Δισκοπάθεια αυχένα – μέσης;

Τι είναι η δισκοπάθεια αυχένα – μέσης;

Η δισκοπάθεια αναφέρεται σε ένα πρόβλημα με ένα από τα μαλακά μαξιλάρια (δίσκους) που βρίσκονται μεταξύ των μεμονωμένων οστών (σπονδύλων) που συσσωρεύονται στη σπονδυλική στήλη. Ο νωτιαίος δίσκος περιέχει ένα μαλακό, ζελατινώδες κέντρο (πυρήνας) που περικλείεται σε έναν σκληρότερο, ελαστικό δακτύλιο.

Ποια είναι τα συμπτώματα της δισκοκήλης;

Οι περισσότερες περιπτώσεις δισκοκήλης εμφανίζονται στο κάτω μέρος της πλάτης, αν και μπορούν επίσης να εμφανιστούν στον αυχένα. Τα σημάδια και τα συμπτώματα εξαρτώνται από το πού βρίσκεται ο δίσκος και αν ο δίσκος πιέζει κάποιο νεύρο. Τις περισσότερες φορές, επηρεάζεται μόνο η μία πλευρά του σώματος.

  • Πόνος στο χέρι ή στα πόδια. Συνήθως, θα αισθανθείτε μεγαλύτερο πόνο στο μηρό, στους γλουτούς και τη γάμπα σας, εάν η δισκοκήλη βρίσκεται στη μέση σας. Μπορεί επίσης να πονάτε σε άλλο μέρος του ποδιού. Εάν η δισκοκήλη βρίσκεται στον αυχένα σας, συνήθως θα αισθανθείτε τον περισσότερο πόνο στον ώμο και το χέρι σας. Αυτός ο πόνος μπορεί να ανακλαστεί στο χέρι ή το πόδι σας όταν βήχετε, φτερνίζεστε ή μετακινήστε σε ορισμένες θέσεις. Ο πόνος συχνά περιγράφεται ως οξύς ή ως «κάψιμο».
  • Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα. Τα άτομα με δισκοκήλη συχνά ταλαιπωρούνται από μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στο μέρος του σώματος από το οποίο περνάνε τα προσβεβλημένα νεύρα.
  • Αδυναμία. Οι μύες από τους οποίους περνάνε τα προσβεβλημένα νεύρα τείνουν να εξασθενούν. Αυτό μπορεί να σας κάνει να σκοντάψετε ή να επηρεάσει την ικανότητά σας να σηκώνετε ή να κρατάτε αντικείμενα.
Υπάρχουν τρόποι πρόληψης της δισκοκήλης;
Για να αποφύγετε τη δισκοκήλη, κάντε τα εξής:
  • Ασκηθείτε. Η ενίσχυση των μυών του κορμού σταθεροποιεί και στηρίζει τη σπονδυλική στήλη.
  • Διατηρήστε καλή στάση. Αυτό μειώνει την πίεση στη σπονδυλική στήλη και τους δίσκους σας. Κρατήστε την πλάτη σας ευθεία και ευθυγραμμισμένη, ειδικά όταν κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σηκώστε σωστά τα βαριά αντικείμενα, με τη βοήθεια των ποδιών σας – όχι της πλάτης σας.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Το υπερβολικό βάρος ασκεί μεγαλύτερη πίεση στη σπονδυλική στήλη και τους δίσκους, καθιστώντας τους πιο ευαίσθητους στην κήλη.
  • Κόψτε το κάπνισμα. Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων καπνού.

Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

Φυσιοθεραπεία και δισκοπάθεια

Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή ή τη χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει φυσιοθεραπεία για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Οι επαγγελματίες φυσιοθεραπευτές του iphysio μπορούν να σας δείξουν ασκήσεις και διάφορες στάσεις του σώματος σχεδιασμένες ειδικά για την ελαχιστοποίηση του πόνου από τη δισκοκήλη.

Από τι προκαλείται η δισκοκήλη αυχένα – μέσης;

Η δισκοκήλη είναι συχνότερα το αποτέλεσμα μιας σταδιακής φθοράς που σχετίζεται με τη γήρανση και ονομάζεται εκφυλισμός δίσκου. Καθώς μεγαλώνετε, οι δίσκοι σας γίνονται λιγότερο ευέλικτοι και είναι πιο επιρρεπείς σε ρήξη με ακόμη και μια μικρή καταπόνηση ή περιστροφή.

Επικοινωνία

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες θεραπείες της Δισκοπάθειας Αυχένα – Μέσης.

Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!