DOC

ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Κλείστε Θεραπεία

Για να κλείσετε ραντεβού
συμπληρώστε τα πεδία.
και Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας
το συντομότερο δυνατόν.

Θεραπεία αποσυμπίεσης σπονδυλικής στήλης

Απλά το Καλύτερο Σύστημα Αποσυμπίεσης της Αγοράς. 

Το DOC διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό και ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία μέσω του ψηφιακού κέντρου ελέγχου του που επιτρέπει στοχοποίηση του κάθε μεσοσπονδύλιου δίσκου, ξεχωριστά προγράμματα αυχενικής και οσφυϊκής θεραπείας και συνεχή επεικόνιση και γραφική παράσταση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον, επιλέγεται μέσω του ψηφιακού κέντρου ελέγχου η ανύψωση της τράπεζας και η κλίση της οσφυϊκής κάμψης.

Τα συστήματα αποσυμπίεσης σήμερα όλα δηλώνουν ότι εκτελούν θεραπεία αποσυμπίεσης αλλά αυτή η δήλωση δεν είναι πάντα αληθινή. Τα περισσότερα από αυτά επιτυγχάνουν αποσυμπίεση είτε καθόλου είτε σε πολύ μικρό βαθμό. Και αυτό γιατί το κάθε σύστημα χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο για την εφαρμογή της θεραπείας. Η πιο κοινή είναι η χρήση ενός σκοινιού για την εφαρμογή των δυνάμεων, του οποίου η γωνία ως προς το σώμα του ασθενούς μεταβάλλεται για να πετύχει στόχευση σε συγκεκριμένο μεσοσπονδύλιο δίσκο.

Τι είναι αποσυμπίεση;

Αποσυμπίεση είναι η μέθοδος θεραπείας που στοχεύει στην αύξηση της απόστασης μεταξύ των σπονδύλων που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή δυνάμεων έλξης και διάτασης στη σπονδυλική στήλη. Αυτή η αύξηση έχει ως αποτέλεσμα την τροφοδοσία των μεσοσπονδύλιων δίσκων με οξυγόνο, αίμα και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς ίασης για παθήσεις όπως εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκου, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου (με ακέραιο τον ινώδη δακτύλιο-με ρήξη του ινώδους δακττυλίου-αποσπασθείσα δισκοκήλη), λέπτυνση δίσκου, οσφυϊκή στένωση, προβλήματα συνδέσμων ή μυϊκός σπασμός παρασπονδύλιων μυών. Μερικές από τις κοινές παθήσεις που οφείλονται στις προηγούμενες αιτίες είναι Οσφυαλγία, Αυχεναλγία, Σπονδυλοαρθροπάθειες και Εκφυλισμένες Αρθρικές Επιφάνειες. Οι δυνάμεις όμως που παράγονται από το σύστημα αποσυμπίεσης θα πρέπει να εφαρμόζονται με τρόπο στο σώμα του ασθενούς ώστε να μην ενεργοποιούν το αυτόνομο νευρικό σύστημα που συσπά τους μύες της σπονδυλικής στήλης και αυτό οδηγεί όχι στη μείωση της πίεσης στο εσωτερικό των μεσοσπονδύλιων δίσκων που είναι το επιθυμητό, αλλά σε ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα δηλαδή αύξηση της πίεσης.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;
Η βασική διαφορά του DOC που καθιστά ανυπέρβλητα τα πλεονεκτήματά του και των άλλων συστημάτων είναι ότι στο DOC οι δυνάμεις διάτασης παράγονται και εφαρμόζονται στο σώμα απευθείας από τα τμήματα της ίδιας της τράπεζας και έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να αλλάξει η θέση τους τρισδιάστατα. Από εδώ προκύπτουν τα εξής μοναδικά πλεονεκτήματα:
– δυνατότητα τοποθέτησης και κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης ακριβώς στην επιθυμητή θέση βάσει της εξατομικευμένης συμπτωματολογίας του κάθε ασθενή, μέσω επιλογής γωνίας κάμψης (αυχενικής και οσφϋικής), αξονικής στροφής (οσφυϊκή) και πλευρικής κάμψης (οσφυϊκή). Η δυνατότητα αξονικής στροφής δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σύστημα.
– σύστημα συνεχούς παρακολούθησης, ελέγχου και διόρθωσης των δυνάμεων που εφαρμόζονται στη σπονδυλική στήλη που ανιχνεύει ενδεχόμενους μυϊκούς σπασμούς. Η ανίχνευση και διόρθωση πρέπει να εκτελούνται πολύ γρήγορα και αυτό είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
Αυτό είνα δυνατόν με το DOC γιατί τα ίδια τα τμήματα της τράπεζας είναι το μέσο σε επαφή με το σώμα μέσω του οποίου ασκούνται οι δυνάμεις διάτασης και γίνεται η διόρθωσή τους.
Άλλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του DOC:
• Ψηφιακό κέντρο ελέγχου με έγχρωμη οθόνη αφής 8″
• Συνεχής απεικόνιση και γράφημα των παραμέτρων θεραπείας και των εφαρμοζόμενων δυνάμεων
• Ενδείξεις γωνίας για κάμψη/έκταση οσφύος, αξονικής στροφής οσφύος και κάμψης/έκτασης αυχένος
• Στοχοποίηση συγκεκριμένου μεσοσπονδύλιου δίσκου και αυτόματη μετάβαση πυελικού τμήματος τράπεζας στην κατάλληλη θέση
• Ξεχωριστά προγράμματα αυχενικής και οσφυϊκής θεραπείας όπου ο θεραπευτής μπορεί να αλλάξει και να μεταβάλλει οποιαδήποτε παράμετρο της θεραπείας
• Έτοιμα πρωτόκολλα για αυχενική και οσφυϊκή θεραπεία
• Διαμορφούμενα πρωτόκολλα θεραπείας με εκτεταμένες δυνατότητες παραμετροποίησης όπως ρυθμό ανόδου κα καθόδου, στάδια προέντασης, χρόνους συγκράτησης και παύσης
• Ειδικό σύστημα ζωνών που προσφέρει ταχεία πρόσδεση και υψηλή σταθεροποίηση
• Ειδικό προσκέφαλο πρόσδεσης για αυχενική αποσυμπίεση με ρυθμιζόμενο άνοιγμα, αναπαυτικό μαξιλάρι υποστήριξης και ιμάντα συγκράτησης για μεγαλύτερη άνεση και μειωμένη ολίσθηση και πίεση
• Μαξιλάρι υποστήριξης γονάτων το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στον ασθενή και μέγιστη κάμψη των ισχίων.
• Ενσωματωμένες λειτουργίες ελέγχου ασφαλείας συστήματος
• Ηλεκτρική ανύψωση τράπεζας με δυνατότητα αυτόματης μετάβασης στο μέγιστο ύψος
• Δυνατότητα θεραπείας σε ύπτια ή πρηνή θέση για βέλτιστη τοποθέτηση του ασθενούς
• Ενσωματωμένη βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει οδηγίες προετοιμασίας ασθενούς, οδηγίες χρήσης συστήματος και ιατρικές εκπαιδευτικές εικόνες
• Δυνατότητα ενεργούς μεταβολής των γωνιών κάμψης και στροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας
• Ανθεκτική ταπετσαρία βινυλίου με αντοχή στη διάτρηση και ευρύ φάσμα επιλογής χρώματος
• Πιστοποίηση FDA και CE

Συχνές ερωτήσεις;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ;
Το μάτι είναι η βασική αντένδειξη: πρέπει επίσης να λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις κατά την εφαρμογή της θεραπείας σε ασθενείς που φέρουν βηματοδότη, εγκύους, ασθενείς που πάσχουν από επιληψία.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ;
Βεβαίως και μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες και γενικά, ενισχύει τα αποτελέσματα των άλλων φυσικών μέσων.
Σε περίπτωση που εφαρμόζεται παράλληλα με άλλες φυσιοθεραπείες που έχουν υπερθερμική δράση, καλό είναι να μεσολαβεί τουλάχιστον μια ώρα μεταξύ των δύο θεραπειών ή, ακόμα καλύτερα, να εφαρμόζονται σε διαφορετικές μέρες.Η SHM είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο “σύνδρομο overtraining” το οποίο εμφανίζεται πλέον πολύ συχνά στην καθημερινότητα κάθε φορά που ο οργανισμός καλείται να υπερβεί τα φυσικά όρια αντοχής του.
ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ;
Πάρα πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τη θεραπεία λέιζερ, ειδικά οι ειδικευμένοι (αθλητίατροι, φυσιοθεραπευτές, ορθοπεδικοί), ενώ στις μεθόδους των γιατρών γενικής ιατρικής, η θεραπεία λέιζερ μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Γι’ αυτό το λόγο, θα είναι διαθέσιμα ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, σύντομα και στο διαδίκτυο. Δώστε μας το όνομα του γιατρού σας και θα φροντίσουμε εμείς να τον ενημερώσουμε.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;
Γιατί είναι ανώδυνη, μη επεμβατική, δίνει άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πόνου, ο χρόνος αποκατάστασης είναι συντομότερος, ενώ, εφόσον ζητηθεί, δίνει τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των ασκήσεων φυσιοθεραπείας. Επιπλέον, είναι προτιμότερη, επειδή καταφέρνει να προσεγγίσει με απόλυτη ασφάλεια τις παθολογίες που βρίσκονται σε βάθος, οι οποίες με τις άλλες μεθόδους είναι δυσπρόσιτες.

Θεραπεία αποσυμπίεσης σπονδυλικής στήλης

βοηθά στην ελάττωση της πίεσης στους σπονδυλικούς δίσκους
διευκολύνει την εισροή οξυγόνου
και συστατικών του κολλαγόνου
Καλέστε τώρα