IRRADIA LASER

Η συσκευή Mid Laser 2,5 είναι το τελειότερο compact μοντέλο, της Σουηδικής κατασκευαστικής εταιρίας ιατρικών συστημάτων laser Irradia, η οποία από το έτος 1986 παράγει μαζικά σε πολύ μικρές διαστάσεις, ισχυρά ιατρικά συστήματα laser για θεραπευτική χρήση.

Κλείστε Θεραπεία

Για να κλείσετε ραντεβού
συμπληρώστε τα πεδία.
και Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας
το συντομότερο δυνατόν.

Το νέο laser ονομάζεται MID Laser 2,5 .M.I.D. Laser σημαίνει Medical Intelligent Diode Laser.

Το πιο μεγάλο πλεονέκτημα όμως σε σύγκριση με τα κοινά συστήματα laser είναι το εξής: Τα περισσότερα lasers που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά υστερούν, λόγω του ότι η μέση ένταση εξόδου ποικίλει ή είναι ασταθής, σε σχέση με τη συχνότητα και τους επαναληπτικούς παλμούς, πράγμα το οποίο μας δυσκολεύει στο να προσδιορίσουμε επακριβώς τη θεραπευτική δόση που πρέπει να δώσουμε στον ασθενή μας.

Στη δική μας όμως περίπτωση, η συσκευή laser της Irradia την οποία χρησιμοποιούμε, μέσω μιας “μοναδικής κατασκευαστικής πατέντας”αποδίδει σταθερή μέση ένταση εξόδου ανεξαρτήτος συχνότητας.

Αυτό σημαίνει στην πράξη για τον χρήστη ότι:

  1. μπορεί να προσδιορίσει εύκολα τη θεραπευτική δόση ενέργειας σε μια θεραπεία, και
  2. όσο και αν αυξομειώσει τη συχνότητα (πράγμα το οποίο είναι επιθυμητό, γιατί σε κάποιες συγκεκριμένες συχνότητες έχουμε καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με τη συνεχή εκπομπή) η μέση ισχύς του laser δεν αυξομειώνεται, σε αντίθεση με τα κοινά laser, στα οποία συμβαίνει το εξής : Αυξανομένης της συχνότητας αυξάνεται η μέση ισχύς, ενώ μείωση της συχνότητας σημαίνει και αντίστοιχη μείωση της μέσης ισχύος. Συνεπώς, εκτελούμε θεραπεία, κουραζόμαστε και κουράζουμε τον ασθενή μας χορηγόντας του ελάχιστη -ή και καθόλου- δόση ακτινοβολίας με laser στην περίπτωση που εργαστούμε σε χαμηλές συχνότητες. Το αντίθετο συμβαίνει σε μεγάλες συχνότητες (υπερδοσολογία) γεγονός που δεν είναι επιθυμητό λόγω του ότι θα προκληθεί κορεσμός (κόπωση) στις κυτταρικές μεμβράνες και εξ’ αιτίας αυτού θα έχουμε φτωχά ή καθόλου αποτελέσματα.
Δράση του LASER
Η δράση του Laser μέσω της βιοδιέγερσης μπορεί να προσφέρει:
Aναλγητική δράση. Λόγω της επιρροής στην σύνθεση της ενδορφίνης.
Αποιδηματική – Αντιφλεγμονώδη δράση. Λόγω της αύξησης της προσταγλανδίνης και μετατροπή αυτής σε προστακυκλίνη.
Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος εξ’αιτίας διαστολής των μικρών αρτηριδίων και των τριχοειδών αγγείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω οξυγόνωση όλου του οργανισμού.
Αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού, απομάκρυνση τοξινών, διοξειδίου του άνθρακα και άλλων άχρηστων προϊόντων. Δραστηριοποίηση των ηλεκτρολυτικών ανταλλαγών του κυτταρικού πρωτοπλάσματος. Χαλάρωση μυϊκών σπασμών.
Τόνωση της σύνθεσης του κολλαγόνου και των πρωτεϊνών στα κύτταρα του δέρματος.
Αύξηση της αντοχής των νευρικών κυττάρων.
Αύξηση οστεογένεσης με αποτέλεσμα την πώρωση καταγμάτων.
Δραστηριοποίηση και τόνωση των ανοσολογικών μηχανισμών και αύξηση παραγωγής αντισωμάτων D.N.A – R.N.A
Ενδείξεις - Εφαρμογές
Αυχενικό Σύνδρομο
Ωμοβραχιόνιο Σύνδρομο
Οσφυαλγία-Οσφυοισχιαλγία
Νευρίτιδα – Νευραλγία (Τριδύμου, Μεσοπλεύρια), Πάρεση Προσωπικού Νεύρου.
Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια
Αθλητικές Κακώσεις (Διάστρεμμα, Τενοντίτιδα, Επικονδυλίτιδα, Αιμάτωμα, Μυϊκή Θλάση)
Μυικός Σπασμός, Σημεία Πυροδότησης (Trigger Point), Μυικός Κάματος
Αρθρίτιδα (Οστεοαρθρίτιδα, Ρευματοειδής)
Πώρωση Καταγμάτων
Έλκη, Κατακλίσες ,Εγκαύματα
Τόνωση Ανοσοποιητικού Συστήματος.

Συχνές ερωτήσεις;

Υπάρχουν Αντενδείξεις;
Το μάτι είναι η βασική αντένδειξη: πρέπει επίσης να λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις κατά την εφαρμογή της θεραπείας σε ασθενείς που φέρουν βηματοδότη, εγκύους, ασθενείς που πάσχουν από επιληψία.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες; υπάρχουν αλληλεπιδράσεις;
Βεβαίως και μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες και γενικά, ενισχύει τα αποτελέσματα των άλλων φυσικών μέσων.
Σε περίπτωση που εφαρμόζεται παράλληλα με άλλες φυσιοθεραπείες που έχουν υπερθερμική δράση, καλό είναι να μεσολαβεί τουλάχιστον μια ώρα μεταξύ των δύο θεραπειών ή, ακόμα καλύτερα, να εφαρμόζονται σε διαφορετικές μέρες.
Γιατί ο γιατρός μου δε μου είχε μιλήσει ποτέ για αυτή τη μέθοδο;
Πάρα πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τη θεραπεία λέιζερ, ειδικά οι ειδικευμένοι (αθλητίατροι, φυσιοθεραπευτές, ορθοπεδικοί), ενώ στις μεθόδους των γιατρών γενικής ιατρικής, η θεραπεία λέιζερ μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Γι’ αυτό το λόγο, θα είναι διαθέσιμα ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, σύντομα και στο διαδίκτυο. Δώστε μας το όνομα του γιατρού σας και θα φροντίσουμε εμείς να τον ενημερώσουμε.
Η SHM της Human Tecar® χάρη στην ταχύτητα με την οποία είναι δυνατό να καταπολεμήσει ακόμα και τα πιο πολύπλοκα προβλήματα, υιοθετήθηκε ως τεχνική πρόληψης όχι μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου αλλά και στην εργασιακή ιατρική.
Γιατί είναι προτιμότερη σε σχέση με άλλες θεραπείες;
Γιατί είναι ανώδυνη, μη επεμβατική, δίνει άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πόνου, ο χρόνος αποκατάστασης είναι συντομότερος, ενώ, εφόσον ζητηθεί, δίνει τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των ασκήσεων φυσιοθεραπείας. Επιπλέον, είναι προτιμότερη, επειδή καταφέρνει να προσεγγίσει με απόλυτη ασφάλεια τις παθολογίες που βρίσκονται σε βάθος, οι οποίες με τις άλλες μεθόδους είναι δυσπρόσιτες.

Irradia Laser

MID Laser 2,5

 
η θεραπεία με το άμεσο αποτέλεσμα…
 
Καλέστε τώρα