Αχίλλειος Τένοντας

Τι είναι ο αχίλλειος τένοντας;

Ο αχίλλειος τένοντας συνδέει τους μυς στο πίσω μέρος της γάμπας σας με το οστό της φτέρνας σας.

Εάν υπερδιατείνετε τον αχίλλειο τένοντα σας, μπορεί να πάθει ολική ή μερική ρήξη.

i-physio φυσικοθεραπεία & Αποκατάσταση

Φυσιοθεραπεία

Η φυσιοθεραπεία βοηθάει στη θεραπεία μιας ασθένειας ή πάθησης με φυσικά ή μηχανικά μέσα, όπως μέσω άσκησης ή θερμότητας.

Ένας φυσιοθεραπευτής μας παρέχει αυτές τις θεραπείες, καθώς επίσης εκπαίδευση, οδηγίες και υποστήριξη για την αποκατάσταση.

Στον τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα, αλλά και έπειτα από συρραφή αχίλλειου τένοντα χρησιμοποιούνται συχνά οι ακόλουθες θεραπείες:

  • Ασκήσεις διατάσεων και ευελιξίας. Αυτές είναι τα κλειδιά για να βοηθήσετε τον τένοντα σας να επουλωθεί χωρίς να προκληθεί μακροχρόνιος πόνος.
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης. Θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τη δύναμη που μπορεί να έχετε χάσει ενώ ο τένοντας θεραπεύεται. Θα σας βοηθήσουν επίσης να προστατευτείτε από άλλο τραυματισμό.
  • Θεραπεία με υπερήχους. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία επούλωσης.
  • Βαθύ μασάζ. Σας βοηθά να αυξήσετε την ευελιξία και την κυκλοφορία του αίματος στο κάτω μέρος του ποδιού. Επίσης, το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση πιθανοτήτων εμφάνισης περαιτέρω τραυματισμών.

Υπάρχουν τρόποι πρόληψης της δισκοκήλης;

 

Για να αποφύγετε τη δισκοκήλη, κάντε τα εξής:

  • Ασκηθείτε. Η ενίσχυση των μυών του κορμού σταθεροποιεί και στηρίζει τη σπονδυλική στήλη.
  • Διατηρήστε καλή στάση. Αυτό μειώνει την πίεση στη σπονδυλική στήλη και τους δίσκους σας. Κρατήστε την πλάτη σας ευθεία και ευθυγραμμισμένη, ειδικά όταν κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σηκώστε σωστά τα βαριά αντικείμενα, με τη βοήθεια των ποδιών σας – όχι της πλάτης σας.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Το υπερβολικό βάρος ασκεί μεγαλύτερη πίεση στη σπονδυλική στήλη και τους δίσκους, καθιστώντας τους πιο ευαίσθητους στην κήλη.
  • Κόψτε το κάπνισμα. Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων καπνού.

Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες φυσικοθεραπείες έπειτα από συρραφή αχίλλειου τένοντα.
Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!