Θεραπεία Tecar

Θεραπεία Tecar Η θεραπεία TECAR έχει ιδιότητες ανακούφισης και εξάλειψης του πόνου μέσω της διέγερσης της παραγωγής ενδορφίνης.

Τι είναι η τεχνολογία TECAR;

Η θεραπεία TECAR που προσφέρεται στο πρότυπο κέντρο αποκατάστασης i-physio είναι μια μορφή συνδυασμένης διαθερμίας και ηλεκτροθεραπείας και είναι πολύ δημοφιλής στους επαγγελματίες αθλητές, ειδικά στους δρομείς.

Είναι η αυθεντική μεθοδολογία με ραδιοσυχνότητες για την άμεση ανακούφιση των μυοσκελετικών προβλημάτων κι όχι μόνο, που εφαρμόζει την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στον βιολογικό ιστό.

Η διαδρομή του υψηλής συχνότητας ρεύματος και το δημιουργημένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο καθορίζονται από τη θέση των ηλεκτροδίων και τη σύνθεση του σώματος του ασθενούς. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργείται δημιουργεί θερμότητα, επιτρέποντας στοχευμένες και εύχρηστες θεραπευτικές εφαρμογές.

Πώς βοηθάει τους ασθενείς η θεραπεία TECAR;

Η θεραπεία TECAR έχει ιδιότητες ανακούφισης και εξάλειψης του πόνου μέσω της διέγερσης της παραγωγής ενδορφίνης. Χρησιμοποιεί ρεύματα υψηλής συχνότητας για τη βιοδιέγερση ιστών με διαφορετική αντίσταση.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της θεραπείας TECAR του κέντρου αποκατάστασης i-physio έχουν να κάνουν με την εξάλειψη και τη διαχείριση του πόνου από:

  • Μώλωπες και διαστρέμματα
  • Χειρουργικές επεμβάσεις
  • Αθλητικά τραύματα
  • Νευροπάθειες
  • Διαταραχές μυών και τενόντων
  • Διαταραχές της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων
  • Διαταραχές του αγγειακού και του λεμφικού συστήματος
  • Διαταραχές του περιφερικού νευρικού συστήματος
  • Οξείς και χρόνιους πόνους

Πώς λειτουργεί η θεραπεία TECAR;

Έχετε χτυπήσει ποτέ το γόνατό σας πολύ δυνατά και μετά το έχετε τρίψει για να εξαφανιστεί ο πόνος; Ο πόνος δεν εξαφανίζεται. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα νεύρα γύρω από το γόνατο διεγείρονται από την τριβή και το μήνυμα πόνου από το γόνατό σας στον εγκέφαλο φτάνει… μπερδεμένο. Ο πόνος παραμένει ο ίδιος, αλλά ο εγκέφαλός σας δεν τον καταγράφει ως σημαντικό.

Κατά τη θεραπεία TECAR, τοποθετείται στο σημείο του πόνου ένα ηλεκτρόδιο κάνοντάς σας να νιώσετε έναν ήπιο ηλεκτρισμό. Αυτός ο ηλεκτρισμός λειτουργεί για πόνους διαφορετικών εντάσεων. Η διέγερση των νεύρων μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, μειώνοντας τον πόνο που νιώθετε.

Επιπλέον, η θερμότητα επιταχύνει το μεταβολισμό σας. Αυτό αναγκάζει το αίμα σας να ρέει γρηγορότερα και να οξυγονώνεται καλύτερα, με αποτέλεσμα ο πόνος σας να μειώνεται σημαντικά και ο τραυματισμός σας να θεραπεύεται πιο γρήγορα.

Εάν έχετε υποστεί κάποιον τραυματισμό και θέλετε να τον εξαλείψετε το συντομότερο δυνατό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να έρθετε στο κέντρο αποκατάστασης i-physio για να δοκιμάσετε το μηχάνημα και τη θεραπεία TECAR.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Η SHM της Human Tecar δρα αποτελεσματικά και άμεσα στην αντιμετώπιση ὀλων των οξείων και χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων, δρώντας αποτελεσματικά σε μυοσκελετικές βλάβες, όπως:

 

• Μυϊκές κακώσεις, π.χ. θλάσεις, ρήξεις, διαστρέμματα
• Μυϊκές παθήσεις, π.χ. ινομυαλγία, τενοντοελυτρίτιδες, τενοντοπάθειες
• Παθήσεις συνδετικού ιστού, π.χ. αρθρίτιδες χονδροπάθειες οστεοαρθρίτιδες, ρευματοπάθειες, ιερολαγονίτιδες
• Μυοσκελετικά σύνδρομα αυχενικής μοίρας, οσφυϊκής μοίρας, αυχενοβραχιόνια
• Σύνδρομα υπέρχρησης, π.χ. ο αγκώνας του τενίστα, το γόνατο του άλτη, ο ώμος του ρίπτη, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, οι μεταταρσαλγίες, η φλεγμονή της πελματιαίας περιτονίας κ.λπ.
• Σύνδρομα υπερπροπόνησης, π.χ. το σύνδρομο καθυστερημένης κόπωσης (DOMS), που εμφανίζεται έπειτα από έκκεντρη άσκηση και χρόνια κόπωση.

Η τεχνική SHM μάς επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε αφ’ ενός την κινητοποίηση των υγρών λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας που επιφέρει στους ιστούς και αφετέρου την αύξηση της οξυγόνωσης που προκαλείται στους ιστούς.

Η τεχνική ενδείκνυται για θεραπείες επιφανειακών οιδημάτων από φλεβική και λεμφική στάση. Η βελτιστοποίηση της τροφικότητας από την αύξηση της τοπικής θερμοκρασίας, ακόμη και εις βάθος, ενδείκνυται και στη θεραπεία αγγειακών περιφερικών παθήσεων, όπως το διαβητικό πόδι, τα φλεβικά έλκη, τα έλκη κατακλίσεως κ.λπ.

Η SHM εκτός από τη θεραπεία οξείων και χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων, βοηθά:

 

• Στην ανάκτηση της δύναμης μετά από υπερφόρτωση λόγω έντονης άσκησης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς τραυματισμούς
• Στη γρήγορη επαναφορά μετά από τραυματισμούς
• Στην αϋπνία
• Στην πρόληψη παθήσεων λόγω προσωρινών διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος
• Στη σύντομη επάνοδο στις προπονήσεις που διεκόπησαν λόγω ανεπαρκούς δύναμης, ταχύτητας και αντοχής.

Η τεχνική SHM είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη στο «σύνδρομο overtraining», το οποίο εμφανίζεται πλέον πολύ συχνά στην καθημερινότητα κάθε φορά που ο οργανισμός καλείται να υπερβεί τα φυσικά όρια αντοχής του.

Στη φυσικοθεραπεία, πρόληψη σημαίνει αποφυγή ακόμη και της ελάχιστης φλεγμονής ή σύσπασης της μυϊκής κόπωσης και του άγχους, που μπορεί να μετατραπούν σε οξείες ή χρόνιες μορφές παθήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζονται δυσκολότερα, με επιπτώσεις που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής και της άθλησης σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο.

 

Η SHM της Human Tecar χάρη στην ταχύτητα με την οποία είναι δυνατό να καταπολεμήσει ακόμα και τα πιο πολύπλοκα προβλήματα, υιοθετήθηκε ως τεχνική πρόληψης όχι μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου, αλλά και στην εργασιακή ιατρική.

Η SHM εκτιμάται πολύ στο χώρο της κινητικής δυσλειτουργίας/αναπηρίας για τα οφέλη που προσφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εφαρμόζεται πάρα πολλά χρόνια στον επαγγελματικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου αυτού του χώρου ως μεθοδολογία θεραπείας οξείων και χρόνιων παθήσεων, στην πρόληψη και τη μυϊκή αποκατάσταση.

Η SHM επιδιώκει την επίτευξη ενός είδους ομοιόστασης κατά την αποκατάσταση, ξεκινώντας από την αντικειμενική παρατήρηση της τέλειας ισορροπίας στην οποία βρίσκεται ένα βιολογικό σύστημα σε φυσιολογική κατάσταση.

 

Η μέθοδος SHM διεγείρει εσωτερικά τη φυσιολογική δραστηριότητα των ιστών και ενισχύει τις λειτουργίες αποκατάστασης του οργανισμού, βελτιστοποιώντας τις φυσιολογικές επουλωτικές διαδικασίες και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Η αίσθηση του φυσιολογικού και της ευεξίας επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά από έντονη άσκηση και να ξεπεράσει αποτελεσματικά τις αρνητικές επιδράσεις ενός τραυματισμού και γενικότερα κάθε εξωτερικού ή εσωτερικού παράγοντα που τείνει να αλλοιώσει την κατάσταση ισορροπίας του.

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί φυσιολογικά αυτή τη σημαντικότατη λειτουργία με την ενεργοποίηση των ομοιοστατικών μηχανισμών του. Η SHM παρεμβαίνει πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλη μέθοδο ή τεχνική, επιταχύνοντας τους φυσιολογικούς διορθωτικούς μηχανισμούς και τις διαδικασίες ανάδρασης του οργανισμού.