Αρθροσκόπηση Γόνατος

Τι είναι η αρθροσκόπηση γόνατος;

Η αρθροσκόπηση γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση που επιτρέπει στους γιατρούς να βλέπουν την άρθρωση του γόνατος χωρίς να κάνουν μεγάλη τομή του δέρματος και άλλων μαλακών ιστών.

Η αρθροσκόπηση χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος προβλημάτων στο γόνατο, όπως μηνίσκου ή χιαστού.

Κατά την αρθροσκόπηση του γόνατος, ο χειρουργός σας εισάγει στην άρθρωση του γόνατός σας μια μικρή κάμερα, που ονομάζεται αρθροσκόπιο και εμφανίζει εικόνες σε μια οθόνη βίντεο.

Έτσι, ο χειρουργός σας χρησιμοποιεί αυτές τις εικόνες για να καθοδηγήσει μικροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία.

shutterstock_92175247

Μετά την αρθροσκόπηση

Αφού υποβληθείτε σε αρθροσκόπηση γόνατος είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να ασκείτε αμέσως το γόνατό σας για να αποκαταστήσετε τη δύναμη και το πλήρες εύρος κίνησης.

Η συνεργασία με έναν φυσιοθεραπευτή μας μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε ποιες ασκήσεις είναι καλύτερες για εσάς.

Οι αρχικές ασκήσεις δεν πρέπει να περιλαμβάνουν βάρος και να επικεντρώνονται στην ήπια ενδυνάμωση των μυών που περιβάλλουν το γόνατο, καθώς και στην αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων.

Αρχικά, θα αισθανθείτε πρήξιμο και δυσφορία στο γόνατο για λίγες μέρες. Πιθανότατα, θα χρειαστεί να πάρετε παυσίπονα και ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο για την ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων.

Θα πρέπει να περιμένετε να αισθάνεστε ένα ήπιο «τέντωμα» κατά την εκτέλεση των ασκήσεων στο γόνατό σας, αλλά δεν πρέπει να αισθάνεστε πόνο. Κάθε δραστηριότητα που προκαλεί σημαντική ενόχληση πρέπει να σταματάει αμέσως.

Είναι επίσης καλή ιδέα να παγώνετε και να ανυψώνετε το πόδι σας μετά την εκτέλεση αυτών των ασκήσεων για να μειώσετε οποιοδήποτε πρήξιμο.

Αποκατάσταση αρθροσκόπησης

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που είναι κατάλληλες για άμεση αποκατάστασημετά την αρθροσκόπηση. Οι κινήσεις πρέπει να είναι ήπιες και σταθερές. Θα πρέπει να αποφεύγετε το αναπήδημα ή την υπερβολική έκταση.

Μετά από την αρθροσκόπηση γόνατος, οι ασκήσεις είναι το κύριο εργαλείο σας για να αποκαταστήσετε το φυσιολογικό εύρος κίνησης και δύναμης του γόνατος. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την κανονική ικανότητα περπατήματος και τρεξίματος.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον φυσιοθεραπευτή μας μετά από αρθροσκόπηση γονάτου και, στη συνέχεια, κλείστε ένα ραντεβού για να κάνετε ασκήσεις γόνατος και να επιστρέψετε γρήγορα και με ασφάλεια στο φυσιολογικό σας επίπεδο δραστηριότητας.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες φυσικοθεραπείες έπειτα απο αρθροσκόπηση γόνατος.
Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!