Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

Τι είναι η ολική αρθροπλαστική γόνατος;

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος ή η ολική αντικατάσταση γόνατος είναι μια κοινή ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει την αντικατάσταση των αρθρικών επιφανειών (μηριαίοι κόνδυλοι και κνημιαίος δίσκος) της άρθρωσης του γόνατος με λείο μέταλλο και πλαστικό πολυαιθυλενίου υψηλής διασύνδεσης.

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με οστεοαρθρίτιδα τελικού σταδίου μειώνοντας τον πόνο και αυξάνοντας τη λειτουργία.

Φυσικοθεραπεία έπειτα από ολική αρθροπλαστική γόνατος

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να αρχίσουν να κινούν και να κάνουν ασκήσεις με το γόνατό τους ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Ένας φυσιοθεραπευτής μας θα σας διδάξει συγκεκριμένες ασκήσεις για να δυναμώσετε το πόδι σας και να αποκαταστήσετε την κίνηση του γόνατος για να επιτρέψετε το περπάτημα και άλλες κανονικές καθημερινές δραστηριότητες αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Για να αποκαταστήσετε την κίνηση στο γόνατο και το πόδι σας, ο χειρουργός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα στήριγμα γόνατος ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι. Η συσκευή ονομάζεται μηχανή συνεχούς παθητικής κίνησης (CPM).

Πολλοί χειρουργοί θεωρούν ότι αυτή η μηχανή βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματός σας μετακινώντας τους μυς του ποδιού σας και μειώνει το πρήξιμο των ποδιών ανυψώνοντας το πόδι σας, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτές οι μηχανές βελτιώνουν τα αποτελέσματα.

Μια χειρουργική επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος διαρκεί συνήθως 1 έως 2 ώρες. Η πλειονότητα των ατόμων ξεκινούν φυσιοθεραπεία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο, εντός 24 ωρών από τη χειρουργική επέμβαση.

Στο iphysio, ξεκινούν διάφορες ασκήσεις κίνησης και ενδυνάμωσης, κρυοθεραπεία και προπόνηση βάδισης. Θα λάβετε επίσης πρόγραμμα άσκησης για το σπίτι.

Υπάρχουν στοιχεία χαμηλού επιπέδου που δείχνουν ότι η ταχεία αγωγή φυσιοθεραπείας μειώνει τη διάρκεια του πόνου.

Οι ασθενείς συνήθως παίρνουν εξιτήριο μετά από λίγες μέρες παραμονής στο νοσοκομείο και λαμβάνουν φυσιοθεραπεία στους χώρους του iphysio ή στο σπίτι τους, εντός 1 εβδομάδας από την έξοδο.

Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να τηρούνται πάντα οι μετεγχειρητικές οδηγίες των χειρουργών για την αξιολόγηση και τη διαχείριση και προτείνονται για άτομα που έχουν υποβληθεί σε πρωτοπαθή χειρουργική επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος, χρησιμοποιώντας μια τυπική χειρουργική προσέγγιση.

Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες φυσικοθεραπείες έπειτα απο ολική αρθροπλαστική γόνατος.
Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!