Ρήξη τενόντιου πετάλου του ώμου

Τι είναι η ρήξη τενόντιου πετάλου του ώμου;

Η ρήξη τενόντιου πετάλου του ώμου μπορεί να προκαλέσει έναν αμβλύ πόνο στον ώμο, ο οποίος συχνά επιδεινώνεται με τη χρήση του βραχίονα.

Το τενόντιο πέταλο του ώμου είναι μια ομάδα μυών και τενόντων που περιβάλλουν την άρθρωση του ώμου, διατηρώντας το οστού του άνω βραχίονα σταθερά μέσα στη ρηχή θήκη του ώμου.

Οι ρήξεις τενόντιου πετάλου του ώμου είναι συχνές και αυξάνονται με την ηλικία. Μπορεί να συμβούν νωρίτερα σε άτομα που έχουν θέσεις εργασίας που απαιτούν επανειλημμένα εκτέλεση γενικών κινήσεων. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται οι ζωγράφοι και οι ξυλουργοί.

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου;

Οι ακόλουθοι παράγοντες ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο ρήξης τενόντιου πετάλου του ώμου:

  • Ηλικία. Καθώς μεγαλώνετε, αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού του τενόντιου πετάλου. Οι ρήξεις τενόντιου πετάλου του ώμου είναι συχνότερες σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.
  • Οικοδομικές εργασίες. Επαγγέλματα όπως η ξυλουργική ή η ζωγραφική απαιτούν επαναλαμβανόμενες κινήσεις του βραχίονα, συχνά πάνω από το κεφάλι, που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο τενόντιο πέταλο του ώμου με την πάροδο του χρόνου.
  • Οικογενειακό ιστορικό. Η κληρονομικότητα ενδέχεται να εμπλέκεται με τραυματισμούς του τενόντιου πετάλου του ώμου, καθώς φαίνεται να εμφανίζονται συχνότερα σε ορισμένες οικογένειες.
Ποια είναι η θεραπεία για τη ρήξη τενόντιου πετάλου του ώμου;

Οι συντηρητικές θεραπείες – όπως ξεκούραση, εφαρμογή πάγου και φυσιοθεραπεία – είναι το μόνο που χρειάζεστε μερικές φορές για να ανακάμψετε από ρήξη τενόντιου πετάλου του ώμου.

Εάν ο τραυματισμός σας είναι σοβαρός, μπορεί να χρειαστείτε χειρουργική επέμβαση.

Η φυσιοθεραπεία είναι συνήθως μία από τις πρώτες θεραπείες που μπορεί να προτείνει ο γιατρός σας. Στο iphysio, θα σας δείξουμε ασκήσεις προσαρμοσμένες στη συγκεκριμένη περιοχή της ρήξης τενόντιου πετάλου του ώμου σας, που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ευελιξίας και της δύναμης του ώμου σας.

Η φυσιοθεραπεία είναι επίσης σημαντικό μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης μετά από χειρουργική επέμβαση στο τενόντιο πέταλο του ώμου.

Ποια τα συμπτώματα μιας ρήξης τενόντιου πετάλου του ώμους

Ο πόνος που σχετίζεται με μια ρήξη τενόντιου πετάλου του ώμου μπορεί να:
 
  • Περιγραφεί ως αμβλύς βαθιά στον ώμο.
  • Διαταράσσει τον ύπνο.
  • Σας δυσκολέψει να χτενίσετε τα μαλλιά σας ή να φτάσετε πίσω από την πλάτη σας.
  • Συνοδεύεται από αδυναμία του βραχίονα.
 

Από τι προκαλείται μια ρήξη τενόντιου πετάλου του ώμου;

Η ρήξη τενόντιου πετάλου του ώμου μπορεί να οφείλεται είτε σε σοβαρό τραυματισμό του ώμου είτε σε φθορά είτε σε προοδευτικό εκφυλισμό του ιστού του τένοντα.

Η επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα πάνω από το κεφάλι ή η βαριά ανύψωση αντικειμένων για παρατεταμένη χρονική περίοδο μπορεί να ερεθίσουν ή να βλάψουν τον τένοντα.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες θεραπείες για τη ρήξη τενόντιου πετάλου του ώμου
Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!