Αποκατάσταση μηνίσκου

Στο iphysio, επιτυγχάνουμε την αποκατάσταση του μηνίσκου πριν ή/και μετά το χειρουργείο, χάρη σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διάρκειας σχεδόν 2 ωρών.

Πώς γίνεται η αποκατάσταση μηνίσκου;

Οι φυσικοθεραπευτές του κέντρου μας χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους και θεραπείες για τον έλεγχο του πόνου ή του πρηξίματος στο γόνατο ή για τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι μύες γύρω από το γόνατό σας συστέλλονται και υποστηρίζουν την άρθρωση.

Οι ειδικά διαμορφωμένες ασκήσεις αποτελούν βασικό συστατικό του προγράμματος αποκατάστασης γόνατος που καταπονείται από μηνίσκο. Οι ασκήσεις φυσικοθεραπείας και τα προγράμματα ασκήσεων τόσο στο χώρο του κέντρου αποκατάστασής μας όσο και στο σπίτι μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακάμψετε πλήρως από τη ρήξη του μηνίσκου σας.

Στο iphysio, επιτυγχάνουμε την αποκατάσταση του μηνίσκου πριν ή/και μετά το χειρουργείο, χάρη σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διάρκειας σχεδόν 2 ωρών.

Ποια τα πλεονεκτήματα από την αποκατάσταση μηνίσκου;

Εάν υποφέρετε από ρήξη μηνίσκου γονάτου, μπορεί να επωφεληθείτε από ένα πρόγραμμα ασκήσεων και φυσικοθεραπείας για την αποκατάσταση του γονάτου σας.

Η συνεργασία με έναν φυσιοθεραπευτή του iphysio μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε το μέγιστο εύρος κίνησης και δύναμης του γονάτου σας και μπορεί να σας βοηθήσει να επιστρέψετε στο φυσιολογικό βέλτιστο επίπεδο δραστηριότητας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η συμμετοχή σε φυσιοθεραπείες ειδικά για ρήξη μηνίσκου μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη χειρουργική επέμβαση στο γόνατό σας.

Ποιες ασκήσεις χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση μηνίσκου;

Στις περισσότερες ρήξεις, μερικές απλές ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της μυϊκής δύναμης στο μπροστινό μέρος του μηρού (τετρακέφαλος), στο πίσω μέρος του μηρού (ιγνυακός τένοντας), στη γάμπα και στο ισχίο.

Όλες αυτές οι περιοχές είναι σημαντικές για τη συνολική λειτουργία των ποδιών σας, ενώ το γόνατό σας μπορεί να θεραπευτεί είτε μετά από τραυματισμό ή μετά από χειρουργική επέμβαση. Οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται μόνο μετά από συμβουλή και υπόδειξη του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή σας και μόνο εάν αισθάνεστε ελάχιστο ή καθόλου πόνο ενώ τις εκτελείτε στο σπίτι.

Μερικές ενδεικτικές ασκήσεις που χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση μηνίσκου είναι:

• Ισομετρικές τετρακεφάλου
• Κάμψη – έκταση γόνατος
• Διάταση γαστροκνημίου
• Διάταση καμπτήρων γόνατος
• Βαθιά καθίσματα με μπάλα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ανάλογα με τους στόχους που ορίζουν ο φυσικοθεραπευτής με τον ασθενή διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, στο οποίο εντάσσονται κάθε φορά και διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης ανάλογα με την πάθηση του εκάστοτε περιστατικού.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για περισσότερες ασκήσεις και να κλείσετε ένα ραντεβού για μια συνεδρία αποκατάστασης μηνίσκου.