Φυσιοθεραπεία έπειτα από συρραφή αχίλλειου τένοντα

Τι είναι ο αχίλλειος τένοντας;

Ο αχίλλειος τένοντας συνδέει τους μυς στο πίσω μέρος της γάμπας σας με το οστό της φτέρνας σας.

Εάν υπερδιατείνετε τον αχίλλειο τένοντα σας, μπορεί να πάθει ολική ή μερική ρήξη.

Αποκατάσταση

Η αποκατάσταση για προβλήματα του αχίλλειου τένοντα σάς βοηθά να ανακτήσετε δύναμη και ευελιξία στον τένοντα και στο πόδι. Μπορείτε να το κάνετε στο γυμναστήριο ή στο σπίτι.

Ο φυσιοθεραπευτής μας θα σχεδιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για εσάς. Θα εξετάσει το φυσιολογικό επίπεδο δραστηριότητας, τη φυσική σας κατάσταση και την έκταση του τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα.

Πιθανότατα, θα χρειαστείτε αποκατάσταση μετά από συρραφή του αχίλλειου τένοντα.

Το πρόγραμμα αποκατάστασης μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Ασκήσεις διατάσεων και ευελιξίας.
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης.
  • Δραστηριότητες αντοχής, όπως οδήγηση σε στάσιμο ποδήλατο.
  • Ασκήσεις συντονισμού ή/και ευκινησίας.

Η αποκατάσταση ποικίλλει μεταξύ των ανθρώπων. Εξαρτάται από το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του τένοντα και εάν ολοκληρώνετε το πρόγραμμά σας.

Η παροχή χρόνου και ενέργειας στο πρόγραμμα αποκατάστασης θα επιταχύνει την ανάρρωσή σας και θα βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών.

Φυσιοθεραπεία

Η φυσιοθεραπεία βοηθάει στη θεραπεία μιας ασθένειας ή πάθησης με φυσικά ή μηχανικά μέσα, όπως μέσω άσκησης ή θερμότητας.

Ένας φυσιοθεραπευτής μας παρέχει αυτές τις θεραπείες, καθώς επίσης εκπαίδευση, οδηγίες και υποστήριξη για την αποκατάσταση.

Στον τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα, αλλά και έπειτα από συρραφή αχίλλειου τένοντα χρησιμοποιούνται συχνά οι ακόλουθες θεραπείες:

  • Ασκήσεις διατάσεων και ευελιξίας. Αυτές είναι τα κλειδιά για να βοηθήσετε τον τένοντα σας να επουλωθεί χωρίς να προκληθεί μακροχρόνιος πόνος.
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης. Θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τη δύναμη που μπορεί να έχετε χάσει ενώ ο τένοντας θεραπεύεται. Θα σας βοηθήσουν επίσης να προστατευτείτε από άλλο τραυματισμό.
  • Θεραπεία με υπερήχους. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία επούλωσης.
  • Βαθύ μασάζ. Σας βοηθά να αυξήσετε την ευελιξία και την κυκλοφορία του αίματος στο κάτω μέρος του ποδιού. Επίσης, το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση πιθανοτήτων εμφάνισης περαιτέρω τραυματισμών.

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις προσφερόμενες φυσικοθεραπείες έπειτα από συρραφή αχίλλειου τένοντα.
Κλείστε το ραντεβού σας οnline εύκολα και γρήγορα!