Οσφυαλγία

Οι περισσότεροι ενήλικες κάποια στιγμή εμφανίζουνε πόνους στη μέση, κάτι το οποίο μπορέι να μας περιορίσει τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Οι μορφές της οσφυαλγίας είναι οι 3: οξεία με διάρκεια έως 6 εβδομάδες, η υποξεία με διάρκεια από 6-12 εβδομάδες και η χρόνια με διάρκεια μεγαλύτερη των 12 εβδομάδων.Η διάγνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη λήψη μιας ακτινογραφίας εκτός και αν κριθεί αναγκαία η παραπομπή του για μαγνητική τομογραφία.

Συνήθως αυτό γίνεται όταν εκτός από την οσφυαλγία έχουμε και συμπτώματα ισχυαλγίας (πόνος κατά μήκος του ισχιακού νεύρου) όπου εκεί υποπτευόμαστε την παρουσία κάποιας πιθανής δισκοκήλης η οποία δεν απεικονίζεται στην απλή ακτινογραφία.

Οι περισσότεροι γιατροί προτείνουν τη λήψη φαρμάκων αντιφλεγμονωδών και αντιχαλαρωτικών για την εξάλειψη του πόνου κάτι το οποίο όμως στην πραγματικότητα δε θα ήταν εύλογο καθότι η φυσικοθεραπευτική παρέμβαση μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα χωρίς τη λήψη χημικών ουσιών παρεμποδίζοντας με ουσιαστικό τρόπο την περαιτέρω εκφύλιση της μέσης.

Φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση:

Πλέον της κλασσικής φυσικοθεραπείας το καλύτερο δυνατό και άμεσο αποτέλεσμα μπορούμε να το έχουμε με το Human Tecar. Με το μηχάνημα αυτό εφαρμόζουμε ειδικές τεχνικές κινητοποίησης στην πάσχουσα περιοχή σε συνδυασμό με τις ραδιοσυχνότητες που εκπέμπονται, χαλαρώνοντας άμεσα τους μυϊκούς σπασμούς, μειώνοντας ταυτόχρονα την αίσθηση του πόνου.Τα αποτελέσματά του δεν είναι μόνο βραχυπρόθεσμα καθώς έχει αποδειχθεί ότι μπορεί η τεχνική αυτή να εγγυηθεί αποτελέσματα διαρκείας. Μετά τη θεραπεία προτείνεται εκτέλεση ασκήσεων ενδυνάμωσης και διάτασης της ράχης καθώς και η χρήση ειδικής ζώνης οσφύος για ένα μικρό χρονικό διάστημα.