HIRO TT

HILT® (High Intensity Laser Therapy)

Κλείστε Θεραπεία

Για να κλείσετε ραντεβού
συμπληρώστε τα πεδία.
και Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας
το συντομότερο δυνατόν.

HIRO TT

Το HIRO TT αντιπροσωπεύει τα νέα εποχή του Hilterapia® :
Μια νέα θεραπευτική αγωγή για τη θεραπεία επώδυνων καταστάσεων του μυοσκελετικού συστήματος, με βάση την αρχή της θερμικής ανταλλαγής.

 

Το HIRO TT συνδυάζει την πηγή παλμικού λέιζερ Nd: YAG με ένα σύστημα ψύξης το οποίο μειώνει τη θερμοκρασία του δέρματος και των υποκείμενων ιστών (SmartCooler).

HIRO TT

Η εφαρμογή του SmartCooler επιτρέπει την ελεγχόμενη μείωση της θερμοκρασίας ιστού (μεταξύ 28 ° C και 18 ° C) στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Η ψύξη ακολουθούμενη από την εφαρμογή λέιζερ δημιουργεί ειδικές θερμοκρασίας που ενισχύουν τις θεραπευτικές επιδράσεις που διακρίνουν ήδη το Hilterapia®.
Οι θερμικές μεταβολές (Τ), οι οποίες δημιουργήθηκαν σε διαφορετικά βάθη μετά την εναλλασσόμενη εφαρμογή του SmartCooler και το Hilterapia® παράγουν μια θερμική ανταλλαγή που δημιουργεί μια συνέργεια δράσεων με αποτέλεσμα ένα αναλγητικό και αντιφλεγμονώδη δράση.

Η εναλλασσόμενη και διακοπτόμενη εφαρμογή των πηγών που παράγουν το θερμικό ανταλλαγή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την τόνωση της επανενεργοποίησης της μικροκυκλοφορίας και της διαδικασίας βιολογικής επούλωσης, για τη διευκόλυνση της απορρόφησης του οιδήματος, για την αποκατάσταση της ομοιοστασίας και για την προαγωγή της μυϊκής χαλάρωσης και της αναστολής του πόνου.

Επιπλέον, η δράση ψύξης δοσολογείται για να μετριάζεται η οξεία φλεγμονή και να ευνοούνται οι πρώτες παρεμβάσεις στο τραύμα και στις οξείες βλάβες. Το HIRO TT παρέχει μια ευγενή θεραπεία στον ασθενή, με μια μετρούμενη εφαρμογή των πηγών SmartCooler και Hilterapia® προκειμένου για την επίτευξη θεραπευτικής δράσης με βάση συνδυασμένα αποτελέσματα και όχι σε θερμικό σοκ.
Λόγω των χαρακτηριστικών του, τα αποτελέσματα HIRO TT είναι άμεσα και ανθεκτικό στη θεραπεία πολυάριθμων παθολογιών, όπως: οστεοαρθρίτιδα και περιαρίτιδα, συσπάσεις μυών, τραύματα, οίδημα, μώλωπες, τενοντίτιδα και σε μετεγχειρητική αποκατάσταση (με ή χωρίς πληγές)

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ
HIRO TT, χάρη στην επίδραση της θερμικής ανταλλαγής, επιτρέπει την άμεση εφαρμογή της θεραπείας σε οξείες καταστάσεις, όπως τραύμα, μυϊκές αλλοιώσεις και μώλωπες.
ΑΜΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ
Το σύστημα ρύθμισης θερμοκρασίας του δέρματος SmartCooler σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον παλμό HILT®, μεταφέροντας περισσότερα φωτόνια πιο γρήγορα και πιο βαθιά.
ΔΙΠΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Η θερμική ανταλλαγή που ενεργοποιείται από το σύστημα ρύθμισης της θερμοκρασίας του δέρματος SmartCooler και την πηγή λέιζερ παρουσιάζει σημαντικά και μακροχρόνια αποτελέσματα.
1 οπτική ίνα – 3 τρόποι
Το HIRO TT είναι μια θεραπευτική στρατηγική προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς. Μπορεί να συνδέσει τις τρεις χειρολαβές (Ø5mm, Ø 10mm, DJD) με μία μόνο οπτική ίνα και να τις συνδυάσει με το SmartCooler.
ΑΣΦΑΛΕΣ
Η ασφάλεια του παλμού HILT®, που ενισχύεται από την εντοπισμένη και διακοπτόμενη δράση της θερμικής ανταλλαγής, εξασφαλίζει την άνεση του ασθενούς κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ακόμα και στις πιο οξείες παθολογίες και τα πιο ευαίσθητα θέματα.
Η μέθοδος SHM εφαρμόζεται πλέον ευρέως:
» στις μυοσκελετικές παθήσεις που οφείλονται σε εκφυλιστικές νόσους ή σε άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες όπως η ηλικία (οστεοπόρωση, αρθρίτιδα κ.λπ.), το βάρος, το στρες και ο τρόπος ζωής,
» στην αντιμετώπιση προβλημάτων στάσης, ισορροπίας και βιολογικής βιομηχανικής γενικότερα (σκολίωση, κύφωση, πλατυποδία κ.λπ.),
» στις αγγειολογικές παθήσεις,
» στην καταπολέμηση του άγχους,
» στην επίτευξη ευεξίας.

Συχνές ερωτήσεις;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ;
Το μάτι είναι η βασική αντένδειξη: πρέπει επίσης να λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις κατά την εφαρμογή της θεραπείας σε ασθενείς που φέρουν βηματοδότη, εγκύους, ασθενείς που πάσχουν από επιληψία.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ;
Βεβαίως και μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες και γενικά, ενισχύει τα αποτελέσματα των άλλων φυσικών μέσων.
Σε περίπτωση που εφαρμόζεται παράλληλα με άλλες φυσιοθεραπείες που έχουν υπερθερμική δράση, καλό είναι να μεσολαβεί τουλάχιστον μια ώρα μεταξύ των δύο θεραπειών ή, ακόμα καλύτερα, να εφαρμόζονται σε διαφορετικές μέρες.Η SHM είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο “σύνδρομο overtraining” το οποίο εμφανίζεται πλέον πολύ συχνά στην καθημερινότητα κάθε φορά που ο οργανισμός καλείται να υπερβεί τα φυσικά όρια αντοχής του.
ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ;
Πάρα πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τη θεραπεία λέιζερ, ειδικά οι ειδικευμένοι (αθλητίατροι, φυσιοθεραπευτές, ορθοπεδικοί), ενώ στις μεθόδους των γιατρών γενικής ιατρικής, η θεραπεία λέιζερ μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Γι’ αυτό το λόγο, θα είναι διαθέσιμα ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, σύντομα και στο διαδίκτυο. Δώστε μας το όνομα του γιατρού σας και θα φροντίσουμε εμείς να τον ενημερώσουμε.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;
Γιατί είναι ανώδυνη, μη επεμβατική, δίνει άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πόνου, ο χρόνος αποκατάστασης είναι συντομότερος, ενώ, εφόσον ζητηθεί, δίνει τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των ασκήσεων φυσιοθεραπείας. Επιπλέον, είναι προτιμότερη, επειδή καταφέρνει να προσεγγίσει με απόλυτη ασφάλεια τις παθολογίες που βρίσκονται σε βάθος, οι οποίες με τις άλλες μεθόδους είναι δυσπρόσιτες.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ανάλογα με τους στόχους που ορίζουν ο φυσικοθεραπευτής με τον ασθενή διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, στο οποίο εντάσσονται κάθε φορά και διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης ανάλογα με την πάθηση του εκάστοτε περιστατικού.
Καλέστε τώρα