Διαμαγνητική Αντλία

Υπερπαλμικός Μαγνητικός Επιταχυντής Ενεργών Μορίων

 

Κλείστε Θεραπεία

Για να κλείσετε ραντεβού
συμπληρώστε τα πεδία.
και Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας
το συντομότερο δυνατόν.

Διαμαγνητική Αντλία CTU Mega 20

Ισχυρός παλμικός Μαγνήτης 2,2 Tesla (20.000 Gauss)-7Hz
Ενεργοποιεί τη διαμαγνητική ιδιότητα των υγρών ( αντίθετη μαγνητική πόλωση στην παρουσία ισχυρού μαγνητικού πεδίου) και απωθεί βίαια από την περιοχή όπου εφαρμόζεται.
Απομακρύνει το οίδημα από μερικά λεπτά έως 2-3 συνεδρίες ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού παροχετεύοντας το υγρό στο λεμφικό σύστημα.

Αποτελεί ιδανικό θεραπευτικό μέσο για τις περίπτωσης των οστικών οιδημάτων, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Η μέχρι τώρα εμπειρία μας, έδειξε πως τα οστικά οιδήματα έχουν πλήρη αποκατάσταση μέσα σε μόλις δέκα συνεδρίες! Τα μαγνητικά πεδία είναι τόσο δυνατά που μπορούν και διαπερνούν το οστό και φτάνουν σε μεγάλο βάθος έως και 15 εκατοστά εξασφαλίζοντας την ταχύτερη επούλωση.

Προωθεί τη δραστική ουσία φαρμάκων υπό μορφή υγρού, gel ή αλοιφής, εντοπισμένα σε βάθος μέχρι 7 εκατοστά εντός του σώματος χωρίς διάχυση λόγω απουσίας ηλεκτρικής πόλωσης και κατά το 95% της δραστικής ουσίας.
Προκαλεί έντονη ανάδευση (spin) στο ενδοκυττάριο υγρό, ενεροποιώντας τις χημικές δραστηριότητες του κυττάρου με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του και ως εκ τούτου την ταχεία και απολύτως φυσιολογική αποκατάσταση των τραυμάτων.
Διαθέτει σύστημα ενεργειακής μεταφοράς μέσω ράδιο συχνοτήτων (εξελιγμένη μορφή RF προσαρμοσμένη ενδοθερμία πυκνωτικής / ωμικής μορφής T.E.Ca.R.Ad) με ισχυρή δράση σε μαλακούς και σκληρούς ιστούς κατ’ επιλογή διαχέοντας τη θερμότητα από το εσωτερικό της περιοχής προς την επιδερμίδα με σκοπό την αύξηση του αναλγητικού αποτελέσματος καθώς και της ταχύτητας ανάκαμψης των ιστών.
δημιουργεί εντονότατη ενδογενή, ισότροπο κυτταρικού τύπου βιοδιέγερση σε γραμμικούς και λείους μυς, νευρώνες και κύτταρα κατ’επιλογή.

Θεραπεία με υπερπαλμικά μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης
ενδείκνυται:
 
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚH ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓIΑ
  • Σκελετικές κακώσεις, τραύματα και εκφυλιστικές βλάβες, σχηματισμός οστικού πόρου, κατάγματα και ψευδοαρθρίτιδες.
ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚH
  • Τενοντίτιδες, μώλωπες, κράμπες, διαστρέμματα.
ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓIA
  • Ρευματικές ασθένειες και φλεγμονές.
ΦΥΣΙΑΤΡΙΚH ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  • Σε όλες της βασικές ενδείξεις τόσο για πρόληψη όσο και θεραπεία.
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓIΑ
  • Σε εκτεθειμένες κακώσεις του δέρματος (πληγές και έλκη). Επιτάχυνση των διαδικασιών αναπαραγωγής των ιστών.
ΝΕΥΡΟΛΟΓIΑ
  • IΣε παθήσεις τόσο φλεγμονώδεις όσο και εκφυλιστικές, τα μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης επηρεάζουν των ερεθισμό της νευροκινητικής πλάκας και την αξονική αποφυάδα των νευρώνων.
ΩΡΛ
  • Σε καταστάσεις φλεγμονής όπως αμυγδαλίτιδες και ιγμορίτιδα.
ΣΕ AΛΛΑ ΠΕΔIΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚHΣ
  • Αποτελεί αντικεiμενο μελeτης χάρη στις ιδιόμορφες ιδιότητες τους, τα μαγνητικά πεδία DIA, επιδρούν στην ζώσα ύλη με ισχυρό τρόπο σε σχέση με τους παραδοσιακούς μαγνητικούς παλμούς. Αυξάνονται και βελτιώνονται έτσι, τα ήδη γνωστά πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αποτελέσματα επί των βιολογικών ιστών.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΡΩΝ
Παροχέτευση υγρών ( οιδημάτων ).
Μεταφορά θρεπτικών και μεταβολικών ουσιών.
Διαμόρφωση κυτταρικής ομοιόστασης
Διέγερση ιστών.

ΕΝΔΟΓΕΝΗ ΒΙΟΔΕΓΕΡΣΗ
Είναι μια ενδογενής και ισοτροπική διέγερση που σημαίνει ότι ο καταμερισμός της δράσης είναι ισόποσος στην επιφάνεια και στους ιστούς που βρίσκονται βαθιά το οποίο εξασφαλίζεται από την δύναμη του μαγνήτη των 2 TESLA και του πεδίου που δημιουργεί.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΝΟΥ
Η συχνότητα των 215 KHz που δέχεται ο ιστός επιτρέπει την επιλεκτική δράση τόσο στους νευρικούς υποδοχείς πόνου όσο και στα trigger points καθιστώντας την αυτόνομη θεραπεία ή μέρος μιας παυσίπονης θεραπείας.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Με την CTU MEGA 20 τα μόρια των φαρμάκων μπορούν να χορηγηθούν διακυτταρικά χρησιμοποιώντας την απωθητική μηχανική δύναμη του πεδίου.
Έτσι μειώνοντας την αντίσταση του δέρματος επιτρέπει την εφαρμογή να φτάσει σε βάθος μέχρι και τα επτά (7) εκατοστά!!!!ΑΜΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ
Το σύστημα ρύθμισης θερμοκρασίας του δέρματος SmartCooler σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον παλμό HILT®, μεταφέροντας περισσότερα φωτόνια πιο γρήγορα και πιο βαθιά.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Θεραπεία με υπερπαλμικά μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης
Ορθοπεδική και τραυματολογία: σκελετικές κακώσεις, τραύματα και εκφυλιστικές βλάβες, σχηματισμός οστικού πόρου, κατάγματα και ψευδοαθρίτιδες.
Αθλητιατρική: τενοντίτιδες, μώλωπες, κράμπες και διαστρέμματα.
Ρευματολογία: ρευματικές παθήσεις και φλεγμονές.
Φυσιατρική και αποκατάσταση: σε όλες τις βασικές ενδείξεις τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία.
Δερματολογία: σε εκτεθειμένες κακώσεις του δέρματος (πληγές και έλκη). Επιτάχυνση των διαδικασιών αναπαραγωγής ιστών.
Νευρολογία: σε παθήσεις τόσο φλεγμονώδεις όσο και εκφυλιστικές, τα μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης επηρεάζουν τον ερεθισμό νευροκινητικής πλάκας και την αξονική αποφυάδα των νευρώνων.
ΩΡΛ: σε καταστάσεις φλεγμονής όπως αμυγδαλίτιδας και ιγμορίτιδα.
1 οπτική ίνα – 3 τρόποι
Το HIRO TT είναι μια θεραπευτική στρατηγική προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς. Μπορεί να συνδέσει τις τρεις χειρολαβές (Ø5mm, Ø 10mm, DJD) με μία μόνο οπτική ίνα και να τις συνδυάσει με το SmartCooler.
ΤΟΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
1) ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ : βλάβες μυών και τενόντων, εκφυλιστικές παθολογίες των οστών και των αρθρώσεων, κατάγματα και ψευδάρθρωση, παθολογίες οστικής αιμάτωσης.
2) ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: σε ρευματικές και φλεγμονώδεις καταστάσεις.
3) ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ως συμπλήρωμα σε θεραπείες αποκατάστασης και πρόληψης παθολογιών του μυοσκελετικού συστήματος και νευρολογικών διαταραχών.
4) ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ: ηβική οστεϊτιδα, τενοντίτιδα, διαστρέμματα, συσπάσεις και ρήξεις μυών, αιματώματα.
5) ΦΛΕΒΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΙΑ: λεμφικό, φλεγμονώδες και μετατραυματικό οίδημα.
6) ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ: σε δερματικές αλλοιώσεις (πληγές και έλκη) για ταχύτερη αναγέννηση των ιστών.
7) ΠΑΥΣΙΠΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΗ μέθοδος SHM εφαρμόζεται πλέον ευρέως:
» στις μυοσκελετικές παθήσεις που οφείλονται σε εκφυλιστικές νόσους ή σε άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες όπως η ηλικία (οστεοπόρωση, αρθρίτιδα κ.λπ.), το βάρος, το στρες και ο τρόπος ζωής,
» στην αντιμετώπιση προβλημάτων στάσης, ισορροπίας και βιολογικής βιομηχανικής γενικότερα (σκολίωση, κύφωση, πλατυποδία κ.λπ.),
» στις αγγειολογικές παθήσεις,
» στην καταπολέμηση του άγχους,
» στην επίτευξη ευεξίας.

Συχνές ερωτήσεις;

ΠΑΛΜΙΚΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
Η τεχνολογία αυτή εκμεταλλεύεται τους μηχανισμούς της διαμαγνητικής απώθησης, δίνοντας την δυνατότητα επίτευξης τριών διαφορετικών ενεργειών:

Προώθησης ενεργών μορίων
Κίνησης των ενδο και εξωκυττάριων υγρών
Ενδογενούς βιοδιέγερσης

ΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΩΜΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ
Η δεύτερη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην Διαμαγνητική Αντλία είναι η ενεργητική μεταφορά μέσω ραδιοσυχνοτήτων (διαθερμία ) με Χωρητικό και Ωμικό τρόπο. Η τεχνολογία αυτή, έχει ως σκοπό την αύξηση του αναλγητικού αποτελέσματος στη θεραπεία του πόνου καθώς και την αύξηση της ικανότητας ανάκαμψης των εν τω βάθη ιστών. Η Χωρητική μεταφορά ενέργειας δίνει δυνατότητα ισχυρότερης δράσης επί των μαλακών ιστών (μυς, χόριο κτλ). Η Ωμική μεταφορά ενέργειας δίνει δυνατότητα ισχυρότερης δράσης επί των σκληρών ιστών (οστά, τένοντες κτλ).

Οι βασικές καινοτομίες του συστήματος είναι:

Η άμεση προσαρμογή στην Χωρητικό ή Ωμική λειτουργία.
Η δυνατότητα παρακολούθησης και εκτύπωσης των μεταβολών της σύνθετης αντίστασης της περιοχής.
Η δυνατότητα ρύθμισης του βάθους.
Η δυνατότητα ρύθμισης της συχνότητας έτσι ώστε η θεραπεία να γίνεται περισσότερο επιλεκτική και εξειδικευμένη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, είναι συνάρτηση δύο σημαντικών παραγόντων όπως:

Η διάρκεια της θεραπείας
Η ισχύς των παλμών
Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την περιοχή προς θεραπεία και τον βαθμό διάχυσης της συγκεκριμένης νόσου. Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της θεραπείας μερικών φλεμονόδων νόσων των αρθρώσεων και/ή των τενόντων, ο Ασθενής είναι δυνατόν να αισθανθεί αύξηση του πόνου και της φλεγμονής. Η αίσθηση αυτή οφείλεται στην αύξηση της αιματικής ροής και στην οξυγόνωση του ιστού.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;
Γιατί είναι ανώδυνη, μη επεμβατική, δίνει άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πόνου, ο χρόνος αποκατάστασης είναι συντομότερος, ενώ, εφόσον ζητηθεί, δίνει τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των ασκήσεων φυσιοθεραπείας. Επιπλέον, είναι προτιμότερη, επειδή καταφέρνει να προσεγγίσει με απόλυτη ασφάλεια τις παθολογίες που βρίσκονται σε βάθος, οι οποίες με τις άλλες μεθόδους είναι δυσπρόσιτες.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ανάλογα με τους στόχους που ορίζουν ο φυσικοθεραπευτής με τον ασθενή διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, στο οποίο εντάσσονται κάθε φορά και διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης ανάλογα με την πάθηση του εκάστοτε περιστατικού.
Καλέστε τώρα