Άλγος λαγονοψοϊτη

Το άλγος λαγονοψοΐτη μπορεί να προκαλέσει πόνο και περιορισμένο εύρος κίνησης στην άρθρωση του ισχίου. Αναπτύσσεται συχνά από υπερβολική χρήση σε αθλητές ή άλλα άτομα που ασκούνται τακτικά.

Τι είναι το άλγος λαγονοψοΐτη;

Το άλγος λαγονοψοΐτη είναι μια φλεγμονώδης αντίδραση στον θύλακα που βρίσκεται κάτω από τον λαγονοψοΐτη μυ. Ο λαγονοψοΐτης μυς είναι μια ομάδα δύο μυών που βρίσκονται στο μπροστά μέρος του εσωτερικού ισχίου.

Ο θύλακας είναι ένας σάκος γεμάτος με υγρό που βρίσκεται μεταξύ των μυών, των συνδέσμων και των αρθρώσεων. Όταν λειτουργεί κανονικά, ο θύλακας παρέχει απορρόφηση των κραδασμών και μειώνει τον ερεθισμό και την τριβή.

Ο κατεστραμμένος θύλακας προκαλεί φλεγμονή που μπορεί να μειώσει το εύρος κίνησης ενός ατόμου, καθιστώντας δύσκολη την κίνηση του. Οι αθλητές και τα άτομα που ασκούνται τακτικά τείνουν να αναπτύσσουν αυτήν την κατάσταση. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως αρθρίτιδα ή σε άτομα με σφιχτούς γοφούς.

shutterstock_116684944
Ποιες επιλογές θεραπείας υπάρχουν;

Η θεραπεία για το άλγος λαγονοψοΐτη εξαρτάται από την αιτία και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όταν διαγνωστεί νωρίς, οι θεραπείες στο σπίτι είναι αρκετές. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να ζητήσει κανείς ιατρική συμβουλή για τη θεραπεία του πόνου.

Οι ήπιες περιπτώσεις συχνά απαιτούν ξεκούραση και εφαρμογή πάγου για να σταματήσει η φλεγμονή. Μερικά άτομα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν ήπιο άλγος λαγονοψοΐτη πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο διακοπής ή μείωσης της δραστηριότητας που τον προκαλεί.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να ζητήσει επιπλέον θεραπεία. Ορισμένες θεραπείες περιλαμβάνουν:

  • Φυσιοθεραπεία, που εστιάζει στη δύναμη και την ευελιξία του ισχίου.
  • Ένεση κορτικοστεροειδών απευθείας στον θύλακα
  • Αντιφλεγμονώδη φάρμακα
  • Αντιβιοτικά, όταν υπάρχει λοίμωξη.
  • Βοηθήματα, όπως μπαστούνια, για την ανακούφιση της πίεσης

Ποια τα συμπτώματα του άλγους λαγονοψοΐτη;

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του πρηξίματος, ο πόνος μπορεί να ξεκινήσει στο μπροστινό μέρος του ισχίου και να ανακλαστεί κάτω στο πόδι. Ο πόνος μπορεί επίσης να ανακλαστεί στους γλουτούς.
Επιπλέον, τα άτομα με άλγος λαγονοψοΐτη είναι πιθανό να παρουσιάσουν δυσκαμψία το πρωί. Συχνά, η δυσκαμψία υποχωρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, ένα άτομο μπορεί επίσης να βιώσει πόνο όταν:
 
  • Αθλείται
  • Ανεβαίνει σκάλες
  • Σηκώνεται από καθιστή θέση
  • Εκτείνει ή ανυψώνει το ένα ή και τα δύο πόδια
 
Συνήθως, ο πόνος και η ταλαιπωρία επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Από τι προκαλείται το άλγος λαγονοψοΐτη;

Αρκετές πιθανές αιτίες μπορούν να οδηγήσουν σε άλγος λαγονοψοΐτη. Μια πιθανή αιτία είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση. Οι αθλητές και τα σωματικά ενεργά άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τα καθιστικά άτομα. Οι δρομείς, οι σκιέρ και οι κολυμβητές διατρέχουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν άλγος λαγονοψοΐτη.

Επίσης, ένα άτομο που έχει σφιχτούς γοφούς μπορεί να αναπτύξει άλγος λαγονοψοΐτη. Τα σφιχτά ισχία ασκούν πρόσθετη πίεση στους συνδέσμους, στις αρθρώσεις και στους μυς. Η πίεση προκαλεί τριβή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε άλγος λαγονοψοΐτη.

Ορισμένες χρόνιες παθήσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν άλγος λαγονοψοΐτη. Συγκεκριμένα, αυξημένο κίνδυνο διατρέχουν τα άτομα τόσο με ρευματοειδή αρθρίτιδα όσο και οστεοαρθρίτιδα. Και οι δύο αυτές παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική τριβή στους γοφούς που στη συνέχεια οδηγεί σε άλγος λαγονοψοΐτη.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες θεραπείες το Άλγος λαγονοψοϊτη.
Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!