Θεραπεία με Διαμαγνητική Αντλία

Οι θεραπείες διαμαγνητοθεραπείας πραγματοποιούνται τόσο σε προχειρουργική προετοιμασία όσο και σε μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Τι είναι η θεραπεία με διαμαγνητική αντλία;

Η θεραπεία με διαμαγνητική αντλία ή διαμαγνητοθεραπεία οφείλει το όνομά της στους μηχανισμούς απώθησης που δημιουργούνται σε βιολογικούς ιστούς που υπόκεινται στη δύναμη ενός μαγνητικού πεδίου σε πολύ υψηλή ένταση.

Αυτή η θεραπεία επιτρέπει την ενεργοποίηση συγκεκριμένων μηχανισμών κυτταρικής δράσης και την πρόκληση θετικών φυσιολογικών αποκρίσεων σε πολλές παθολογίες του μυϊκού συστήματος και του νευρικού ιστού, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους νοσηλείας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Οι θεραπείες διαμαγνητοθεραπείας πραγματοποιούνται τόσο σε προχειρουργική προετοιμασία όσο και σε μετεγχειρητική αποκατάσταση. Ενδείκνυνται επίσης για τη θεραπεία πόνου και αποτελούν απαραίτητο όργανο για την πρόληψη και τη θεραπεία των ρευματικών παθήσεων.

Ο ισχυρός παλμικός μαγνήτης 2,2 Tesla (20.000 Gauss)-7Hz της διαμαγνητικής αντλίας:

 • Ενεργοποιεί τη διαμαγνητική ιδιότητα των υγρών και την απωθεί βίαια από την περιοχή όπου εφαρμόζεται.
 • Απομακρύνει το πρήξιμο και το οίδημα μέσα σε μόλις μερικά λεπτά και μέσα σε 2 με 3 συνεδρίες, «στέλνοντας» το υγρό στο λεμφικό σύστημα.
 • Είναι το ιδανικό μέσο θεραπείας για την περίπτωση οστικού οιδήματος, που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να θεραπευτεί. Η εμπειρία μας έχει δείξει πως τα οστικά οιδήματα έχουν πλήρη αποκατάσταση μέσα σε μόλις δέκα συνεδρίες! Τα μαγνητικά πεδία είναι τόσο δυνατά που μπορούν και διαπερνούν το οστό και φτάνουν σε μεγάλο βάθος (έως και 15 εκατοστά), εξασφαλίζοντας την ταχύτερη επούλωση.
 • Βοηθάει στην προώθηση της δραστικής ουσίας φαρμάκων υπό μορφή υγρού, τζελ ή αλοιφής, που είναι εντοπισμένα σε βάθος μέχρι 7 εκατοστά μέσα στο σώμα.
 • Αναδεύει έντονα το ενδοκυττάριο υγρό, ενεργοποιώντας τις χημικές δραστηριότητες των κυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναζωογόνηση των κυττάρων και την ταχεία και απολύτως φυσιολογική αποκατάσταση των τραυμάτων.
 • Διαθέτει σύστημα ενεργειακής μεταφοράς μέσω ραδιοσυχνοτήτων με ισχυρή δράση τόσο σε μαλακούς όσο και σε σκληρούς ιστούς. Ταυτοχρόνως, διαχέει τη θερμότητα από το εσωτερικό της περιοχής προς την επιδερμίδα, με σκοπό την αύξηση του αναλγητικού αποτελέσματος, καθώς και της ταχύτητας ανάκαμψης των ιστών.
 • Δημιουργεί έντονη ενδογενή, ισότροπο και κυτταρικού τύπου βιοδιέγερση στους γραμμικούς και λείους μυς, στους νευρώνες και στα κύτταρα.
Ποια είναι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας;

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, είναι συνάρτηση δύο σημαντικών παραγόντων:

 1. Της διάρκειας της θεραπείας
 2. Της ισχύος των παλμών

Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της θεραπείας μερικών φλεμονώδων νόσων των αρθρώσεων ή/και των τενόντων, ο ασθενής είναι δυνατόν να αισθανθεί αυξημένο πόνο και φλεγμονή. Η αίσθηση αυτή οφείλεται στην αύξηση της αιματικής ροής και στην οξυγόνωση του ιστού.

Γιατί είναι προτιμότερη σε σχέση με άλλες θεραπείες;

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, είναι συνάρτηση δύο σημαντικών παραγόντων:

 1. Της διάρκειας της θεραπείας
 2. Της ισχύος των παλμών

Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της θεραπείας μερικών φλεμονώδων νόσων των αρθρώσεων ή/και των τενόντων, ο ασθενής είναι δυνατόν να αισθανθεί αυξημένο πόνο και φλεγμονή. Η αίσθηση αυτή οφείλεται στην αύξηση της αιματικής ροής και στην οξυγόνωση του ιστού.

Θεραπεία

 • Οι θεραπείες διαμαγνητοθεραπείας πραγματοποιούνται τόσο σε προχειρουργική προετοιμασία όσο και σε μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Συχνές ερωτήσεις;

Η δεύτερη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην διαμαγνητική αντλία του iphysio είναι η ενεργητική μεταφορά μέσω ραδιοσυχνοτήτων (διαθερμία) με χωρητικό και ωμικό τρόπο. Η τεχνολογία αυτή, έχει ως σκοπό την αύξηση του αναλγητικού αποτελέσματος στη θεραπεία του πόνου, καθώς και την αύξηση της ικανότητας ανάκαμψης των εν τω βάθη ιστών.
Η χωρητική μεταφορά ενέργειας δίνει δυνατότητα ισχυρότερης δράσης επί των μαλακών ιστών (μυς κτλ).
Η ωμική μεταφορά ενέργειας δίνει δυνατότητα ισχυρότερης δράσης επί των σκληρών ιστών (οστά, τένοντες κτλ).

 

Οι βασικές καινοτομίες του συστήματος είναι:
• Η άμεση προσαρμογή στην χωρητική ή ωμική λειτουργία.
• Η δυνατότητα παρακολούθησης και εκτύπωσης των μεταβολών της σύνθετης αντίστασης της περιοχής.
• Η δυνατότητα ρύθμισης του βάθους.
• Η δυνατότητα ρύθμισης της συχνότητας, έτσι ώστε η θεραπεία να γίνεται περισσότερο επιλεκτική και εξειδικευμένη.

Βεβαίως και μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες και, γενικά, ενισχύει τα αποτελέσματα των άλλων φυσικών μέσων.

 

Σε περίπτωση που εφαρμόζεται παράλληλα με άλλες φυσιοθεραπείες που έχουν υπερθερμική δράση, καλό είναι να μεσολαβεί τουλάχιστον μια ώρα μεταξύ των δύο θεραπειών ή, ακόμα καλύτερα, να εφαρμόζονται σε διαφορετικές μέρες.

Η SHM είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο «σύνδρομο overtraining», το οποίο εμφανίζεται πλέον πολύ συχνά στην καθημερινότητα κάθε φορά που ο οργανισμός καλείται να υπερβεί τα φυσικά όρια αντοχής του.

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, είναι συνάρτηση δύο σημαντικών παραγόντων:

 

1. Της διάρκειας της θεραπείας
2. Της ισχύος των παλμών

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την περιοχή προς θεραπεία και τον βαθμό διάχυσης της συγκεκριμένης νόσου. Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της θεραπείας μερικών φλεμονώδων νόσων των αρθρώσεων ή/και των τενόντων, ο ασθενής είναι δυνατόν να αισθανθεί αύξηση του πόνου και της φλεγμονής. Η αίσθηση αυτή οφείλεται στην αύξηση της αιματικής ροής και στην οξυγόνωση του ιστού.

Γιατί είναι ανώδυνη, μη επεμβατική, δίνει άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πόνου, ο χρόνος αποκατάστασης είναι συντομότερος, ενώ, εφόσον ζητηθεί, δίνει τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των ασκήσεων φυσιοθεραπείας. Επιπλέον, είναι προτιμότερη, επειδή καταφέρνει να προσεγγίσει με απόλυτη ασφάλεια τις παθολογίες που βρίσκονται σε βάθος, οι οποίες με τις άλλες μεθόδους είναι δυσπρόσιτες.

 

Επιπλέον, καταφέρνει να προσεγγίσει με απόλυτη ασφάλεια τις παθολογίες που βρίσκονται σε βάθος, οι οποίες με τις άλλες μεθόδους είναι δυσπρόσιτες.