TECARTERAPIA TRC EVOLUTA

ΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ…Η Φυσική ενέργεια κατά του πόνου

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑΣ

Με τη συσκευή TRC η Elettronica Pagani θέτει νέα στάνταρντ στη Χωρητική και Αντιστατική Διαθερμία. Η συσκευή TRC απευθύνεται σε εκείνους που δεν αρκούνται στα παραδοσιακά μηχανήματα διαθερμίας (μικροκυμάτων και βραχέων κυμάτων). Η Χωρητική και Αντιστατική Διαθερμία αντιπροσωπεύει την τεχνολογική και θεραπευτική εξέλιξη μιας επιτυχούς μεθόδου για τη διασφάλιση μεγαλύτερης ευελιξίας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, την επίτευξη ασύλληπτων με τις παραδοσιακές διαθερμίες, θεραπευτικών αποδόσεων, ασφάλειας και πάνω από όλα πλήρους αλληλεπίδρασης μεταξύ χειριστή και συσκευής, ως προϋπόθεση για την επίτευξη του μέγιστου οφέλους από κάθε θεραπεία.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ

Η αλλοίωση των φυσιολογικών διαδικασιών, που προκαλείται από τραυματισμό, κόπωση ή από οποιαδήποτε άλλη παθολογία του μυοσκελετικού συστήματος, καταπολεμάται εκ των έσω με μια πηγή ενέργειας που είναι σε θέση να διεγείρει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Η βιολογική διέγερση που προκαλείται από τη χωρητική και αντιστατική μεταφορά ενέργειας είναι σε θέση να προκαλέσει μέσω της ενδογενούς οδού την αντίδραση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και τη διέγερση των διαδικασιών επανόρθωσης.

TECARTERAPIA TRC EVOLUTA

Η συσκευή TRC επάγει μια σχεδόν άμεση μείωση του πόνου, ο κυτταρικός περιφερικός μεταβολισμός επιταχύνεται άμεσα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αρτηριακή ροή καθώς και τη φλεβική και λεμφική παροχέτευση. Η διαδικασία επανόρθωσης των ιστών ολοκληρώνεται σε συντομότερο χρόνο.

2 Τρόποι λειτουργίας: Αντιστατικά & Χωρητικά

– Η μεταφορά ενέργειας με αντιστατικό τρόπο ασκεί μια εν τω βάθει δράση σε οστά, συνδέσμους, τένοντες, περιτονίες και μυοτενόντιες συνδέσεις, με βιολογική διέγερση ιδιαίτερα σε ζώνες μεγαλύτερης πυκνότητας. Μπορεί να έχει και σκοπούς παροχέτευσης και χαλαρωτική δράση (σε κουρασμένους ή πάσχοντες μύες). Εκδηλώνεται με μια αρκετά έντονη θερμότητα.

– Η μεταφορά ενέργειας με χωρητικό τρόπο προκαλεί βιολογική διέγερση που στοχεύει πάνω από όλα στη ζώνη κάτωθεν του ηλεκτροδίου. Εκδηλώνεται με μια μέτρια θερμότητα ακριβώς κάτω από το ηλεκτρόδιο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Σε αντίθεση με τις άλλες μορφές θεραπείας, τα πλεονεκτήματα της TRC προκύπτουν από το γεγονός ότι το ρεύμα δε μεταδίδεται με άμεση επαφή αλλά μέσω της κίνησης της έλξης και της αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων. Η δράση δημιουργεί έντονο ερεθισμό στο κυτταρικό επίπεδο ερεθίζοντας τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του σώματος. Ο βιοερεθισμός των ιστών προκαλεί αγγειοδιαστολή και αύξηση της αιματικής ροής, μείωση του πόνου, μείωση της μυϊκής θλάσης και παροχέτευση του οιδήματος. Πιο συγκεκριμένα, τα πλεονεκτήματα της θεραπείας Te.C.A.R. είναι:

– Εν τω βάθει θεραπεία

– Άμεση Αναλγησία

– Άμεση αποιδηματική δράση

– Μείωση χρόνου αποκατάστασης

– Ανώδυνη θεραπεία

– Μη επεμβατική

– Απόλυτα ασφαλής

Συνεργητική θεραπεία με χρήση κινησιοθεραπείας…
15 λεπτά θεραπείας αρκούν…

Θεραπεία

 • ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ T.R.C.:ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  Παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας Μετάδοση διαμέσου των ιστών Παραγωγή μοριακών δονήσεων Θέρμανση εν τω βαθύ Ικανότητα θέρμανσης μικρών και μεγάλων όγκων ιστού Παραγωγή θερμικών αλλά και μη θερμικών δράσεων.

 • ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

  Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής θεραπείας χάρις τις 2 διαφορετικές διαθέσιμες μεθόδους λειτουργίας εφαρμογής.

 • ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

  Το αντιστατικό ηλεκτρόδιο είναι ακάλυπτο (δεν έχει επίστρωση) και η θεραπεία δρα στα τμήματα του μυοσκελετικού συστήματος που έχουν μεγάλη αντίσταση.

 • ΧΩΡΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

  Το χωρητικό ηλεκτρόδιο έχει επικάλυψη από ένα μονωτικό υλικό και η θεραπεία περιορίζεται και επικεντρώνεται στα επιφανειακά μέρη του σώματος που περιέχουν μεγάλη ποσότητα υγρού Σε αντίθεση με τις άλλες μορφές ηλεκτροθεραπείας τα πλεονεκτήματα της TRC προκύπτουν απο το γεγονός ότι το ρεύμα δεν με ταδίδεται με άμεση επαφή αλλά μέσω της κίνησης της έλξης και της αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων. Η δράση δημιουργεί έντονο ερεθισμό στο κυτταρικό επίπεδο ερεθίζοντας την φυσική διαδικασία αποκατάστασης του σώματος.

  Ο βιοερεθισμός των ιστών προκαλεί αγγειοδιαστολή και αύξηση της αιματικής ροής, μείωση του πόνου, μείωση της μυϊκής θλάσης και παροχέτευση του οιδήματος. Η συσκευή TRC ενισχύει την φυσική και φυσιολογική διαδικασία του μεταβολισμού του ιστού μεταδίδοντας ενέργεια χωρίς να εισάγεται ακτινοβολούμενη ενέργεια εξωτερικά.

 • ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

  Οι φυσιολογικές αντιδράσεις των εφαρμογών της διαθερμίας TRC θα μπορούσαν να περιγραφτούν συνοπτικά τα εξής:  Αγγειοδιαστολή με αύξηση της αιματικής πίεσης αλλά και της πίεσης των τριχοειδών Ø Αύξηση του μικροκυκλοφορικού Ø Αύξηση της διαπερατότητας της μεμβράνης Ø Αύξηση των τοπικών μεταβολικών αντιδράσεων Ø Αύξηση της νευρικής αγωγιμότητας Ø Αύξηση της ελαστικότητας του μυϊκού ιστού αλλά και του τενοντώδη ιστού  Αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας Η TRC έχει βασιστεί στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που χάρη στην ικανότητα της να επανεργοποιεί και να προωθεί τους μηχανισμούς αυτο-ίασης του οργανισμού. Έχει αλλάξει τις μεθόδους θεραπείας και το μέλλον της φυσιοθεραπείας. Μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά τον τραυματισμό, μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές τη μέρα λόγω της απουσίας αντενδείξεων των δευτερογενών φαινομένων, και επίσης μειώνει το χρόνο ανάρρωσης. Σε άλλα μηχανήματα, που χρησιμοποιούν εξωτερικό εφαρμοστή (κεφαλή),ένα μεγάλο ποσό ενέργειας διασκορπίζεται στο πιο επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας, ενώ το άλλο ποσό αναλώνεται στην υπερθέρμανση των βαθύτερων ιστών Η συσκευή TRC είναι ένας τρόπος μεταφοράς της ενέργειας βαθιά, εσωτερικά του ιστού με συνέπεια την αποτελεσματική θεραπεία Η αύξηση της θερμοκρασίας παράγεται εντός του ιστού, λόγω της δράσης των ρευμάτων υψηλής συχνότητας, όπου κινούνται από την περιφέρεια προς το κέντρο του θεραπευτικού στόχου. Το ρεύμα δεν μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής αλλά μέσω της κίνησης της έλξης και της απώθησης των φυσικά φορτισμένων ιόντων. Τα αποτελέσματα στα βαθύτερα στρώματα επιτυγχάνονται χωρίς την άμεση διείσδυση της ενέργειας στην επιφάνεια του δέρματος Η παρουσία μεταλλικού υλικού ενδοπρόθεσης δεν είναι αντένδειξη στην θεραπεία Η Μείωση και η παρεμπόδιση των συμπτωμάτων της πάθησης είναι μια σημαντική προτεραιότητα στο πεδίο της αθλητιατρικής, αφού οι αθλητές υποβάλλονται σε βιομηχανική πίεση αλλά και σε πίεση των αρθρώσεων κατά την διάρκεια της προπόνησης