Τενοντίτιδα Αχίλλειου Τένοντα με ή χωρίς ασβέστωμα

Τι είναι η τενοντίτιδα του Αχίλλειου τένοντα και ποιους αφορά;

Όπως προδίδει το όνομά της, η τενοντίτιδα του Αχίλλειου τένοντα είναι ένας τραυματισμόςτου Αχίλλειου τένοντα, της ζώνης του ιστού που συνδέει τους μυς της γάμπας στο πίσω μέρος με το οστό της φτέρνας σας.

Η τενοντίτιδα του Αχίλλειου τένοντα εμφανίζεται συχνότερα σε δρομείς που αυξάνουν απότομα την ένταση ή τη διάρκεια των διαδρομών τους. Είναι επίσης κοινή σε μεσήλικες που παίζουν αθλήματα, όπως τένις ή μπάσκετ.

Οι περισσότερες περιπτώσεις τενοντίτιδας του Αχίλλειου τένοντα μπορούν να αντιμετωπιστούν με σχετικά απλή φροντίδα στο σπίτι υπό την επίβλεψη του γιατρού ή φυσιοθεραπευτή μας.

Οι στρατηγικές αυτοφροντίδας είναι συνήθως απαραίτητες για την αποφυγή επαναλαμβανόμενων επεισοδίων.

Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις τενοντίτιδας του Αχίλλειου τένοντα μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξη του τένοντα που μπορεί να απαιτεί χειρουργική αποκατάσταση.

i-physio φυσικοθεραπεία & Αποκατάσταση

Οι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο τενοντίτιδας του Αχίλλειου τένοντα είναι:

  • Το φύλο. Η τενοντίτιδα του Αχίλλειου τένοντα εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες.
  • Η ηλικία. Η τενοντίτιδα του Αχίλλειου τένοντα είναι πιο συχνή καθώς μεγαλώνετε.
  • Προβλήματα φυσικής κατάστασης. Μια φυσικά επίπεδη καμάρα στο πόδι σας μπορεί να ασκήσει περισσότερη πίεση στον Αχίλλειο τένοντα. Η παχυσαρκία και οι σφιχτοί μύες της γάμπας μπορούν επίσης να αυξήσουν την καταπόνηση του τένοντα.
  • Επιλογές προπόνησης. Το τρέξιμο με φθαρμένα παπούτσια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τενοντίτιδας του Αχίλλειου τένοντα. Ο πόνος στον τένοντα εμφανίζεται συχνότερα σε κρύο από ότι σε ζεστό καιρό. Το τρέξιμο σε ανώμαλο έδαφος μπορεί επίσης να προκαλέσει τραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα.
  • Ιατρικές παθήσεις. Τα άτομα που έχουν ψωρίαση ή υψηλή αρτηριακή πίεση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν τενοντίτιδα του Αχίλλειου τένοντα.
  • Φάρμακα. Ορισμένοι τύποι αντιβιοτικών έχουν συσχετιστεί με υψηλότερα ποσοστά τενοντίτιδας του Αχίλλειου τένοντα.
Πώς μπορεί να βοηθήσει η φυσιοθεραπεία;

Ο φυσιοθεραπευτής του iphysio μπορεί να προτείνει τις ακόλουθες επιλογές θεραπείας:

  • Ασκήσεις. Οι φυσιοθεραπευτές μας συχνά ετοιμάζουν συγκεκριμένες ασκήσεις διατάσεων και ενδυνάμωσης για την προώθηση της επούλωσης και ενίσχυσης του Αχίλλειου τένοντα και των δομών υποστήριξής του.
  • Ορθωτικές διατάξεις. Ένα ένθετο παπουτσιού που ανυψώνει ελαφρώς τη φτέρνα σας μπορεί να ανακουφίσει την πίεση στον τένοντα και να λειτουργήσει σαν μαξιλάρι, μειώνοντας την ποσότητα δύναμης που ασκείται στον Αχίλλειο τένοντα.

Επίσης, στο κέντρο μας χρησιμοποιούνται τα μηχανήματα piezowave, hiterapia και tecar, καθώς και η τεχνική ergon και kinesiotaping για την αντιμετώπιση της τενοντίτιδας Αχίλλειου τένοντα (με ή χωρίς ασβέστωμα).

Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

Ποια τα συμπτώματα της τενοντίτιδας Αχίλλειου τένοντα;

Ο πόνος που σχετίζεται με την τενοντίτιδα του Αχίλλειου τένοντα αρχίζει συνήθως ως ήπιος πόνος στο πίσω μέρος του ποδιού ή πάνω από τη φτέρνα μετά από τρέξιμο ή άλλη αθλητική δραστηριότητα.

Μπορεί να εμφανιστούν πιο σοβαρά επεισόδια μετά από παρατεταμένο τρέξιμο ή άλματα. Μπορεί επίσης να νιώσετε ευαισθησία ή δυσκαμψία, ειδικά το πρωί, η οποία συνήθως βελτιώνεται με ήπια δραστηριότητα.

Από τι προκαλείται η τενοντίτιδα του Αχίλλειου τένοντα;

Η τενοντίτιδα του Αχίλλειου τένοντα προκαλείται από επαναλαμβανόμενες ή έντονες πιέσεις στον Αχίλλειο τένοντα και τη ζώνη του ιστού που συνδέει τους μυς της γάμπας σας με το οστό της φτέρνας σας.

Αυτός ο τένοντας χρησιμοποιείται όταν περπατάτε, τρέχετε, πηδάτε ή κάνετε «μύτες». Η δομή του Αχίλλειου τένοντα εξασθενεί με την ηλικία, γεγονός που μπορεί να το κάνει πιο ευαίσθητο σε τραυματισμούς – ιδιαίτερα σε άτομα που συμμετέχουν σε αθλήματα ή που αυξάνουν απότομα την ένταση των ασκήσεων τους.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες θεραπείες για Τενοντίτιδα Αχίλλειου Τένοντα.

Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!