ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Απλά το Καλύτερο Σύστημα Αποσυμπίεσης της Αγοράς. 

Το DOC διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό και ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία μέσω του ψηφιακού κέντρου ελέγχου του που επιτρέπει στοχοποίηση του κάθε μεσοσπονδύλιου δίσκου, ξεχωριστά προγράμματα αυχενικής και οσφυϊκής θεραπείας και συνεχή επεικόνιση και γραφική παράσταση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον, επιλέγεται μέσω του ψηφιακού κέντρου ελέγχου η ανύψωση της τράπεζας και η κλίση της οσφυϊκής κάμψης.

Τα συστήματα αποσυμπίεσης σήμερα όλα δηλώνουν ότι εκτελούν θεραπεία αποσυμπίεσης αλλά αυτή η δήλωση δεν είναι πάντα αληθινή. Τα περισσότερα από αυτά επιτυγχάνουν αποσυμπίεση είτε καθόλου είτε σε πολύ μικρό βαθμό. Και αυτό γιατί το κάθε σύστημα χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο για την εφαρμογή της θεραπείας. Η πιο κοινή είναι η χρήση ενός σκοινιού για την εφαρμογή των δυνάμεων, του οποίου η γωνία ως προς το σώμα του ασθενούς μεταβάλλεται για να πετύχει στόχευση σε συγκεκριμένο μεσοσπονδύλιο δίσκο.

Τι είναι αποσυμπίεση;
Αποσυμπίεση είναι η μέθοδος θεραπείας που στοχεύει στην αύξηση της απόστασης μεταξύ των σπονδύλων που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή δυνάμεων έλξης και διάτασης στη σπονδυλική στήλη. Αυτή η αύξηση έχει ως αποτέλεσμα την τροφοδοσία των μεσοσπονδύλιων δίσκων με οξυγόνο, αίμα και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς ίασης για παθήσεις όπως εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκου, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου (με ακέραιο τον ινώδη δακτύλιο-με ρήξη του ινώδους δακττυλίου-αποσπασθείσα δισκοκήλη), λέπτυνση δίσκου, οσφυϊκή στένωση, προβλήματα συνδέσμων ή μυϊκός σπασμός παρασπονδύλιων μυών. Μερικές από τις κοινές παθήσεις που οφείλονται στις προηγούμενες αιτίες είναι Οσφυαλγία, Αυχεναλγία, Σπονδυλοαρθροπάθειες και Εκφυλισμένες Αρθρικές Επιφάνειες. Οι δυνάμεις όμως που παράγονται από το σύστημα αποσυμπίεσης θα πρέπει να εφαρμόζονται με τρόπο στο σώμα του ασθενούς ώστε να μην ενεργοποιούν το αυτόνομο νευρικό σύστημα που συσπά τους μύες της σπονδυλικής στήλης και αυτό οδηγεί όχι στη μείωση της πίεσης στο εσωτερικό των μεσοσπονδύλιων δίσκων που είναι το επιθυμητό, αλλά σε ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα δηλαδή αύξηση της πίεσης.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Η βασική διαφορά του DOC που καθιστά ανυπέρβλητα τα πλεονεκτήματά του και των άλλων συστημάτων είναι ότι στο DOC οι δυνάμεις διάτασης παράγονται και εφαρμόζονται στο σώμα απευθείας από τα τμήματα της ίδιας της τράπεζας και έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να αλλάξει η θέση τους τρισδιάστατα. Από εδώ προκύπτουν τα εξής μοναδικά πλεονεκτήματα:

– δυνατότητα τοποθέτησης και κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης ακριβώς στην επιθυμητή θέση βάσει της εξατομικευμένης συμπτωματολογίας του κάθε ασθενή, μέσω επιλογής γωνίας κάμψης (αυχενικής και οσφϋικής), αξονικής στροφής (οσφυϊκή) και πλευρικής κάμψης (οσφυϊκή). Η δυνατότητα αξονικής στροφής δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σύστημα.

– σύστημα συνεχούς παρακολούθησης, ελέγχου και διόρθωσης των δυνάμεων που εφαρμόζονται στη σπονδυλική στήλη που ανιχνεύει ενδεχόμενους μυϊκούς σπασμούς. Η ανίχνευση και διόρθωση πρέπει να εκτελούνται πολύ γρήγορα και αυτό είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Αυτό είνα δυνατόν με το DOC γιατί τα ίδια τα τμήματα της τράπεζας είναι το μέσο σε επαφή με το σώμα μέσω του οποίου ασκούνται οι δυνάμεις διάτασης και γίνεται η διόρθωσή τους.

Άλλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του DOC:

• Ψηφιακό κέντρο ελέγχου με έγχρωμη οθόνη αφής 8″
• Συνεχής απεικόνιση και γράφημα των παραμέτρων θεραπείας και των εφαρμοζόμενων δυνάμεων
• Ενδείξεις γωνίας για κάμψη/έκταση οσφύος, αξονικής στροφής οσφύος και κάμψης/έκτασης αυχένος
• Στοχοποίηση συγκεκριμένου μεσοσπονδύλιου δίσκου και αυτόματη μετάβαση πυελικού τμήματος τράπεζας στην κατάλληλη θέση
• Ξεχωριστά προγράμματα αυχενικής και οσφυϊκής θεραπείας όπου ο θεραπευτής μπορεί να αλλάξει και να μεταβάλλει οποιαδήποτε παράμετρο της θεραπείας
• Έτοιμα πρωτόκολλα για αυχενική και οσφυϊκή θεραπεία
• Διαμορφούμενα πρωτόκολλα θεραπείας με εκτεταμένες δυνατότητες παραμετροποίησης όπως ρυθμό ανόδου κα καθόδου, στάδια προέντασης, χρόνους συγκράτησης και παύσης
• Ειδικό σύστημα ζωνών που προσφέρει ταχεία πρόσδεση και υψηλή σταθεροποίηση
• Ειδικό προσκέφαλο πρόσδεσης για αυχενική αποσυμπίεση με ρυθμιζόμενο άνοιγμα, αναπαυτικό μαξιλάρι υποστήριξης και ιμάντα συγκράτησης για μεγαλύτερη άνεση και μειωμένη ολίσθηση και πίεση
• Μαξιλάρι υποστήριξης γονάτων το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στον ασθενή και μέγιστη κάμψη των ισχίων.
• Ενσωματωμένες λειτουργίες ελέγχου ασφαλείας συστήματος
• Ηλεκτρική ανύψωση τράπεζας με δυνατότητα αυτόματης μετάβασης στο μέγιστο ύψος
• Δυνατότητα θεραπείας σε ύπτια ή πρηνή θέση για βέλτιστη τοποθέτηση του ασθενούς
• Ενσωματωμένη βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει οδηγίες προετοιμασίας ασθενούς, οδηγίες χρήσης συστήματος και ιατρικές εκπαιδευτικές εικόνες
• Δυνατότητα ενεργούς μεταβολής των γωνιών κάμψης και στροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας
• Ανθεκτική ταπετσαρία βινυλίου με αντοχή στη διάτρηση και ευρύ φάσμα επιλογής χρώματος
• Πιστοποίηση FDA και CE

null

Θεραπεία αποσυμπίεσης σπονδυλικής στήλης
βοηθά στην ελάττωση της πίεσης στους σπονδυλικούς δίσκους
διευκολύνει την εισροή οξυγόνου και συστατικών του κολλαγόνου

Συχνές ερωτήσεις;

 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ;

  Υπάρχουν ορισμένες παθήσεις στις οποίες αντενδείκνυται η θεραπεία αυτή και περιλαμβάνουν την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, προηγούμενες επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη με τοποθέτηση υλικών και το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής.

 • ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ;

  Η μέθοδος αυτή μπορεί να αποτελέσει την πρώτη επιλογή του ειδικού. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί με συνεδρίες λέιζερ, θεραπευτικών υπερήχων και biofeedback, για μείωση του μυϊκού σπασμού και νευρομυϊκή επανεκπαίδευση των παρασπονδυλικών μυών.

 • ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

  Αν και ο αριθμός των συνεδριών διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση, συνήθως ένας μέσος όρος περιλαμβάνει 10-20 θεραπείες, που πρέπει όμως να είναι καθημερινές.

 • ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

  Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας στην ανακούφιση του σπονδυλικού πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας της πάσχουσας περιοχής ξεπερνά το 70%. Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να χρειαστούν μερικές επαναληπτικές συνεδρίες μέσα στους επόμενους μήνες για τη διατήρηση του θετικού αποτελέσματος.

 • ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΙ;

  Μετά το τέλος των συνεδριών, ο ασθενής χρειάζεται να εκτελεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ασκήσεις σταθεροποίησης και αντίστασης.

  Επίσης, ο φυσίατρος θα του ζητήσει να επαναλάβει το ίδιο πρόγραμμα και στο σπίτι και να τον ενημερώνει αν σε κάποιες ασκήσεις πονάει, προκειμένου να τροποποιηθούν. Οι ασκήσεις αυτές είναι σημαντικό να γίνονται, αν ο ασθενής θέλει να διατηρήσει μακροχρόνια το καλό αποτέλεσμα.