Ιάκωβος Χ. Σαντοριναίος

Ο Ιάκωβος Χ. Σαντοριναίος είναι κλινικός φυσικοθεραπευτής,  διευθυντής και επιστημονικός υπεύθυνος του Πρότυπου Κέντρου Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης  i-physio, με ειδικό αντικείμενο την ορθοπαιδική – μυοσκελετική φυσικοθεραπεία.

Φοίτησε στο Αλεξάνδρειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  και πραγματοποίησε την άσκησή του το 2007 στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως βοηθός φυσικοθεραπευτής στις ομάδες της β΄ εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου «ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας» και « ΠΑΕ Μακεδονικός».

Με την απόκτηση του τίτλου σπουδών  του εργάστηκε ως υπεύθυνος φυσικοθεραπευτής στην ομάδα «ΚΑΕ Μακεδονικός».

Τον Μάρτιο του 2008 παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστημονικός υπεύθυνος μεγάλου κέντρου φυσικοθεραπείας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Τον Ιανουάριο του 2010 ίδρυσε την πρώτη εταιρία κατ’ οίκον φυσικοθεραπείας στην Αθήνα με την επωνυμία  «Physio@home».

Τον Δεκέμβριο του 2012 ίδρυσε το Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης i-physio στην περιοχή του Ελληνικού, έχοντας κλείσει συμφωνία με τις δύο (2) μεγαλύτερες εταιρίες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για πανελλαδική αποκλειστικότητα μηχανημάτων.

 

5/5

Ιάκωβος Χ. Σαντοριναίος

P.T. Mc Φυσικοθεραπευτής Ειδικός Χειροθεραπευτής

υπεύθυνος του Πρότυπου Κέντρου Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το 2016 πραγματοποίησε μετεκπαίδευση με γνωστικό αντικείμενο τη μυοσκελετική φυσικοθεραπεία στην τεχνική Mulligan και Mckenzie, ενώ παράλληλα πιστοποιήθηκε από την Ιταλία ως ο πρώτος Pagani application specialist σε τεχνολογίες Te.C.A.R , ESWT  και Laser στην Ελλάδα.

Το 2018 πιστοποιήθηκε ως ειδικός θεραπευτής μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης με την τεχνική Ergon Technique και εν συνεχεία πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με γνωστικό αντικείμενο τη Manual Therapy (χειροπρακτική) της IFOMPT αποκτώντας και τον εν λόγω μετεκπαιδευτικό τίτλο εξειδίκευσης.

Σήμερα το Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης i-physio είναι πρωτοπόρο, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας με πανελλαδικές αποκλειστικότητες χρήσης, όσο και σε επίπεδο σύγχρονων τεχνικών, στεγάζεται δε σε χώρο επιφάνειας 250 τ.μ. με δέκα (10) αυτόνομες αίθουσες θεραπείας και υποστηρίζεται από ανθρώπινο δυναμικό απολύτως ικανό και άρτια καταρτισμένο.

Healthcare partnerships

Είμαστε εδώ

για όλες τις ερωτήσεις σας

Συχνές ερωτήσεις:

Η Φυσιοθεραπεία ή Φυσικοθεραπεία (ο σωστός όρος είναι φυσικοθεραπεία διότι αποτελεί τη θεραπεία με φυσικά μέσα) είναι το σύνολο των μεθόδων που χρησιμοποιούνται απο τον πτυχιούχο φυσικοθεραπευτή, ο οποίος αποτελεί τον εξειδικευμένο επαγγελματία, με στόχο την θεραπεία και τον περιορισμό συμπτωμάτων ασθενειών και παθολογικών καταστάσεων που είναι συνδεδεμένες με προβλήματα κινητικά.

 

Οι τομείς στους οποίους η φυσικοθεραπεία εφαρμόζεται είναι στην αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων, σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, σε καρδιαγγειακές και αναπνευστικές νόσους.Η αναφορά στον όρο φυσικοθεραπεία δε σημαίνει ότι θεραπεύεται η πάθηση αλλά πιο σωστά επιχειρείται η προσπάθεια επανεκπαίδευσης των φυσιολογικών κινητικών προτύπων τα οποία έχουν χαθεί εξαιτίας κάποιας διαταραχής.

• Για μείωση του πόνου

 

• Για βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργικότητας σε υποκινητικές και επώδυνες αρθρώσεις όπως της σπονδυλικής στήλης ή των άκρων (πχ. ισχίο ή ώμος) .

• Για σταθεροποίηση υπερκινητικών αρθρώσεων

• Για μείωση του πόνου

• Για βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργικότητας σε υποκινητικές και επώδυνες αρθρώσεις όπως της σπονδυλικής στήλης ή των άκρων (πχ. ισχίο ή ώμος) .

• Για σταθεροποίηση υπερκινητικών αρθρώσεων

Ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες τεχνικές που θα χρησιμοποιήσει ο φυσικοθεραπευτής, δίνει συμβουλές για άσκηση ή/και για διατάσεις.

 

Η άσκηση θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας , στην αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων, στην αύξηση του μυϊκού τόνου και της δύναμης, στην ανακούφιση του οιδήματος και του πόνου και στην γενικότερη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ατόμου.

Το πρόγραμμα διατατικών ασκήσεων θα βοηθήσει στην αύξηση του μήκους των μυών και στην γενικότερη βελτίωση της ελαστικότητας των ιστών επίσης προωθεί την επούλωση και τον σωστό προσανατολισμό των νέων αναγεννημένων ινών.

Οι σχετικές τεχνικο-οικονομικές μελέτες κατατάσσουν την Χειροπρακτική αγωγή στις πιο οικονομικά συμφέρουσες αγωγές, μια και συχνά αποδεικνύεται ότι έχει τα πιο σύντομα και ουσιαστικά αποτελέσματα. Η χρέωση συνήθως γίνεται ανά συνεδρία.