ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η συμμετοχή σε ασκήσεις αποκατάστασης είναι σημαντική για την πρόληψη επιπλοκών κατά την ανάρρωση από χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό.

Τι είναι;

Το γυμναστήριο ή κέντρο αποκατάστασης του i-physio είναι ένας οργανωμένος χώρος γυμναστηρίου, όπου εφαρμόζονται, κατά περίπτωση, προγράμματα θεραπευτικής γυμναστικής από ειδικούς με στόχο την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του ασθενούς και την απρόσκοπτη επανένταξη και ασφαλή επιστροφή του στις καθημερινές ή αθλητικές του δραστηριότητες.

Γιατί είναι σημαντικό;

Η συμμετοχή σε ασκήσεις αποκατάστασης είναι σημαντική για την πρόληψη επιπλοκών κατά την ανάρρωση από χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό.

 
Ποια η διαδικασία;

Η θεραπεία αποκατάστασης στο i-physio ξεκινά συνήθως αμέσως μετά την επέμβαση ενός ασθενούς – αθλητή. Αυτό επιτρέπει στους ασθενείς να αρχίσουν να ενισχύουν τους μύες τους και να αναρρώνουν ταχύτερα.

Ποια όργανα προσφέρονται;

Τα όργανα που υπάρχουν στο γυμναστήριο αποκατάστασης του i-physio είναι:

PowerPlate – BODYCOACH

Διάδρομος Γυμναστικής

Πολυόργανο Ενδυνάμωσης

Στατικό Ποδήλατο

Δίσκος Ιδιοδεκτικότητας

Τραμπολίνο

Ηλεκτρονικός Τροχός Ώμου

Μπάλα Pilates

Βαράκια για Ασκήσεις σε Αφρώδες Υπόστρωμα

Steps

Λάστιχα Ενδυνάμωσης

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

  • Οργανωμένο γυμναστήριο αποκατάστασης

    όπου εφαρμόζονται, κατά περίπτωση, προγράμματα θεραπευτικής γυμναστικής

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Φυσικά! Η γυμναστική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινή φυσικοθεραπευτική προσέγγιση, καθώς σε συνδυασμό με την κινησιοθεραπεία φέρει το ολιστικό αποτέλεσμα της αποκατάστασης τόσο των μυοσκελετικών όσο και των νευρολογικών παθήσεων.

Τα προγράμματα του γυμναστηρίου αποκατάστασης του i-physio ελέγχονται και επιβλέπονται από τον φυσιοθεραπευτή. Με τον καιρό, ο ασθενής-αθλητής ενθαρρύνεται να τα ολοκληρώνει μόνος του με τον φυσιοθεραπευτή να προσαρμόζει τις ασκήσεις. Στόχος είναι να είναι σε θέση να συνεχίσει το πρόγραμμα μόνος του ή υπό την επίβλεψη ενός προσωπικού εκπαιδευτή.

Παραδείγματος χάρην, οι ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας πάνω σε εξειδικευμένες πλατφόρμες, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης στα διάφορα όργανα γυμναστικής και οι διατατικές ασκήσεις που θα πραγματοποιήσει στο i-physio ένας ασθενής-αθλητής με μια θλάση (π.χ. τετρακεφάλου), αφού προηγουμένως έχει ακολουθήσει την αμιγώς φυσικοθεραπευτική του προσέγγιση, θα τον βοηθήσουν στην σταδιακή επανένταξή του στις αθλητικές και καθημερινές του δραστηριότητες σε ακόμα πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Για να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα του γυμναστηρίου αποκατάστασης ή για να κλείσετε θεραπεία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.