Διαμαγνητική Αντλία

Η διαμαγνητοθεραπεία – η θεραπεία που εφαρμόζεται στο iphysio με τη βοήθεια της διαμαγνητικής αντλίας CTU Mega 20 – είναι ανώδυνη, μη επεμβατική και με ασυναγώνιστα οφέλη

Τι είναι η διαμαγνητική αντλία CTU Mega 20;

Η διαμαγνητική αντλία CTU Mega 20 είναι ένα όργανο με μια καινοτόμο τεχνολογία, που συνδυάζει την επίδραση του μαγνητικού πεδίου υψηλής έντασης με τη ραδιοσυχνότητα, παρέχοντας το λεγόμενο «διαμαγνητικό αποτέλεσμα».

Η διαμαγνητοθεραπεία – η θεραπεία που εφαρμόζεται στο iphysio με τη βοήθεια της διαμαγνητικής αντλίας CTU Mega 20 – είναι ανώδυνη, μη επεμβατική και με ασυναγώνιστα οφέλη που την καθιστούν καλύτερη και πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε άλλη στην αγορά.

Θεραπεία με υπερπαλμικά μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης

Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

Τι είναι η διαμαγνητοθεραπεία;

Η διαμαγνητοθεραπεία οφείλει το όνομά της στους μηχανισμούς απώθησης που δημιουργούνται σε βιολογικούς ιστούς που υπόκεινται στη δύναμη ενός μαγνητικού πεδίου σε πολύ υψηλή ένταση.

Αυτή η θεραπεία επιτρέπει την ενεργοποίηση συγκεκριμένων μηχανισμών κυτταρικής δράσης και την πρόκληση θετικών φυσιολογικών αποκρίσεων σε πολλές παθολογίες του μυϊκού συστήματος και του νευρικού ιστού, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους νοσηλείας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Οι θεραπείες διαμαγνητοθεραπείας πραγματοποιούνται τόσο σε προχειρουργική προετοιμασία όσο και σε μετεγχειρητική αποκατάσταση. Ενδείκνυνται επίσης για τη θεραπεία πόνου και αποτελούν απαραίτητο όργανο για την πρόληψη και τη θεραπεία των ρευματικών παθήσεων.

Ο ισχυρός παλμικός μαγνήτης 2,2 Tesla (20.000 Gauss)-7Hz της διαμαγνητικής αντλίας:

 • Ενεργοποιεί τη διαμαγνητική ιδιότητα των υγρών και την απωθεί βίαια από την περιοχή όπου εφαρμόζεται.
 • Απομακρύνει το οίδημα από μερικά λεπτά έως 2-3 συνεδρίες – ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού – παροχετεύοντας το υγρό στο λεμφικό σύστημα.
 • Αποτελεί ιδανικό θεραπευτικό μέσο για τις περίπτωσης των οστικών οιδημάτων, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Η μέχρι τώρα εμπειρία μας, έδειξε πως τα οστικά οιδήματα έχουν πλήρη αποκατάσταση μέσα σε μόλις δέκα συνεδρίες! Τα μαγνητικά πεδία είναι τόσο δυνατά που μπορούν και διαπερνούν το οστό και φτάνουν σε μεγάλο βάθος (έως και 15 εκατοστά), εξασφαλίζοντας την ταχύτερη επούλωση.
 • Προωθεί τη δραστική ουσία φαρμάκων υπό μορφή υγρού, gel ή αλοιφής, εντοπισμένα σε βάθος μέχρι 7 εκατοστά εντός του σώματος.
 • Προκαλεί έντονη ανάδευση (spin) στο ενδοκυττάριο υγρό, ενεργοποιώντας τις χημικές δραστηριότητες του κυττάρου, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του και ως εκ τούτου την ταχεία και απολύτως φυσιολογική αποκατάσταση των τραυμάτων.
 • Διαθέτει σύστημα ενεργειακής μεταφοράς μέσω ραδιοσυχνοτήτων (εξελιγμένη μορφή RF προσαρμοσμένη ενδοθερμία πυκνωτικής/ωμικής μορφής T.E.Ca.R.Ad) με ισχυρή δράση σε μαλακούς και σκληρούς ιστούς κατ’ επιλογή. Ταυτόχρονα, διαχέει τη θερμότητα από το εσωτερικό της περιοχής προς την επιδερμίδα, με σκοπό την αύξηση του αναλγητικού αποτελέσματος, καθώς και της ταχύτητας ανάκαμψης των ιστών.
 • Δημιουργεί εντονότατη ενδογενή, ισότροπο, κυτταρικού τύπου βιοδιέγερση σε γραμμικούς και λείους μυς, νευρώνες και κύτταρα κατ’ επιλογή.

Έπειτα, η SHM πέρασε από τον αθλητισμό στα κέντρα φυσικοθεραπείας, αφού τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο χώρο του αθλητισμού και οι πολυάριθμες κλινικές μελέτες την οδήγησαν γρήγορα στο χώρο της καθημερινής φυσικοθεραπείας και της ιατρικής.

Πεδία εφαρμογής
 • Ορθοπεδική και τραυματολογία, π.χ. σκελετικές κακώσεις, τραύματα και εκφυλιστικές βλάβες, σχηματισμός οστικού πόρου, κατάγματα και ψευδοαρθρίτιδες, τραυματισμοί μυών και τενόντων, αγγειακές παθήσεις των οστών.
 • Ρευματολογία, π.χ. ρευματικές ασθένειες και φλεγμονές.
 • Φυσιατρική, π.χ. σε θεραπείες αποκατάστασης και πρόληψης των παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος.
 • Αθλητιατρική, π.χ. τενοντίτιδες, μώλωπες, κράμπες, διαστρέμματα, pubalgia, συσπάσεις, μυϊκές καταπονήσεις.
 • Φλεβολογία και λεμφολογία, π.χ. λεμφικό, φλεγμονώδες και μετατραυματικό οίδημα.
 • Δερματολογία και πλαστική χειρουργική: σε επιφανειακές βλάβες ή εκτεθειμένες κακώσεις του δέρματος (πληγές και έλκη) για την επιτάχυνση των διαδικασιών αναγέννησης των ιστών.
 • Νευρολογία, π.χ. σε παθήσεις τόσο φλεγμονώδεις όσο και εκφυλιστικές.
 • ΩΡΛ, π.χ. σε καταστάσεις φλεγμονής (αμυγδαλίτιδες, ιγμορίτιδα κ.α.).
 • Άλλα πεδία, π.χ. αισθητική ιατρική, παυσίπονη θεραπεία.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΡΩΝ
Παροχέτευση υγρών ( οιδημάτων ).
Μεταφορά θρεπτικών και μεταβολικών ουσιών.
Διαμόρφωση κυτταρικής ομοιόστασης
Διέγερση ιστών.

ΕΝΔΟΓΕΝΗ ΒΙΟΔΕΓΕΡΣΗ
Είναι μια ενδογενής και ισοτροπική διέγερση που σημαίνει ότι ο καταμερισμός της δράσης είναι ισόποσος στην επιφάνεια και στους ιστούς που βρίσκονται βαθιά το οποίο εξασφαλίζεται από την δύναμη του μαγνήτη των 2 TESLA και του πεδίου που δημιουργεί.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΝΟΥ
Η συχνότητα των 215 KHz που δέχεται ο ιστός επιτρέπει την επιλεκτική δράση τόσο στους νευρικούς υποδοχείς πόνου όσο και στα trigger points καθιστώντας την αυτόνομη θεραπεία ή μέρος μιας παυσίπονης θεραπείας.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Με την CTU MEGA 20 τα μόρια των φαρμάκων μπορούν να χορηγηθούν διακυτταρικά χρησιμοποιώντας την απωθητική μηχανική δύναμη του πεδίου.
Έτσι μειώνοντας την αντίσταση του δέρματος επιτρέπει την εφαρμογή να φτάσει σε βάθος μέχρι και τα επτά (7) εκατοστά!!!!ΑΜΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ
Το σύστημα ρύθμισης θερμοκρασίας του δέρματος SmartCooler σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον παλμό HILT®, μεταφέροντας περισσότερα φωτόνια πιο γρήγορα και πιο βαθιά.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Θεραπεία με υπερπαλμικά μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης
Ορθοπεδική και τραυματολογία: σκελετικές κακώσεις, τραύματα και εκφυλιστικές βλάβες, σχηματισμός οστικού πόρου, κατάγματα και ψευδοαθρίτιδες.
Αθλητιατρική: τενοντίτιδες, μώλωπες, κράμπες και διαστρέμματα.
Ρευματολογία: ρευματικές παθήσεις και φλεγμονές.
Φυσιατρική και αποκατάσταση: σε όλες τις βασικές ενδείξεις τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία.
Δερματολογία: σε εκτεθειμένες κακώσεις του δέρματος (πληγές και έλκη). Επιτάχυνση των διαδικασιών αναπαραγωγής ιστών.
Νευρολογία: σε παθήσεις τόσο φλεγμονώδεις όσο και εκφυλιστικές, τα μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης επηρεάζουν τον ερεθισμό νευροκινητικής πλάκας και την αξονική αποφυάδα των νευρώνων.
ΩΡΛ: σε καταστάσεις φλεγμονής όπως αμυγδαλίτιδας και ιγμορίτιδα.
1 οπτική ίνα – 3 τρόποι
Το HIRO TT είναι μια θεραπευτική στρατηγική προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς. Μπορεί να συνδέσει τις τρεις χειρολαβές (Ø5mm, Ø 10mm, DJD) με μία μόνο οπτική ίνα και να τις συνδυάσει με το SmartCooler.

ΤΟΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

1) ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ : βλάβες μυών και τενόντων, εκφυλιστικές παθολογίες των οστών και των αρθρώσεων, κατάγματα και ψευδάρθρωση, παθολογίες οστικής αιμάτωσης.
2) ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: σε ρευματικές και φλεγμονώδεις καταστάσεις.
3) ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ως συμπλήρωμα σε θεραπείες αποκατάστασης και πρόληψης παθολογιών του μυοσκελετικού συστήματος και νευρολογικών διαταραχών.
4) ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ: ηβική οστεϊτιδα, τενοντίτιδα, διαστρέμματα, συσπάσεις και ρήξεις μυών, αιματώματα.
5) ΦΛΕΒΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΙΑ: λεμφικό, φλεγμονώδες και μετατραυματικό οίδημα.
6) ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ: σε δερματικές αλλοιώσεις (πληγές και έλκη) για ταχύτερη αναγέννηση των ιστών.
7) ΠΑΥΣΙΠΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΗ μέθοδος SHM εφαρμόζεται πλέον ευρέως:
» στις μυοσκελετικές παθήσεις που οφείλονται σε εκφυλιστικές νόσους ή σε άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες όπως η ηλικία (οστεοπόρωση, αρθρίτιδα κ.λπ.), το βάρος, το στρες και ο τρόπος ζωής,
» στην αντιμετώπιση προβλημάτων στάσης, ισορροπίας και βιολογικής βιομηχανικής γενικότερα (σκολίωση, κύφωση, πλατυποδία κ.λπ.),
» στις αγγειολογικές παθήσεις,
» στην καταπολέμηση του άγχους,
» στην επίτευξη ευεξίας.

Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ανάλογα με τους στόχους που ορίζουν ο φυσικοθεραπευτής με τον ασθενή διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, στο οποίο εντάσσονται κάθε φορά και διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης ανάλογα με την πάθηση του εκάστοτε περιστατικού.

Συχνές ερωτήσεις;

Τα παλμικά μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης είναι μια τεχνολογία που εκμεταλλεύεται τους μηχανισμούς της διαμαγνητικής απώθησης, δίνοντας την δυνατότητα επίτευξης τριών διαφορετικών ενεργειών:
• Της προώθησης ενεργών μορίων,
• Της κίνησης των ενδο και εξωκυττάριων υγρών,
• Της ενδογενούς βιοδιέγερσης

Η δεύτερη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην διαμαγνητική αντλία του iphysio είναι η ενεργητική μεταφορά μέσω ραδιοσυχνοτήτων (διαθερμία) με χωρητικό και ωμικό τρόπο. Η τεχνολογία αυτή, έχει ως σκοπό την αύξηση του αναλγητικού αποτελέσματος στη θεραπεία του πόνου, καθώς και την αύξηση της ικανότητας ανάκαμψης των εν τω βάθη ιστών.
Η χωρητική μεταφορά ενέργειας δίνει δυνατότητα ισχυρότερης δράσης επί των μαλακών ιστών (μυς κτλ).
Η ωμική μεταφορά ενέργειας δίνει δυνατότητα ισχυρότερης δράσης επί των σκληρών ιστών (οστά, τένοντες κτλ).
Οι βασικές καινοτομίες του συστήματος είναι:
• Η άμεση προσαρμογή στην χωρητική ή ωμική λειτουργία.
• Η δυνατότητα παρακολούθησης και εκτύπωσης των μεταβολών της σύνθετης αντίστασης της περιοχής.
• Η δυνατότητα ρύθμισης του βάθους.
• Η δυνατότητα ρύθμισης της συχνότητας, έτσι ώστε η θεραπεία να γίνεται περισσότερο επιλεκτική και εξειδικευμένη.

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, είναι συνάρτηση δύο σημαντικών παραγόντων:

 

1. Της διάρκειας της θεραπείας
2. Της ισχύος των παλμών

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την περιοχή προς θεραπεία και τον βαθμό διάχυσης της συγκεκριμένης νόσου. Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της θεραπείας μερικών φλεμονώδων νόσων των αρθρώσεων ή/και των τενόντων, ο ασθενής είναι δυνατόν να αισθανθεί αύξηση του πόνου και της φλεγμονής. Η αίσθηση αυτή οφείλεται στην αύξηση της αιματικής ροής και στην οξυγόνωση του ιστού.

Γιατί είναι ανώδυνη, μη επεμβατική, δίνει άμεσα αποτελέσματα μέσω της παυσίπονης θεραπείας και ο χρόνος αποκατάστασης είναι συντομότερος.

 

Εφόσον ζητηθεί, προσφέρει τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των ασκήσεων φυσιοθεραπείας. Επιπλέον, καταφέρνει να προσεγγίσει με απόλυτη ασφάλεια τις παθολογίες που βρίσκονται σε βάθος, οι οποίες με τις άλλες μεθόδους είναι δυσπρόσιτες.