TECARTERAPIA TRC EVOLUTA

ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ

Κλείστε Θεραπεία

Για να κλείσετε ραντεβού
συμπληρώστε τα πεδία.
και Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας
το συντομότερο δυνατόν.

ΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ…Η Φυσική ενέργεια κατά του πόνου
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑΣ
Με τη συσκευή TRC η Elettronica Pagani θέτει νέα στάνταρντ στη Χωρητική και Αντιστατική Διαθερμία. Η συσκευή TRC απευθύνεται σε εκείνους που δεν αρκούνται στα παραδοσιακά μηχανήματα διαθερμίας (μικροκυμάτων και βραχέων κυμάτων). Η Χωρητική και Αντιστατική Διαθερμία αντιπροσωπεύει την τεχνολογική και θεραπευτική εξέλιξη μιας επιτυχούς μεθόδου για τη διασφάλιση μεγαλύτερης ευελιξίας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, την επίτευξη ασύλληπτων με τις παραδοσιακές διαθερμίες, θεραπευτικών αποδόσεων, ασφάλειας και πάνω από όλα πλήρους αλληλεπίδρασης μεταξύ χειριστή και συσκευής, ως προϋπόθεση για την επίτευξη του μέγιστου οφέλους από κάθε θεραπεία.
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ
Η αλλοίωση των φυσιολογικών διαδικασιών, που προκαλείται από τραυματισμό, κόπωση ή από οποιαδήποτε άλλη παθολογία του μυοσκελετικού συστήματος, καταπολεμάται εκ των έσω με μια πηγή ενέργειας που είναι σε θέση να διεγείρει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Η βιολογική διέγερση που προκαλείται από τη χωρητική και αντιστατική μεταφορά ενέργειας είναι σε θέση να προκαλέσει μέσω της ενδογενούς οδού την αντίδραση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και τη διέγερση των διαδικασιών επανόρθωσης.

TECARTERAPIA TRC EVOLUTA

Η συσκευή TRC επάγει μια σχεδόν άμεση μείωση του πόνου, ο κυτταρικός περιφερικός μεταβολισμός επιταχύνεται άμεσα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αρτηριακή ροή καθώς και τη φλεβική και λεμφική παροχέτευση. Η διαδικασία επανόρθωσης των ιστών ολοκληρώνεται σε συντομότερο χρόνο.

2 Τρόποι λειτουργίας: Αντιστατικά & Χωρητικά

– Η μεταφορά ενέργειας με αντιστατικό τρόπο ασκεί μια εν τω βάθει δράση σε οστά, συνδέσμους, τένοντες, περιτονίες και μυοτενόντιες συνδέσεις, με βιολογική διέγερση ιδιαίτερα σε ζώνες μεγαλύτερης πυκνότητας. Μπορεί να έχει και σκοπούς παροχέτευσης και χαλαρωτική δράση (σε κουρασμένους ή πάσχοντες μύες). Εκδηλώνεται με μια αρκετά έντονη θερμότητα.

– Η μεταφορά ενέργειας με χωρητικό τρόπο προκαλεί βιολογική διέγερση που στοχεύει πάνω από όλα στη ζώνη κάτωθεν του ηλεκτροδίου. Εκδηλώνεται με μια μέτρια θερμότητα ακριβώς κάτω από το ηλεκτρόδιο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
σε αντίθεση με τις άλλες μορφές θεραπείας, τα πλεονεκτήματα της TRC προκύπτουν από το γεγονός ότι το ρεύμα δε μεταδίδεται με άμεση επαφή αλλά μέσω της κίνησης της έλξης και της αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων. Η δράση δημιουργεί έντονο ερεθισμό στο κυτταρικό επίπεδο ερεθίζοντας τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του σώματος. Ο βιοερεθισμός των ιστών προκαλεί αγγειοδιαστολή και αύξηση της αιματικής ροής, μείωση του πόνου, μείωση της μυϊκής θλάσης και παροχέτευση του οιδήματος. Πιο συγκεκριμένα, τα πλεονεκτήματα της θεραπείας Te.C.A.R. είναι:
– Εν τω βάθει θεραπεία
– Άμεση Αναλγησία
– Άμεση αποιδηματική δράση
– Μείωση χρόνου αποκατάστασης
– Ανώδυνη θεραπεία
– Μη επεμβατική
– Απόλυτα ασφαλής– Εν τω βάθει θεραπεία
– Άμεση Αναλγησία
– Άμεση αποιδηματική δράση
– Μείωση χρόνου αποκατάστασης
– Ανώδυνη θεραπεία
– Μη επεμβατική
– Απόλυτα ασφαλής

Συχνές ερωτήσεις;

ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ T.R.C.:ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας Μετάδοση διαμέσου των ιστών Παραγωγή μοριακών δονήσεων Θέρμανση εν τω βαθύ Ικανότητα θέρμανσης μικρών και μεγάλων όγκων ιστού Παραγωγή θερμικών αλλά και μη θερμικών δράσεων.
ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής θεραπείας χάρις τις 2 διαφορετικές διαθέσιμες μεθόδους λειτουργίας εφαρμογής.
ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
Το αντιστατικό ηλεκτρόδιο είναι ακάλυπτο (δεν έχει επίστρωση) και η θεραπεία δρα στα τμήματα του μυοσκελετικού συστήματος που έχουν μεγάλη αντίσταση.
Η SHM της Human Tecar® χάρη στην ταχύτητα με την οποία είναι δυνατό να καταπολεμήσει ακόμα και τα πιο πολύπλοκα προβλήματα, υιοθετήθηκε ως τεχνική πρόληψης όχι μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου αλλά και στην εργασιακή ιατρική.
ΧΩΡΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
Το χωρητικό ηλεκτρόδιο έχει επικάλυψη από ένα μονωτικό υλικό και η θεραπεία περιορίζεται και επικεντρώνεται στα επιφανειακά μέρη του σώματος που περιέχουν μεγάλη ποσότητα υγρού Σε αντίθεση με τις άλλες μορφές ηλεκτροθεραπείας τα πλεονεκτήματα της TRC προκύπτουν απο το γεγονός ότι το ρεύμα δεν με ταδίδεται με άμεση επαφή αλλά μέσω της κίνησης της έλξης και της αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων. Η δράση δημιουργεί έντονο ερεθισμό στο κυτταρικό επίπεδο ερεθίζοντας την φυσική διαδικασία αποκατάστασης του σώματος.
Ο βιοερεθισμός των ιστών προκαλεί αγγειοδιαστολή και αύξηση της αιματικής ροής, μείωση του πόνου, μείωση της μυϊκής θλάσης και παροχέτευση του οιδήματος. Η συσκευή TRC ενισχύει την φυσική και φυσιολογική διαδικασία του μεταβολισμού του ιστού μεταδίδοντας ενέργεια χωρίς να εισάγεται ακτινοβολούμενη ενέργεια εξωτερικά.
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ
Οι φυσιολογικές αντιδράσεις των εφαρμογών της διαθερμίας TRC θα μπορούσαν να περιγραφτούν συνοπτικά τα εξής: Αγγειοδιαστολή με αύξηση της αιματικής πίεσης αλλά και της πίεσης των τριχοειδών Ø Αύξηση του μικροκυκλοφορικού Ø Αύξηση της διαπερατότητας της μεμβράνης Ø Αύξηση των τοπικών μεταβολικών αντιδράσεων Ø Αύξηση της νευρικής αγωγιμότητας Ø Αύξηση της ελαστικότητας του μυϊκού ιστού αλλά και του τενοντώδη ιστού Αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας Η TRC έχει βασιστεί στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που χάρη στην ικανότητα της να επανεργοποιεί και να προωθεί τους μηχανισμούς αυτο-ίασης του οργανισμού. Έχει αλλάξει τις μεθόδους θεραπείας και το μέλλον της φυσιοθεραπείας. Μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά τον τραυματισμό, μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές τη μέρα λόγω της απουσίας αντενδείξεων των δευτερογενών φαινομένων, και επίσης μειώνει το χρόνο ανάρρωσης. Σε άλλα μηχανήματα, που χρησιμοποιούν εξωτερικό εφαρμοστή (κεφαλή),ένα μεγάλο ποσό ενέργειας διασκορπίζεται στο πιο επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας, ενώ το άλλο ποσό αναλώνεται στην υπερθέρμανση των βαθύτερων ιστών Η συσκευή TRC είναι ένας τρόπος μεταφοράς της ενέργειας βαθιά, εσωτερικά του ιστού με συνέπεια την αποτελεσματική θεραπεία Η αύξηση της θερμοκρασίας παράγεται εντός του ιστού, λόγω της δράσης των ρευμάτων υψηλής συχνότητας, όπου κινούνται από την περιφέρεια προς το κέντρο του θεραπευτικού στόχου. Το ρεύμα δεν μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής αλλά μέσω της κίνησης της έλξης και της απώθησης των φυσικά φορτισμένων ιόντων. Τα αποτελέσματα στα βαθύτερα στρώματα επιτυγχάνονται χωρίς την άμεση διείσδυση της ενέργειας στην επιφάνεια του δέρματος Η παρουσία μεταλλικού υλικού ενδοπρόθεσης δεν είναι αντένδειξη στην θεραπεία Η Μείωση και η παρεμπόδιση των συμπτωμάτων της πάθησης είναι μια σημαντική προτεραιότητα στο πεδίο της αθλητιατρικής, αφού οι αθλητές υποβάλλονται σε βιομηχανική πίεση αλλά και σε πίεση των αρθρώσεων κατά την διάρκεια της προπόνησης
Λειτουργική ισορροπία μέσω της διέγερσης των φυσιολογικών διαδικασιών του οργανισμού
Η αίσθηση του φυσιολογικού και της ευεξίας επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά από έντονη άσκηση και να ξεπεράσει αποτελεσματικά τις αρνητικές επιδράσεις ενός τραυματισμού και γενικότερα κάθε εξωτερικού ή εσωτερικού παράγοντα που τείνει να αλλοιώσει την κατάσταση ισορροπίας του.
Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί φυσιολογικά αυτή τη σημαντικότατη λειτουργία με την ενεργοποίηση των ομοιοστατικών μηχανισμών του. Η SHM παρεμβαίνει πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλη μέθοδο ή τεχνική, επιταχύνοντας τους φυσιολογικούς διορθωτικούς μηχανισμούς και τις διαδικασίες ανάδρασης του οργανισμού.
Η διέγερση των φυσιολογικών επουλωτικών διαδικασιών μέσω της διαχείρισης της θερμοκρασίας
Η SHM επηρεάζει καθοριστικά τις βιοχημικές διαδικασίες οι οποίες αποτελούν τη βάση της ενεργοποίησης των βιολογικών μηχανισμών επούλωσης και αντιφλεγμονώδους δράσης, επεμβαίνοντας στη θερμοκρασία και ειδικότερα στις πολύ μικρές εναλλαγές της σε πολύ συγκεκριμένα βιολογικά τμήματα.
Η απόλυτα ελεγχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας
» προκαλεί επιτάχυνση των φυσιολογικών επουλωτικών διαδικασιών του οργανισμού στην πάσχουσα περιοχή, δρώντας στη φλεγμονή, στο οίδημα και στον πόνο ανάλογα με την περίπτωση,
» βελτιώνει τη μεταφορά του οξυγόνου από τον αρτηριακό κύκλο στους περιφερικούς ιστούς, (δράση στην καμπύλη διάσπασης της αιμοσφαιρίνης και στη μυοσφαιρίνη διευκολύνοντας την αύξηση των αποθεμάτων οξυγόνου στο μυ ή στους προσβεβλημένους ιστούς),
» επιταχύνει τη δραστηριότητα των χημικών αντισωμάτων των ιστών κατά τη λειτουργία τους στις περιπτώσεις φλεγμονής,
» επιδρά θετικά στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος,
» επιταχύνει τη δραστηριότητα των ενζύμων των ιστών κατά τη λειτουργία τους στις διαδικασίες μυϊκής ανάκτησης μετά από άσκηση.
Ο έλεγχος των φυσιολογικών διαδικασιών
Βασική αρχή της SHM είναι ο έλεγχος των διαδικασιών της φλεγμονής (όχι η αναστολή τους), ο έλεγχος και όχι η καταστολή των διαδικασιών του πόνου, ο έλεγχος της ανοσο/ενδοκρινο/μεταβολικής απάντησης του οργανισμού (όχι της προσπάθειας αύξησής της).

TECARTERAPIA TRC EVOLUTA

Συνεργητική θεραπεία με χρήση κινησιοθεραπείας…

15 λεπτά θεραπείας αρκούν…

Καλέστε τώρα