Ημιαρθροπλαστική Ώμου.

Τι είναι η ημιαρθροπλαστική ώμου;

Η ημιαρθροπλαστική ώμου είναι μια μερική αντικατάσταση ώμου, η οποία είναι η χειρουργική αφαίρεση του στρογγυλευμένου άνω τμήματος του βραχίονα (οστό του άνω βραχίονα) και αντικατάσταση του με μια πρόσθεση.

Αυτή είναι μια «μπάλα» της άρθρωσης και της θήκης του ώμου και μπορεί να υποστεί σοβαρή ζημιά λόγω χρόνιας νόσου ή οξείας βλάβης.

Η αποκατάσταση της ακεραιότητας της άρθρωσης των ώμων μέσω της ημιαρθροπλαστικής του ώμου μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και να βελτιώσει την κινητικότητα.

i-physio φυσικοθεραπεία & Αποκατάσταση
Φυσικοθεραπεία έπειτα από ημιαρθροπλαστική ώμου

Η φυσιοθεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για ασφαλή και υγιή ανάρρωση μετά από χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ώμων.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο φυσιοθεραπευτής μας θα σας καθοδηγήσει για να βελτιώσετε τη λειτουργία των ώμων σας και να περιορίσετε τον πόνο ενώ θεραπεύεστε.

Καθώς ανακτάτε δύναμη και κίνηση, ο φυσιοθεραπευτής μας θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε με ασφάλεια στα προηγούμενα επίπεδα δραστηριότητας.

Ο στόχος είναι να αποκαταστήσετε την ικανότητά σας να κάνετε τις οικιακές δραστηριότητες, την εργασία και τα χόμπι σας.

Ο φυσιοθεραπευτής μας μπορεί επίσης να συνεργαστεί μαζί σας πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να βοηθήσει στην προετοιμασία του ώμου σας για χειρουργική επέμβαση.

Ένα προσεκτικό, καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα αποκατάστασης είναι κρίσιμο για την επιτυχία μιας ημιαρθροπλαστικής ώμου.

Οι περισσότεροι ασθενείς φορούν φάκελο για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Η φυσιοθεραπεία ξεκινά αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση για να ανακτήσει το εύρος κίνησης και εξελίσσεται ώστε να περιλαμβάνει ασκήσεις που ενδυναμώνουν την άρθρωση του ώμου.

Ο συνολικός χρόνος αποκατάστασης διαρκεί συνήθως αρκετούς μήνες, αλλά όπως και με όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, ο συγκεκριμένος χρόνος ανάκαμψης ποικίλλει ανάλογα με τον ασθενή.

Ασκήσεις για την ημιαρθροπλαστική ώμου

Ο φυσιοθεραπευτής μας θα σας διδάξει ασκήσεις για να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε και να μειώσετε την ακαμψία.

Μπορεί να χρειάζεστε βοήθεια από φίλους ή οικογένεια με καθημερινές δραστηριότητες για τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες.

Για λίγες εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση, δεν θα είστε σε θέση να οδηγήσετε. Για να βοηθήσετε την επούλωση, αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ μετά από χειρουργική επέμβαση.

Εάν έχετε διαβήτη ή δυσανεξία στη γλυκόζη, συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να διαχειριστείτε την κατάστασή σας μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες φυσικοθεραπείες έπειτα από ημιαρθροπλαστική ώμου.
Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!