HILTERAPIA

HILT® (High Intensity Laser Therapy)

Κλείστε Θεραπεία

Για να κλείσετε ραντεβού
συμπληρώστε τα πεδία.
και Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας
το συντομότερο δυνατόν.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ;

Η αλληλεπίδραση της ακτινοβολίας λέιζερ με τους ιστούς καθορίζει μία σειρά επιδράσεων. Μια πρώτη σημαντική επίδραση της Hilterapia είναι η “βιοδιεγερτική” επίδραση. Η Hilterapia® καθορίζει την ανύψωση της «ενεργειακής στάθμης» με την ενεργοποίηση των μηχανισμών που επιδιορθώνουν τις κυτταρικές βλάβες. Σε κυτταρικό επίπεδο αυτή η βιοδιεγερτική δράση είναι πρακτικά η ενεργοποίηση ορισμένων ενζύμων, η αυξημένη παραγωγή συγκεκριμένων ουσιών (νουκλεϊνικά οξέα και πρωτείνες) και η αύξηση των μεταβολικών αλλαγών, δηλαδή το σύνολο των δραστηριοτήτων που είναι θεμελιώδεις για τη ζωή των κυττάρων. Οι βιοχημικές αλληλεπιδράσεις φαίνεται να φέρουν την κύρια ευθύνη όσον αφορά τη βιοδιεγερτική δράση και τα αποτελέσματα του λέιζερ απέναντι στις φλεγμονές, τον πόνο και το οίδημα.

Χάρη στις υψηλές μέγιστες τιμές ισχύος των παλμών, η θεραπεία HILT® είναι σε θέση να προκαλέσει ένα φωτομηχανικό φαινόμενο: τα ελαστικά κύματα πίεσης που διαδίδονται με την ίδια διεύθυνση και φορά του παλμού που τα παρήγαγε. Αυτά τα κύματα, των οποίων η ένταση είναι ανάλογη των μέγιστων τιμών ισχύος του παλμού και αντιστρόφως ανάλογη της διάρκειάς του, διαδιδόμενα στο εσωτερικό του ιστού έχουν διεγερτική δράση.

Εκτός του φωτομηχανικού και του φωτοχημικού φαινομένου, η μέθοδος HILT® προκαλεί και το φωτοθερμικό φαινόμενο. Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί ελεγχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών, διευκολύνει την κυκλοφορία και, κατά συνέπεια, αυξάνει το οξυγόνο στα πάσχοντα σημεία.

Αυτά τα χαρακτηριστικά εξηγούν γιατί η HILT® ενδείκνυται για ένα μεγάλο αριθμό κλινικών συνθηκών. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την αγωγή πολλών επώδυνων παθολογιών εκφυλιστικής φύσεως. Για παράδειγμα, για την σπονδυλική στήλη, για τη θεραπεία παθήσεων που προσβάλλουν τους τένοντες, για τη θεραπεία θλάσεων και μυϊκών τραυματισμών, για μυϊκούς σπασμούς και για την αντιμετώπιση του πόνου. Η HILT® παρέχει θεραπεία, με απόλυτη ασφάλεια, σε όλες τις φλεγμονώδεις παθήσεις, ακόμα και σε εκείνες που βρίσκονται βαθιά κάτω από την επιδερμίδα, επιτυγχάνοντας από την πρώτη κιόλας εφαρμογή σημαντική μείωση του πόνου και αποκατάσταση της κινητικότητας. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που μπορεί να διαρκέσει από 4 έως 72 ώρες, ενώ μετά από μερικές συνεδρίες επιτυγχάνεται πλήρης απαλλαγή από τον πόνο και ανακτάται απόλυτα η κινητικότητα.

Ένα άλλο πεδίο εφαρμογής είναι εκείνο της τροφικής και αναγεννητικής θεραπείας. Η HILT® είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όχι μόνο στη θεραπεία του έλκους και των εκφυλιστικών και χρόνιων φλεγμονών στους τένοντες, αλλά είναι και σε θέση να οδηγήσει επαρκή ποσότητα ενέργειας στο βάθος, στην επιφάνεια των αρθρώσεων και να ευνοήσει τον τροφισμό των χόνδρων.

180+
succesfully
realized projects
170+
different consulting options
130+
regular and potential clients

99+
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Η τεχνολογία HILT® προβλέπει την εκπομπή ενέργειας με παλμικό τρόπο μετάδοσης και χαρακτηρίζεται για την ικανότητά της να εκπέμπει με πολύ υψηλές μέγιστες τιμές ισχύος (100 ÷ 3000 Watt) με σύντομους παλμούς και χαμηλή συχνότητα (10 ÷ 30 Hz). Χαρακτηριστικά τα οποία επιτρέπουν να έχουμε μια μέση ισχύ της τάξης των 10 Watt. Αυτή η μέθοδος εκπομπής της ενέργειας επιτρέπει τη μεταβίβαση επαρκούς ενέργειας σε βάθος, χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής θέρμανσης των επιφανειακών στρωμάτων.

Η παλμική εκπομπή των ακτινοβολιών δίνει χρόνο στους ιστούς, κατά τα διαλείμματα μεταξύ ενός παλμού και του επόμενου, ώστε η παραχθείσα θερμότητα να διαχυθεί.  Εκτός από τις υψηλές μέγιστες τιμές ισχύος των παλμών, ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό για την εξασφάλιση της μέγιστης διείσδυσης του φωτός είναι η διάμετρος της ακτίνας. Οι ακτίνες μεγάλης διαμέτρου έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εισχωρήσουν σε βάθος. Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι όταν η δέσμη φωτός εισχωρεί στους ιστούς υφίσταται φαινόμενα ανάκλασης. Μπορούμε να παρομοιάσουμε τη δέσμη φωτός με μια δέσμη από σπαγγέτι: όταν αυτά διεισδύουν στον ιστό αυτά που βρίσκονται ακόμα εξωτερικά ανοίγουν, διασκορπίζονται και διαχωρίζονται. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των σπαγγέτι (δηλαδή των ακτίνων) τόσο περισσότερο κατορθώνουν να διεισδύσουν σε βάθος: πράγματι, ακόμα και αν οι περιφερειακές ακτίνες διασκορπίζονται, οι κεντρικές παραμένουν και έχουν έτσι τη δυνατότητα να προχωρήσουν προς τα βαθύτερα στρώματα του ιστού.

Προφανώς, όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα λέιζερ, η ένταση των βιολογικών αντιδράσεων που παράγονται στους ιστούς από την Hilterapia εξαρτώνται, εκτός από τον τρόπο εκπομπής και την πυκνότητα της ισχύος, από τα χαρακτηριστικά του ακτινοβολούμενου ιστού, που είναι δυνατόν να απορροφήσει, να μεταδώσει ή να ανακλάσει ενέργεια και από το μήκος κύματος του λέιζερ. Το λέιζερ είναι μια πηγή τεχνητού φωτός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το πιο σημαντικό από τα οποία αφορά το “χρώμα” του φωτός, δηλαδή το μήκος κύματος που καθορίζει την ικανότητα διείσδυσης της ακτινοβολίας στους βιολογικούς ιστούς. Το φως αλληλεπιδρά με συγκεκριμένα συστατικά των βιολογικών ιστών, από το νερό ως την αιμοσφαιρίνη, από τη μελανίνη ως τα αμινοξέα και τις πρωτεΐνες.

Αυτές οι ουσίες τείνουν να είναι διαφανείς στο φως παρά να το απορροφούν ανάλογα με το χρώμα του, δηλαδή ανάλογα με το μήκος κύματός του. Στην περίπτωση της μεθόδου HILT® το εκπεμπόμενο φως είναι μέσα στην περιοχή του υπέρυθρου. Πρόκειται για ένα μήκος κύματος (1064 nm) που διαχέεται με ευκολία στους ιστούς.

Μηχανισμός Δράσης
Αύξηση της αιματικής ροής και μείωση της φλεγμονής στην πάσχουσα περιοχή του μυοσκελετικού.
Τοπική καταστροφή των κυτταρικών μεμβρανών
Απελευθέρωση περισσότερης ουσίας P. Η ουσία P είναι ένα πολυπεπτίδιο που έχει αναλγητικό αποτέλεσμα.
Απελευθέρωση ενδορφινών προκαλώντας τοπικά μείωση του πόνου.
Αναχαίτιση του ενζύμου COX II. Αναχαιτίζοντας τους φλεγμονώδεις διαβιβαστές όπως τα COX II τα κρουστικά κύματα παράγουν ένα αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. Αυτό αποδυναμώνει την φλεγμονώδη διεργασία.
Ενεργοποίηση της κυτταρικής άμυνας συμβάλλοντας στην απελευθέρωση των ελεύθερων ριζών τα κρουστικά κύματα βοηθούν στην ενίσχυση των ενδογενών κυτταρικών αμυντικών μηχανισμών του σώματος.
Υπερδιέγερση των νευρικών ινών. Η υπερδιέγερση των νευρικών ινών μπλοκάρει την αύξηση των σημάτων πόνου και έτσι μεγενθύνει το αναλγητικό αποτέλεσμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ;
Το μάτι είναι η βασική αντένδειξη: πρέπει επίσης να λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις κατά την εφαρμογή της θεραπείας σε ασθενείς που φέρουν βηματοδότη, εγκύους, ασθενείς που πάσχουν από επιληψία.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ;
Βεβαίως και μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες και γενικά, ενισχύει τα αποτελέσματα των άλλων φυσικών μέσων.
Σε περίπτωση που εφαρμόζεται παράλληλα με άλλες φυσιοθεραπείες που έχουν υπερθερμική δράση, καλό είναι να μεσολαβεί τουλάχιστον μια ώρα μεταξύ των δύο θεραπειών ή, ακόμα καλύτερα, να εφαρμόζονται σε διαφορετικές μέρες.
ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ;
Πάρα πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τη θεραπεία λέιζερ, ειδικά οι ειδικευμένοι (αθλητίατροι, φυσιοθεραπευτές, ορθοπεδικοί), ενώ στις μεθόδους των γιατρών γενικής ιατρικής, η θεραπεία λέιζερ μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Γι’ αυτό το λόγο, θα είναι διαθέσιμα ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, σύντομα και στο διαδίκτυο. Δώστε μας το όνομα του γιατρού σας και θα φροντίσουμε εμείς να τον ενημερώσουμε.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;
Γιατί είναι ανώδυνη, μη επεμβατική, δίνει άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πόνου, ο χρόνος αποκατάστασης είναι συντομότερος, ενώ, εφόσον ζητηθεί, δίνει τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των ασκήσεων φυσιοθεραπείας. Επιπλέον, είναι προτιμότερη, επειδή καταφέρνει να προσεγγίσει με απόλυτη ασφάλεια τις παθολογίες που βρίσκονται σε βάθος, οι οποίες με τις άλλες μεθόδους είναι δυσπρόσιτες.

Hilterapia®

HILT® (High Intensity Laser Therapy)

 
εν τω βάθει θεραπεία…
5-6 λεπτά αρκούν…
Καλέστε τώρα