Piezowave 2

Το Piezowave 2 είναι η επόμενη γενιά στα συστήματα κρουστικών κυμάτων πιεζοηλεκτρικής τεχνολογίας.

Τι είναι
το Piezowave 2;

Το Piezowave 2 είναι η επόμενη γενιά στα συστήματα κρουστικών κυμάτων πιεζοηλεκτρικής τεχνολογίας. Κατασκευασμένο από την Richard Wolf και την ELvation, το Piezowave 2 παρέχει πλήθος από μοναδικά νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά.

Η πιεζοηλεκτρική τεχνολογία μονής και διπλής επίστρωσης δημιουργούν ένα μοναδικό εύρος από προαιρετικές κεφαλές θεραπείας: η εστιακή, η επιφανειακή (planar) και η εντελώς νέα γραμμική. Με τα εξαιρετικά δεδομένα απόδοσης και την αξεπέραστη – εγγυημένη – διάρκεια ζωής έως και 5 εκατομμυρίων κρούσεων, ανάλογα με την κεφαλή, το Piezowave 2 προσφέρει τη βέλτιστη κεφαλή θεραπείας για κάθε ένδειξη.

Πιεζοηλεκτρική τεχνολογία “άμεσης εστίασης”

Τι προσφέρει η θεραπεία με το Piezowave 2;

Η θεραπεία κρουστικών κυμάτων μέσω του Piezowave 2 ανοίγει νέους ορίζοντες στην φυσικοθεραπεία και προσφέρει:

  • Εστιακή, γραμμική ή επιφανειακή εφαρμογή – η βέλτιστη θεραπεία κρουστικών κυμάτων για κάθε ένδειξη
  • Εξαιρετική απόδοση με κεφαλές μονής και διπλής επίστρωσης πιεζοηλεκτρικών στοιχείων
  • Πιεζοηλεκτρική τεχνολογία «άμεσης εστίασης» – με ελάχιστο πόνο κατά την εφαρμογή
  • Σαφώς προσδιοριζόμενη, ακριβής εστίαση – βέλτιστο για διάγνωση και θεραπεία
  • Κεφαλές θεραπείας μοναδικής ανθεκτικότητας
  • Ρυθμιζόμενο βάθος θεραπείας με χρήση ειδικών επιθεμάτων γέλης
  • Ανεξάρτητη ρύθμιση βάθους διείσδυσης και επιπέδων ενέργειας
  • Αυτόματη αναγνώριση κεφαλής θεραπείας
Ποια είναι η μέθοδος της πιεζοηλεκτρικής τεχνολογίας;

Τα κεραμικά πιεζοηλεκτρικά στοιχεία είναι γεωμετρικά διατεταγμένα σε μία κοίλη επιφάνεια, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν διεγείρονται ταυτόχρονα από ένα σύντομο παλμό υψηλής τάσης, διαστέλλονται κατά μερικά μικρόμετρα προκειμένου να παραχθεί ένας παλμός πίεσης.

Τα πιεζοηλεκτρικά στοιχεία είναι προσανατολισμένα έτσι ώστε κάθε παλμός πίεσης να είναι εστιασμένος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Η ακριβής εστίαση του παλμού δημιουργεί ένα κρουστικό κύμα στο εστιακό σημείο. Η «άμεση εστίαση» της πιεζοηλεκτρικής τεχνολογίας κρουστικών κυμάτων εξαλείφει τις ανάγκες για πρόσθετους ανακλαστήρες έχοντας ως αποτέλεσμα το σχεδιασμό συμπαγών κεφαλών και ακριβούς σαφώς προσδιορισμένης εστιακής περιοχής.

Η πρακτικά ανώδυνη θεραπεία εφαρμόζεται σχεδόν αθόρυβα και τα επίπεδα ενέργειας ρυθμίζονται ελέυθερα χωρίς να υπάρχει σχεδόν καμία επίπτωση στο μέγεθος του εστιακού σημείου.

Η πιεζοηλεκτρική τεχνολογία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και οι πιεζοηλεκτρικές κεφαλές θεραπείας είναι διαθέσιμες με τεχνολογία κατασκευής ενός ή δύο επιστρώσεων, ανάλογα με τις απαιτούμενες εφαρμογές.

Ποιες είναι οι εφαρμογές και επιλογές των κυμάτων πίεσης;

Η πιεζοηλεκτρική τεχνολογία κρουστικών κυμάτων προσφέρει ένα εκτενές εύρος διαμόρφωσης των κρουστικών κυμάτων. Το μοναδικό στο είδος του, Piezowave2 του iphysio, επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ της κλασσικής εστιακής εφαρμογής, της γραμμικής εφαρμογής και της επιφανειακής εφαρμογής κυμάτων πίεσης. Ο σωστός τύπος κρουστικών κυμάτων είναι διαθέσιμος για κάθε ένδειξη.

• Εστιακή σημειακή εφαρμογή
Η εστιακή κεφαλή θεραπείας του Piezowave 2 χαρακτηρίζεται από το σαφώς προσδιοριζόμενο και ακριβές εστιακό σημείο. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για εξωσωματική θεραπεία κρουστικών κυμάτων (ESWT) και διάγνωση. Προσφέρει απαράμιλλη και εγγυημένη διάρκεια ζωής 5 εκατομμυρίων κρούσεων.
• Εστιακή γραμμική εφαρμογή
Η εστιακή γραμμική εφαρμογή προσφέρει νέους ορίζοντες στη θεραπεία κρουστικών κυμάτων. Η μοναδική γραμμική παράταξη των πιεζοηλεκτρικών στοιχείων σε όλο το πλάτος της κεφαλής έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλαπλών σημείων εστίασης, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη περιοχή θεραπείας.
• Επιφανειακή εφαρμογή
Τα πιεζοηλεκτρικά στοιχεία της κεφαλής δεν είναι προσανατολισμένα προς μία συγκεκριμένη εστιακή περιοχή, αλλά παράγεται ένα μη εστιασμένο κύμα πίεσης το οποίο είναι κατάλληλο για την αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας του αίματος και της βελτίωσης του μεταβολισμού.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Pizeowave 2;

• Παρέχει μία εν τω βάθει θεραπεία
• Παρέχει άμεση αναλγησία
• Έχει άμεση αποιδηματική δράση
• Μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης
• Προσφέρει ανώδυνη θεραπεία
• Είναι μη επεμβατικό
• Είναι απόλυτα ασφαλές

Σήμερα, η SHM Της Human Tecar εφαρμόζεται ευρέως στην ορθοπεδική, στην αντιμετώπιση κακώσεων και παθήσεων, στις ανάγκες για συντηρητική θεραπεία, καθώς και κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής αποκατάστασης.

Επίσης, η μέθοδος SHM βρίσκει εφαρμογή:

• Στις μυοσκελετικές παθήσεις, που οφείλονται σε εκφυλιστικές νόσους ή σε άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες, όπως η ηλικία (οστεοπόρωση, αρθρίτιδα κ.λπ.), το βάρος, το στρες και ο τρόπος ζωής
• Στην αντιμετώπιση προβλημάτων στάσης, ισορροπίας και βιολογικής βιομηχανικής γενικότερα (σκολίωση, κύφωση, πλατυποδία κ.λπ.)
• Στις αγγειολογικές παθήσεις
• Στην καταπολέμηση του άγχους
• Στην επίτευξη της ευεξίας

Ποια είναι η θεραπεία του Συνδρόμου Μυοπεριτονικού Πόνου και των Σημείων Πυροδότησης Πόνου (Trigger Points);

Τα σημεία πυροδότησης πόνου (mTrP) είναι διακριτά, εστιασμένα και υπερευαίσθητα σημεία που συναντώνται συχνά στους σκελετικούς μύες, αλλά μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα μαλακά μόρια.

Μπορούν να πυροδοτήσουν πόνο στο μυ που βρίσκονται, στη γύρω περιοχή ή ακόμη και σε απομακρυσμένη από τον μυ περιοχή (αντανακλαστικός πόνος).

Με την πιεζοηλεκτρική τεχνολογία κρουστικών κυμάτων τα σημεία πυροδότησης πόνου μπορούν να εντοπιστούν πολύ εύκολα, γρήγορα και με πολύ μεγάλη ακρίβεια, ακόμη και αν βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα ιστών που δεν είναι προσεγγίσιμα με ψηλάφηση.

Μπορούν να θεραπευτούν με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα και παρέχει εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ανάλογα με τους στόχους που ορίζουν ο φυσικοθεραπευτής με τον ασθενή διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, στο οποίο εντάσσονται κάθε φορά και διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης ανάλογα με την πάθηση του εκάστοτε περιστατικού.

Θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων

Τα εξωσωματικά κρουστικά κύματα θεωρούνται ως ένα μηχανικό ερέθισμα που προκαλεί βιοχημικές αλλαγές στα ζωντανά κύτταρα και που μπορεί να επηρεάσει τελικά την γενετική έκφραση των κυττάρων σε μοριακό επίπεδο και να οδηγήσει σε συγκεκριμένες επιθυμητές αντιδράσεις των ιστών. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως μηχανομετατροπή (mechanotransduction).

 

Επιστημονικές ιατρικές εργασίες και δημοσιεύσεις, αναφορικές στη χρήση της υψηλής ακρίβειας τεχνολογίας πιεζοηλεκτρικών κρουστικών κυμάτων, επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των εστιασμένων κρουστικών κυμάτων στη θεραπεία ESWT, καθώς και στη διάγνωση και θεραπεία των σημείων πυροδότησης πόνου.

Η θεραπεία ESWT είναι από τις λίγες ιατρικές τεχνολογίες που είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων. Συστήνεται η θεραπεία ESWT να χρησιμοποιείται ως ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα έναρξης της διαδικασίας ίασης για χρόνιες και παραμένουσες παθήσεις ασθενών και την επαναεισαγωγή τους στη οξεία φάση της αποκατάστασης.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές συσκευές κρουστικών κυμάτων στην αγορά και όλες βασίζονται σε μια από τις τρεις παρακάτω τεχνολογίες παραγωγής των κρουστικών κυμάτων:

 

• Ηλεκτροϋδραυλική
• Ηλεκτρομαγνητική
• Πιεζοηλεκτρική

Υπάρχει μια τέταρτη τεχνολογία – τα ακτινικά κρουστικά κύματα (RSWT) ή όπως πιο σωστά περιγράφονται ως κύματα πίεσης, που διαφέρουν από τα πραγματικά κρουστικά κύματα, επειδή τα κύματα αυτά δεν έχουν ίδια χαρακτηριστικά με τα κρουστικά και οι συσκευές δεν τα εστιάζουν σε ένα σημείο απόδοσης της ενέργειας.

Μια μελέτη της κυματομορφής αυτών των κυμάτων αποδεικνύει ότι ενώ τα κρουστικά κύματα έχουν πολύ βραχεία περίοδο και μεγάλο πλάτος, τα ακτινικά κύματα πίεσης έχουν μακρά περίοδο, μικρότερο πλάτος και είναι περισσότερο επιμήκη και ημιτονοειδή στην εμφάνιση.

Επειδή δεν παράγονται πραγματικά κρουστικά κύματα από της συσκευές RSWT και επειδή η μορφή και τα χαρακτηριστικά τους είναι τόσο διαφορετικά, η ακτινική τεχνολογία δεν θεωρείται τεχνολογία κρουστικών κυμάτων. Περιγράφεται ως τεχνολογία παραγωγής κυμάτων πίεσης και οι περισσότεροι ερευνητές σήμερα χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο για να τα διακρίνουν από τα κρουστικά κύματα.

Τελευταία νέα