Piezowave 2 Θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων

Η επόμενη γενιά στα συστήματα κρυστικών κυμάτων πιεζοηλεκτρικής τεχνολογίας

Η νεότερη γενιά συστημάτων κρουστικών κυμάτων από την Richard Wolf και την ELvation – το PiezoWave2– παρέχει πλήθος από μοναδικά νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Έχει χρησιμοποιηθεί η πιεζοηλεκτρική τεχνολογία μονής και διπλής επίστρωσης για να δημιουργηθεί ένα μοναδικό εύρος από προαιρετικές κεφαλές θεραπείας: εστιακές, επιφανειακή (planar) και η εντελώς νέα γραμμική. Με τα εξαιρετικά δεδομένα απόδοσης και την αξεπέραστη -εγγυημένη- διάρκεια ζωής έως και 5 εκατομμυρίων κρούσεων ανάλογα με την κεφαλή, το PiezoWave2 προσφέρει τη βέλτιστη κεφαλή θεραπείας για κάθε ένδειξη.

Η θεραπεία κρουστικών κυμάτων ανοίγει νέους ορίζοντες

-Εστιακή, γραμμική ή επιφανειακή εφαρμογή – η βέλτιστη θεραπεία κρουστικών κυμάτων για κάθε ένδειξη
-Εξαιρετική απόδοση με κεφαλές μονή και διπλής επίστρωση πιεζοηλεκτρικών στοιχείων
-Πιεζοηλεκτρική τεχνολογία «άμεσης εστίασης» – ελάχιστος πόνος κατά την εφαρμογή
-Σαφώς προσδιοριζόμενη, ακριβής εστίαση – βέλτιστο για διάγνωση και θεραπεία
-Κεφαλές θεραπείας μοναδικής ανθεκτικότητας.
-Ρυθμιζόμενο βάθος θεραπείας με χρήση ειδικών επιθεμάτων γέλης
-Ανεξάρτητη ρύθμιση βάθους διείσδυσης και επιπέδων ενέργειας
-Αυτόματη αναγνώριση κεφαλής θεραπείας

ΠΙΕΖΟΗΛΕΚΤΡΙΚΉ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ:

Τα κεραμικά πιεζοηλεκτρικά στοιχεία είναι γεωμετρικά διατεταγμένα σε μία κοίλη επιφάνεια, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν διεγείρονται ταυτόχρονα από ένα σύντομο παλμό υψηλής τάσης, διαστέλλονται κατά μερικά μικρόμετρα προκειμένου να παραχθεί ένας παλμός πίεσης. Τα πιεζοηλεκτρικά στοιχεία είναι ακριβώς προσανατολισμένα έτσι ώστε κάθε παλμός πίεσης να είναι εστιασμένος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Η ακριβής εστίαση του παλμού δημιουργεί ένα κρουστικό κύμα στο εστιακό σημείο. Η «άμεση εστίαση» της πιεζοηλεκτρική τεχνολογίας κρουστικών κυμάτων εξαλείφει τις ανάγκες για πρόσθετους ανακλαστήρες έχοντας ως αποτέλεσμα το σχεδιασμό συμπαγών κεφαλών και ακριβούς σαφώς προσδιορισμένης εστιακής περιοχής. Η πρακτικά ανώδυνη θεραπεία εφαρμόζεται σχεδόν αθόρυβα και τα επίπεδα ενέργειας ρυθμίζονται ελέυθερα χωρίς να υπάρχει σχεδόν καμία επίπτωση στο μέγεθος του εστιακού σημείου.
Η πιεζοηλεκτρική τεχνολογία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική.
Οι πιεζοηλεκτρικές κεφαλές θεραπείας είναι διαθέσιμες με τεχνολογία κατασκευής ενός ή δύο επιστρώσεων, ανάλογα με τις απαιτούμενες εφαρμογές.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

ΕΣΤΙΑΚΗ ΣΗΜΕΙΑΚΗ, ΕΣΤΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ

Η πιεζοηλεκτρική τεχνολογία κρουστικών κυμάτων προσφέρει ένα εκτενές εύρος διαμόρφωσης των κρουστικών κυμάτων. Το μοναδικό στο είδος του, Piezowave2 επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ της κλασσικής εστιακής εφαρμογής , της γραμμικής εφαρμογής και της επιφανειακής εφαρμογής κυμάτων πίεσης. Ο σωστός τύπος κρουστικών κυμάτων είναι διαθέσιμος για κάθε ένδειξη.

Εστιακή σημειακή εφαρμογή: Η εστιακή κεφαλή θεραπείας του Piezowave2 χαρακτηρίζεται από το σαφώς προσδιοριζόμενο και ακριβές εστιακό σημείο. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για εξωσωματική θεραπεία κρουστικών κυμάτων (ESWT) και διάγνωση. Με απαράμιλλη, εγγυημένη διάρκεια ζωής 5 εκατομμυρίων κρούσεων.

Εστιακή γραμμική εφαρμογή: Νέοι ορίζοντες στη θεραπεία κρουστικών κυμάτων. Η μοναδική γραμμική παράταξη των πιεζοηλεκτρικών στοιχείων σε όλο το πλάτος της κεφαλής έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλαπλών σημείων εστίασης παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη περιοχή θεραπείας.

Επιφανειακή εφαρμογή: Τα πιεζοηλεκτρικά στ οιχείατης κεφαλής δεν είναι προσανατολισμένα προς μία συγκεκριμένη εστιακή περιοχή, αντί αυτού παράγεται ένα μη εστιασμένο κύμα πίεσης το οποίο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας του αίματος και βελτίωση του μεταβολισμού.

null

STORZ MEDICAL - Shock Wave Technology

Connected Technologies
Η επόμενη γενιά στα συστήματα κρυστικών κυμάτων πιεζοηλεκτρικής τεχνολογίας
Πιεζοηλεκτρική τεχνολογία ``άμεσης εστίασης`` - ελάχιστος πόνος κατά την εφαρμογή

Θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων

 • Θεραπεία Συνδρόμου Μυοπεριτονικού Πόνου - Σημείων Πυροδότησης Πόνου (Trigger Points)

  Τα σημεία πυροδότησης πόνου (mTrP) είναι διακριτά, εστιασμένα, υπερευαίσθητα σημεία που συναντώνται συχνά στους σκελετικούς μύες αλλά μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα μαλακά μόρια. Μπορούν να πυροδοτήσουν πόνο στο μυ που βρίσκονται ή στη γύρω περιοχή ή ακόμη και σε απομακρυσμένη από τον μυ περιοχή (αντανακλαστικός πόνος).

  Με την Πιεζοηλεκτρική τεχνολογία κρουστικών κυμάτων τα σημεία πυροδότησης πόνου μπορούν να εντοπιστούν με πολύ μεγάλη ακρίβεια, πολύ εύκολα, γρήγορα ακόμη και αν βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα ιστών που δεν είναι προσεγγίσιμα με ψηλάφηση. Μπορούν να θεραπευτούν με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα και εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

 • Αποτελεσματικότητα

  Τα εξωσωματικά κρουστικά κύματα θεωρούνται ως ένα μηχανικό ερέθισμα που προκαλεί βιοχημικές αλλαγές στα ζωντανά κύτταρα και που μπορεί να επηρεάσει τελικά την γενετική έκφραση των κυττάρων σε μοριακό επίπεδο και να οδηγήσει σε συγκεκριμένες επιθυμητές αντιδράσεις των ιστών. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως μηχανομετατροπή «mechanotransduction».

  Επιστημονικές ιατρικές εργασίες και δημοσιεύσεις, αναφορικές στη χρήση της υψηλής ακρίβειας τεχνολογίας πιεζοηλεκτρικών κρουστικών κυμάτων, επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των εστιασμένων κρουστικών κυμάτων στη θεραπεία ESWT καθώς και στη διάγνωση και θεραπεία των σημείων πυροδότησης πόνου.

  Η θεραπεία ESWT είναι από τις πολύ λίγες ιατρικές τεχνολογίες που είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων. Συστήνεται ότι η θεραπεία ESWT να χρησιμοποιείται ως ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα έναρξης της διαδικασίας ίασης για χρόνιες, παραμένουσες παθήσεις και την επαναεισαγωγή τους στη οξεία φάση της αποκατάστασης.

 • Τεχνολογίες Κρουστικών Κυμάτων

  Καθώς υπάρχουν σήμερα πολλές συσκευές κρουστικών κυμάτων στην αγορά, όλες βασίζονται σε μια από τις τρεις παρακάτω τεχνολογίες παραγωγής των κρουστικών κυμάτων:

  – Ηλεκτροϋδραυλική

  – Ηλεκτρομαγνητική

  – Πιεζοηλεκτρική

  Υπάρχει μια τέταρτη τεχνολογία – τα radial κρουστικά κύματα (RSWT) ή όπως πιο σωστά περιγράφονται ως κύματα πίεσης, που διαφέρουν από τα πραγματικά κρουστικά κύματα επειδή τα κύματα αυτά δεν έχουν ίδια χαρακτηριστικά με τα κρουστικά και οι συσκευές δεν τα εστιάζουν σε ένα σημείο απόδοσης της ενέργειας. Μια μελέτη της κυματομορφής αυτών των κυμάτων αποδεικνύει ότι ενώ τα κρουστικά κύματα έχουν πολύ βραχεία περίοδο και μεγάλο πλάτος, τα κύματα πίεσης radial έχουν μακρά περίοδο, μικρότερο πλάτος, είναι περοσσότερο επιμήκη και ημιτονοειδή στην εμφάνιση. Επειδή δεν παράγονται πραγματικά κρουστικά κύματα από της συσκευές RSWT και επειδή η μορφή και τα χαρακτηριστικά τους είναι τόσο διαφορετικά, η τεχνολογία radial δεν θεωρείται τεχνολογία κρουστικών κυμάτων. Περιγράφεται ως τεχνολογία παραγωγής κυμάτων πίεσης και οι περισσότεροι ερευνητές σήμερα χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο για να τα διακρίνουν από τα κρουστικά κύματα