ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

SYNERGISTIC HEALTHCARE METHODOLOGY (SHM)

Κλείστε Θεραπεία

Για να κλείσετε ραντεβού
συμπληρώστε τα πεδία.
και Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας
το συντομότερο δυνατόν.

Human Tecar®

Δύο είναι τα χαρακτηριστικά της τεχνικής SHM της Human Tecar® που συμβάλλουν στην ταχύτητα των αποτελεσμάτων και στη θεραπευτική ακρίβεια:

  1. Η δυνατότητα εφαρμογής παρατεταμένων και συνεχόμενων θεραπειών, ακόμη και την ίδια ημέρα
  2. Η δυνατότητα επιλεκτικής δράσης στους μαλακούς ιστούς – μυς, λεμφικά και αιματικά αγγεία, ιστούς με μεγάλη αντίσταση – οστά, τένοντες, χόνδρους, ινωτικούς και ασβεστοποιημένους ιστούς που μέσω ιδιαίτερων τρόπων λειτουργίας, ανάλογα με τις περιπτώσεις και τους στόχους, διαδραματίζουν τρεις βασικές δράσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα την ανάκτηση της αρθρικής λειτουργικότητας μέσω:
    – μιας δραστικής αναλγητικής δράσης, που επιτυγχάνεται δρώντας στο επίπεδο των υποδοχέων στις νευρικές απολήξεις,
    – μιας παροχετευτικής δράσης στους ιστούς, που επιτυγχάνεται μέσω της ηλεκτρολυτικής κίνησης επεμβαίνοντας στο μικρόκυκλο,
    – μιας έντονης διέγερσης στην περιφερική κυκλοφορία που επιτυγχάνεται χάρη στη ρύθμιση της ενδογενούς θερμοκρασίας

Η SHM της Human Tecar είναι η καινοτόμος μεθοδολογία που άλλαξε τα δεδομένα στον τρόπο σχεδιασμού και εφαρμογής της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης.

SYNERGISTIC HEALTHCARE METHODOLOGY (SHM)

Πως δημιουργήθηκε η SHM

Καθιέρωση στο χώρο του αθλητισμού.
Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου Human Tecar SHM
επιβεβαιώθηκε αρχικά στο χώρο του επαγγελματικού
αθλητισμού λόγω της ταχύτητας, της ακρίβειας και της
διάρκειας των αποτελεσμάτων σε ένα ευρύ φάσμα μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων.

Από τον αθλητισμό στα κέντρα φυσικοθεραπείας.
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο χώρο του αθλητισμού
και οι πολυάριθμες κλινικές μελέτες οδήγησαν γρήγορα τη
SHM στο χώρο της καθημερινής φυσικοθεραπείας και της ιατρικής.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Σε αντίθεση με τις άλλες μορφές θεραπείας, τα πλεονεκτήματα της SHM προκύπτουν από το γεγονός ότι το ρεύμα δε μεταδίδεται με άμεση επαφή αλλά μέσω της κίνησης της έλξης και της αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων. Η δράση δημιουργεί έντονο ερεθισμό στο κυτταρικό επίπεδο ερεθίζοντας τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του σώματος. Ο βιοερεθισμός των ιστών προκαλεί αγγειοδιαστολή, αύξηση της αιματικής ροής, μείωση του πόνου, μείωση της μυϊκής θλάσης και παροχέτευση του οιδήματος. Πιο συγκεκριμένα, τα πλεονεκτήματα της θεραπείας Human Te.C.A.R. είναι:
– Εν τω βάθει θεραπεία
– Άμεση Αναλγησία
– Άμεση αποιδηματική δράση
– Μείωση χρόνου αποκατάστασης
– Ανώδυνη θεραπεία
– Μη επεμβατική
– Απόλυτα ασφαλής
ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η SHM
H SHM της Human Tecar* είναι η καινοτόμος μεθοδολογία που άλλαξε τα δεδομένα στον τρόπο σχεδιασμού και εφαρμογής της σύγχρονης φυσιοθεραπευτικής παρέμβασης.
Η μέθοδος SHM της Human Jecar9 βασίζεται στην αλληλεπίδραση εξελιγμένων τεχνικών κινητοποίησης, καινοτόμων συσκευών προηγμένης τεχνολογίας και προϊόντων πλούσιων σε ενεργά συστατικά.
Η συνεργιστική δράση της μεθόδου (Synergy) βοηθά κάθε θεραπευτή να επέμβει αποτελεσματικά σε ένα ανεξάντλητο πεδίο παθήσεων, με τρόπο που εγγυάται ασύγκριτα γρήγορα αποτελέσματα που διαρκούν.
Καθιέρωση στο χώρο του αθλητισμού
Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου Human Tecar* SHM επιβεβαιώθηκε αρχικά στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού λόγω της ταχύτητας, της ακρίβειας και της διάρκειας των αποτελεσμάτων σε ένα ευρύ φάσμα μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων. Πολυάριθμα ιατρικά επιτελεία επαγγελματικών ομάδων επιλέγουν τη μέθοδο SHM της Human Tecar® με στόχο:

την ταχύτερη ανάκτηση της βέλτιστης φυσικής κατάστασης των αθλητών τους που μειώθηκε λόγω οξειών μυοσκελετικών προβλημάτων ή χρόνιων παθήσεων
την καλύτερη διαχείριση της προπόνησης σε όλα τα στάδια της αποκατάστασης
την αντιμετώπιση συμπτωμάτων υπερκόπωσης και λειτουργικής υπερφόρτωσης

Από τον αθλητισμό στα κέντρα φυσικοθεραπείας
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο χώρο του αθλητισμού και οι πολυάριθμες κλινικές μελέτες οδήγησαν γρήγορα τη SHM στο χώρο της καθημερινής φυσικοθεραπείας και της ιατρικής. Σήμερα η SHM της Human Tecar* βρίσκει τεράστιο πεδίο εφαρμογής στην ορθοπεδική, στην αντιμετώπιση κακώσεων και παθήσεων, στις ανάγκες για συντηρητική θεραπεία καθώς και κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής αποκατάστασης.
Η μέθοδος SHM εφαρμόζεται πλέον ευρέως:
» στις μυοσκελετικές παθήσεις που οφείλονται σε εκφυλιστικές νόσους ή σε άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες όπως η ηλικία (οστεοπόρωση, αρθρίτιδα κ.λπ.), το βάρος, το στρες και ο τρόπος ζωής,
» στην αντιμετώπιση προβλημάτων στάσης, ισορροπίας και βιολογικής βιομηχανικής γενικότερα (σκολίωση, κύφωση, πλατυποδία κ.λπ.),
» στις αγγειολογικές παθήσεις,
» στην καταπολέμηση του άγχους,
» στην επίτευξη ευεξίας.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Αποκατάσταση
Η SHM της Human Tecar δρα αποτελεσματικά και άμεσα στην αντιμετώπιση ὀλων των οξείων και χρόνιων μυοσκελετικών.
Αντιμετώπιση του πόνου με SHM Synergistic Healthcare Methodology αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων δρώντας αποτελεσματικά σε μυοσκελετικές βλάβες όπως:
Μυϊκές κακώσεις: θλάσεις, ρήξεις, διαστρέμματα
Μυϊκές παθήσεις: ινομυαλγία, τενοντοελυτρίτιδες, τενοντοπάθειες
Παθήσεις συνδετικού ιστού: αρθρίτιδες χονδροπάθειες οστεοαρθρίτιδες, ρευματοπάθειες, ιερολαγονίτιδες
Μυοσκελετικά σύνδρομα: αυχενικής μοίρας, οσφυϊκής μοίρας, αυχενοβραχιόνια
Σύνδρομα υπέρχρησης: – αγκώνας του τενίστα, – tennis elbow, – γόνατο του άλτη, – jumper’s knee, – ώμος του ρίπτη, – σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, – μεταταρσαλγίες, – φλεγμονή πελματιαίας περιτονίας κ.λπ.
Σύνδρομα υπερπροπόνησης: Σύνδρομο Καθυστερημένης Κόπωσης (DOMS) που εμφανίζεται έπειτα από έκκεντρη άσκηση και χρόνια κόπωση
Η μέθοδος SHM μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε αφ’ ενός την κινητοποίηση των υγρών λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας που επιφέρει στους ιστούς και αφετέρου την αύξηση της οξυγόνωσης που προκαλείται στους ιστούς. Η τεχνική ενδείκνυται για θεραπείες επιφανειακών οιδημάτων από φλεβική και λεμφική στάση. Η βελτιστοποίηση της τροφικότητας από την αύξηση της τοπικής θερμοκρασίας, ακόμη και εις βάθος, ενδείκνυται και στη θεραπεία αγγειακών περιφερικών παθήσεων όπως το διαβητικό πόδι, τα φλεβικά έλκη, τα έλκη κατακλίσεως κ.λπ.
Αθλητισμός
Η SHM εκτός από τη θεραπεία οξείων και χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων, βοηθά στην ανάκτηση της δύναμης μετά από υπερφόρτωση λόγω έντονης άσκησης η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς τραυματισμούς, στη γρήγορη επαναφορά μετά από τραυματισμούς, στην αϋπνία, στην πρόληψη παθήσεων λόγω προσωρινών διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στη σύντομη επάνοδο στις προπονήσεις που διεκόπησαν λόγω ανεπαρκούς δύναμης, ταχύτητας και αντοχής.
Η SHM είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο “σύνδρομο overtraining” το οποίο εμφανίζεται πλέον πολύ συχνά στην καθημερινότητα κάθε φορά που ο οργανισμός καλείται να υπερβεί τα φυσικά όρια αντοχής του.
Πρόληψη
Στη φυσικοθεραπεία, πρόληψη σημαίνει αποφυγή ακόμη και της ελάχιστης φλεγμονής ή σύσπασης της μυϊκής κόπωσης και του stress που μπορεί να μετατραπούν σε οξείες ή χρόνιες μορφές παθήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζονται δυσκολότερα, με επιπτώσεις που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής και της άθλησης σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο.
Η SHM της Human Tecar® χάρη στην ταχύτητα με την οποία είναι δυνατό να καταπολεμήσει ακόμα και τα πιο πολύπλοκα προβλήματα, υιοθετήθηκε ως τεχνική πρόληψης όχι μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου αλλά και στην εργασιακή ιατρική.
Κινητική Δυσλειτουργία / Αναπηρία
Η SHM εκτιμάται πολύ στο χώρο της κινητικής δυσλειτουργίας/αναπηρίας για τα οφέλη που προσφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εφαρμόζεται πάρα πολλά χρόνια στον επαγγελματικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου αυτού του χώρου ως μεθοδολογία θεραπείας οξείων και χρόνιων παθήσεων, στην πρόληψη και τη μυϊκή αποκατάσταση.
ΠΩΣ ΔΡΑ Η ΜΕΘΟΔΟΣ SHM
Βασική αρχή της SHM είναι η επίτευξη ενός είδους ομοιόστασης κατά την αποκατάσταση, ξεκινώντας από την αντικειμενική παρατήρηση της τέλειας ισορροπίας στην οποία βρίσκεται ένα βιολογικό σύστημα σε φυσιολογική κατάσταση. Η μέθοδος SHM διεγείρει εσωτερικά τη φυσιολογική δραστηριότητα των ιστών και ενισχύει τις λειτουργίες αποκατάστασης του οργανισμού, βελτιστοποιώντας τις φυσιολογικές επουλωτικές διαδικασίες και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.
Λειτουργική ισορροπία μέσω της διέγερσης των φυσιολογικών διαδικασιών του οργανισμού
Η αίσθηση του φυσιολογικού και της ευεξίας επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά από έντονη άσκηση και να ξεπεράσει αποτελεσματικά τις αρνητικές επιδράσεις ενός τραυματισμού και γενικότερα κάθε εξωτερικού ή εσωτερικού παράγοντα που τείνει να αλλοιώσει την κατάσταση ισορροπίας του.
Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί φυσιολογικά αυτή τη σημαντικότατη λειτουργία με την ενεργοποίηση των ομοιοστατικών μηχανισμών του. Η SHM παρεμβαίνει πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλη μέθοδο ή τεχνική, επιταχύνοντας τους φυσιολογικούς διορθωτικούς μηχανισμούς και τις διαδικασίες ανάδρασης του οργανισμού.
Η διέγερση των φυσιολογικών επουλωτικών διαδικασιών μέσω της διαχείρισης της θερμοκρασίας
Η SHM επηρεάζει καθοριστικά τις βιοχημικές διαδικασίες οι οποίες αποτελούν τη βάση της ενεργοποίησης των βιολογικών μηχανισμών επούλωσης και αντιφλεγμονώδους δράσης, επεμβαίνοντας στη θερμοκρασία και ειδικότερα στις πολύ μικρές εναλλαγές της σε πολύ συγκεκριμένα βιολογικά τμήματα.
Η απόλυτα ελεγχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας
» προκαλεί επιτάχυνση των φυσιολογικών επουλωτικών διαδικασιών του οργανισμού στην πάσχουσα περιοχή, δρώντας στη φλεγμονή, στο οίδημα και στον πόνο ανάλογα με την περίπτωση,
» βελτιώνει τη μεταφορά του οξυγόνου από τον αρτηριακό κύκλο στους περιφερικούς ιστούς, (δράση στην καμπύλη διάσπασης της αιμοσφαιρίνης και στη μυοσφαιρίνη διευκολύνοντας την αύξηση των αποθεμάτων οξυγόνου στο μυ ή στους προσβεβλημένους ιστούς),
» επιταχύνει τη δραστηριότητα των χημικών αντισωμάτων των ιστών κατά τη λειτουργία τους στις περιπτώσεις φλεγμονής,
» επιδρά θετικά στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος,
» επιταχύνει τη δραστηριότητα των ενζύμων των ιστών κατά τη λειτουργία τους στις διαδικασίες μυϊκής ανάκτησης μετά από άσκηση.
Ο έλεγχος των φυσιολογικών διαδικασιών
Βασική αρχή της SHM είναι ο έλεγχος των διαδικασιών της φλεγμονής (όχι η αναστολή τους), ο έλεγχος και όχι η καταστολή των διαδικασιών του πόνου, ο έλεγχος της ανοσο/ενδοκρινο/μεταβολικής απάντησης του οργανισμού (όχι της προσπάθειας αύξησής της).

Human Tecar

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ανάλογα με τους στόχους που ορίζουν ο φυσικοθεραπευτής με τον ασθενή διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, στο οποίο εντάσσονται κάθε φορά και διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης ανάλογα με την πάθηση του εκάστοτε περιστατικού.
Καλέστε τώρα