χρόνιες παθολογίες στο χώρο της Αθλητιατρικής, της Φυσικοθεραπείας και της Αποκατάστασης.

Η μέθοδος INDIBA® activ αποτελεί θεραπεία εκλογής για χιλιάδες επαγγελματίες αποκατάστασης εδώ και 30 χρόνια!

Πώς λειτουργεί;

Πώς λειτουργεί

Η INDIBA® activ στηρίζεται στη μεταφορά ενέργειας στους ιστούς σύμφωνα με μία μοναδική και πατενταρισμένη τεχνολογία. Η ενέργεια (ραδιοσυχνότητες στα 448kHz) μεταφέρεται στους ιστούς μέσω κατάλληλων επιφανειακών ηλεκτροδίων που βασίζονται στο χωρητικό (ηλεκτρόδιο πυκνωτή) και ωμικό (ηλεκτρόδιο αντίστασης) φαινόμενο. Το χωρητικό ηλεκτρόδιο δρα στους επιφανειακούς μαλακούς ιστούς, ενώ το ηλεκτρόδιο αντίστασης εν τω βάθει στους ιστούς με τη μεγαλύτερη ηλεκτρική αντίσταση, όπως είναι τα οστά, σύνδεσμοι και τένοντες.

Επίδραση στους ιστούς

Η κατοχυρωμένη συχνότητα των 448 kHz στην οποία ενεργεί, αποτελεί τη βάση των άριστων και κλινικά τεκμηριωμένων αποτελεσμάτων που επιτυγχάνει. Συγκεκριμένα, αυτή η μορφή ενέργειας σε αυτήν τη συγκεκριμένη συχνότητα αλληλεπιδρά με τους ιστούς σε 3 επίπεδα ανάλογα με την ένταση της ισχύος που έχει ρυθμιστεί ως ακολούθως:

Βιοδιέγερση (biostimulation) – μικρή ισχύς, μη θερμική δράση

Αύξηση της κυτταρική θρέψης

Αύξηση κυτταρικού μεταβολισμού, λόγω αυξημένων απαιτήσεων για οξυγόνο

Αποτελεσματική ανάπλαση των ιστών

Κίνηση στο εξωκυττάριο υγρό, λόγω αύξησης της έσω και έξω κυτταρικής ανταλλαγής ιόντων

Αναλγησία στη νευρικές απολήξεις

Αγγείωση (vascularization) – μέτρια ισχύς, ήπια θερμική δράση

Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας των ιστών

Αγγειοδιαστολή, αύξηση αιματικής ροής

Αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών

Αποιδηματική δράση, αποτοξίνωση των ιστών

Αύξηση κυτταρικού μεταβολισμού

Υπερδραστηριοποίηση – υψηλή ισχύς, υπερθερμία

Υπερθερμία

Μεγάλη αύξηση κυτταρικού μεταβολισμού

Τροποποίηση της ισορροπίας των ιστών για την καταπολέμηση της ίνωσης

Ενεργοποίηση ενδογενών επουλωτικών μηχανισμών

Αγγειοδιαστολή, αύξηση αιματικής ροής

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Η κορυφαία θεραπεία μυοσκελετικής αποκατάστασης με κλινικά τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ...

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 • Δύο θεραπείες ταυτόχρονα σε ένα σύστημα!

  Αυτή η νέα προσέγγιση βασίζεται στο συνδυασμό της γνώσης και εμπειρίας δύο επιστημονικά τεκμηριωμένων φυσικοθεραπευτικών μεθόδων, της θεραπείας ραδιοσυχνοτήτων 448KHz και των τεχνικών κινητοποίησης μαλακών μορίων IASTM!

 • Οξυγόνωση + μυοπεριτονιακή απελευθέρωση

  Χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό των εργαλείων INDIBA FASCIA και της ενέργειας INDIBA activ, οι προς θεραπεία ιστοί όχι μόνο βελτιώνουν τη μηχανική τους λειτουργία, αλλά παράλληλα διασφαλίζεται η σωστή σταθερότητα και ευκαμψία του συνδετικού ιστού.

 • Κυτταρική αναγέννηση + μυοπεριτονιακή απελευθέρωση

  Το INDIBA® Fascia βελτιώνει τη σύνθεση του κολλαγόνου χάρη στη μηχανική δράση των εργαλείων και της βιοδιέγερσης της ενέργειας INDIBA τα οποία εξασφαλίζουν τη σωστή δομή και λειτουργία της περιτονίας.

 • Πώς λειτουργεί

  Το INDIBA FASCIA περιλαμβάνει μία σειρά από επαναστατικά εργαλεία τα οποία αναπτύχθηκαν μετά από χρόνια έρευνας και σε συνεργασία με ειδικούς στη μελέτη της περιτονίας!

  Τα εργαλεία είναι σχεδιασμένα για την αξιολόγηση και αντιμετώπιση όλων των μυοπεριτονιακών παθολογιών και τραυματισμών, ενώ παράλληλα χορηγούν τις θεραπευτικές ραδιοσυχνότητες στους ιστούς μέσω κατάλληλης σύνδεσης τους με τις συσκευές INDIBA activ!

 • Οι συνεργατικές δράσεις των δύο φυσικών μέσων

  Ενισχύει την τρισδιάστατη δομή του συνδετικού ιστού το οποίο αποτελεί το βασικό υπόστρωμα της περιτονίας

  Βελτιώνει περαιτέρω τν ελαστικότητα των ιστών

  Αυξάνει τον κυτταρικό μεταβολισμό και την αναγέννηση των ιστών

  Βελτιώνει τη λειτουργία του φλεβικού και λεμφικού συστήματος

 • Τα πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης δύο μεθόδων

  ιευκολύνει τον τρόπο δουλείας και τη ρουτίνα των θεραπευτών

  Αυξάνει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών

  Μειώνει το χρόνο συνεδρίας και το χρόνο αποκατάστασης

   

   

 • Αθλητική Προετοιμασία & Αποθεραπεία

  Κορυφαίες αθλητικές ομάδες & ομοσπονδίες είναι εξοπλισμένες με τις συσκευές INDIBA activ και τις καθημερινά στα πλαίσια της προετοιμασίας και αποθεραπείας των αθλητών τους.

  Η θεραπεία INDIBA®activ απαντάται σε πολλά εθνικά και διεθνή αθλητικά γεγονότα και χρησιμοποιείται από αθλητές διαφόρων αθλημάτων κατά την προετοιμασία και την αποθεραπεία τους. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο 2016, και Λονδίνου 2012, η INDIBA®activ αποτέλεσε το σύστημα επιλογής για κορυφαίους αθλητές!.