Τενοντίτιδα μακράς κεφαλής δικεφάλου

Τι είναι η τενοντίτιδα μακράς κεφαλής δικεφάλου;

Η τενοντίτιδα δικεφάλου είναι φλεγμονή της μακράς κεφαλής του δικεφάλου.

Στα αρχικά στάδια, ο τένοντας γίνεται κόκκινος και πρήζεται. Καθώς αναπτύσσεται η τενοντίτιδα, το περίβλημα του τένοντα μπορεί να πυκνώσει. Ο ίδιος ο τένοντας συχνά πυκνώνει ή μεγαλώνει.

Ο τένοντας σε αυτά τα τελευταία στάδια έχει συχνά σκούρο κόκκινο χρώμα λόγω της φλεγμονής. Περιστασιακά, η ζημιά στον τένοντα μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη του τένοντα και, στη συνέχεια, παραμόρφωση του.

Από τι προκαλείται η τενοντίτιδα μακράς κεφαλής δικεφάλου;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η βλάβη στον τένοντα δικεφάλου οφείλεται σε δραστηριότητες που κάνουμε για μια ζωή. Καθώς μεγαλώνουμε, οι τένοντες μας εξασθενούν αργά με καθημερινή φθορά. Αυτός ο εκφυλισμός μπορεί να επιδεινωθεί με την υπερβολική χρήση – όταν επαναλαμβάνουμε τις ίδιες κινήσεις ώμων ξανά και ξανά.

Πολλές εργασίες και δραστηριότητες ρουτίνας μπορούν να προκαλέσουν ζημιά από την υπερβολική χρήση. Οι αθλητικές δραστηριότητες – ιδιαίτερα εκείνες που απαιτούν επαναλαμβανόμενη κίνηση πάνω από το κεφάλι, όπως κολύμπι, τένις και μπέιζμπολ – μπορούν επίσης να θέσουν τους ανθρώπους σε κίνδυνο για τενοντίτιδα δικεφάλου.

Η επαναλαμβανόμενη κίνηση πάνω από το κεφάλι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο σε άλλα προβλήματα ώμων που εμφανίζονται με την τενοντίτιδα δικεφάλου. Οι θλάσεις του στροφικού πετάλου, η οστεοαρθρίτιδα και η χρόνια αστάθεια των ώμων προκαλούνται συχνά από υπερβολική χρήση.

Ποια η θεραπεία της τενοντίτιδας μακράς κεφαλής δικεφάλου;

Ο ορθοπεδικός χειρουργός σας θα εντοπίσει τυχόν άλλα προβλήματα στον ώμο σας και θα τα αντιμετωπίσει μαζί με την τενοντίτιδα.

Η τενοντίτιδα του δικεφάλου συνήθως αντιμετωπίζεται πρώτα με απλές μεθόδους.

Ξεκούραση. Το πρώτο βήμα προς την ανάρρωση είναι να αποφύγετε τις δραστηριότητες που προκαλούν πόνο.

Πάγος. Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες ή πάγο για 20 λεπτά κάθε φορά, αρκετές φορές την ημέρα, για να συνεχίσετε να μειώνετε τη φλεγμονή. Ο πάγος δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα.

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Η ναπροξένη και η ιβουπροφαίνη μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο και τον πόνο.

Στεροειδείς ενέσεις. Τα στεροειδή όπως η κορτιζόνη είναι πολύ αποτελεσματικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Η ένεση στεροειδών στον τένοντα μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι ενέσεις στεροειδών μπορούν να αποδυναμώσουν περαιτέρω τον ήδη τραυματισμένο τένοντα, προκαλώντας ρήξη.

Φυσιοθεραπεία. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις διατάσεων και ενδυνάμωσης και το πρόγραμμα που θα σας βγάλουν οι φυσιοθεραπευτές του iphysio μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του εύρους κίνησης και στην ενδυνάμωση του ώμου σας.

Ποια τα συμπτώματα της τενοντίτιδας μακράς κεφαλής δικεφάλου;

 
  • Πόνος ή ευαισθησία στο μπροστινό μέρος του ώμου, ο οποίος επιδεινώνεται με την ανύψωση ή τη δραστηριότητα.
  • Πόνος που κινείται κάτω από το οστό του άνω βραχίονα
  • Περιστασιακός ήχος ή αίσθηση σπασίματος στον ώμο
 

Με ποια άλλα προβλήματα σχετίζεται η τενοντίτιδα του δικεφάλου;

Η τενοντίτιδα του δικεφάλου εμφανίζεται συνήθως μαζί με άλλα προβλήματα στον ώμο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει επίσης ζημιά στον τένοντα στροφικού πετάλου. Άλλα προβλήματα που συχνά συνοδεύουν την τενοντίτιδα δικεφάλου περιλαμβάνουν:
 
  • Αρθρίτιδα του ώμου
  • Χρόνια αστάθεια ώμου
  • Πρόσκρουση στον ώμο
  • Άλλες ασθένειες που προκαλούν φλεγμονή των αρθρώσεων
 

Επικοινωνία

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες θεραπείες της τενοντίτιδας μακράς κεφαλής δικεφάλου.

Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!