Φυσιοθεραπεία έπειτα από ακρωμιοπλαστική ώμου

Τι είναι η ακρωμιοπλαστική ώμου;

Η ακρωμιοπλαστική ώμου είναι μια χειρουργική διαδικασία που αντιμετωπίζει προβλήματα ώμου, όπως η νόσος του στροφικού πετάλου.

Περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός μικρού κομματιού οστού και μαλακού ιστού από το ακρώμιο.

Φυσιοθεραπεία

Η φυσικοθεραπεία συνιστάται για να επιταχυνθεί η ανάκαμψη.

Μπορείτε να δείτε έναν φυσιοθεραπευτή μας την επόμενη ημέρα από τη χειρουργική επέμβαση σας για να εξετάσει πληροφορίες σχετικά με το τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, πώς να φροντίσετε τις τομές σας και πώς να διαχειριστείτε τον πόνο σας.

Θα λάβετε σημειώσεις που περιγράφουν όλα όσα ο φυσιοθεραπευτής σχολιάζει μαζί σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, στο σχολείο ή σε καθιστική δραστηριότητα 3 έως 5 ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Μπορεί να χρειαστούν έως και 2 εβδομάδες έως ότου ο βραχίονας είναι αρκετά ισχυρός για να κινηθεί και να μπορείτε π.χ. να οδηγήσετε με ασφάλεια.

Για απαιτητικές εργασίες, μπορεί να χρειαστούν 4 έως 6 εβδομάδες πριν ο βραχίονας είναι αρκετά ισχυρός για να μπορέσει να λειτουργήσει. Δεν πρέπει ποτέ να οδηγείτε ή να χειρίζεστε βαριά μηχανήματα εάν χρησιμοποιείτε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Περίπου 4 εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς συνήθως αρχίζουν να εκτελούν δραστηριότητες υψηλότερου επιπέδου κατά τη διάρκεια επισκέψεων φυσιοθεραπείας.

Με την καθοδήγηση του φυσιοθεραπευτή μας στις 6 εβδομάδες, θα ξεκινήσετε τη σταδιακή μετάβαση στο άθλημά σας. Ωστόσο, ο χειρουργός σας θα λάβει την τελική απόφαση για την πλήρη επιστροφή σας στο άθλημά σας.

Παθητική φυσιοθεραπεία

Για τις πρώτες εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν φυσιοθεραπευτή μας για να κάνετε απαλές, υποβοηθούμενες ασκήσεις για να ανακτήσετε την κίνηση και το εύρος κίνησηςστον ώμο σας.

Οι κατεστραμμένοι ιστοί σας θα συνεχίσουν να θεραπεύονται ενεργά, επομένως είναι σημαντικό να μην δοκιμάσετε αυτές τις ασκήσεις μόνοι σας, εκτός εάν σας δοθούν οδηγίες από τον φυσιοθεραπευτή μας, επειδή η άρθρωση των ώμων σας πρέπει να υποστηρίζεται κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Ενεργητική φυσιοθεραπεία

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εσωτερικής επούλωσης, μπορεί να αρχίσετε να κάνετε πιο δραστήριες ασκήσεις για να συνεχίσετε να χτίζετε δύναμη και να αυξάνετε την ευελιξία.

Μετά από 3 μήνες, μπορεί να ξεκινήσετε την επανάκτηση της δύναμης στα χέρια. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται φυσιοθεραπεία μέχρι τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες φυσικοθεραπείες έπειτα από ακρωμιοπλαστική ώμου.
Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!